Televizyon programı gerginliğe yol açtı

CHIP Online
26-12-2008, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyaca ünlü TV programı Top Gear'ın elektrikli otomobil Tesla testinde yaşananlar sorun oldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tele ... yol-acti_10184.html

Resimlerle: Roadster: 109.000 Dolarlık elektrikli otomobil

Eğer otomobillere biraz ilginiz varsa, İngiliz yapımı olan Top Gear adlı TV programını biliyor olma ihtimaliniz yüksek. Basını iğneleyici tarzı ile dikkat çeken sunucusu Jeremy Clarkson'ın çektiği programda her hafta farklı arabalar inceleniyor ve mizahi bir üslupla farklı kriterlere göre değerlendiriliyor. Fakat elektrikle çalışan Tesla'nın incelendiği program, aracın Kaliforniyalı üreticisi tarafından, izleyicileri yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle topa tutuldu.

Programda ekip, elektrikle çalışan Tesla'yı test etmek için Top Gear'in pistinde bir Lotus Elise ile kısa mesafe yarışı yapmaya karar verdi. 0'dan 100'e sadece 3.9 saniyede çıkabilen Tesla yarışta Lotus'u geçmeyi başardı ve Clarkson aracın performasına övgüler yağdırırken bir anda pistteki Tesla yavaşlamaya başladı. Clarkson ve arkadaşları aracı garaja doğru iterlerken şarjı bittiğinde benzinli bir aracın sadece birkaç dakikada deposunun dolduğunu ama Tesla'yı şarj etmenin 16 saat aldığını anlatmaya başladı.

Tesla programdan sonra bir açıklama yaparak Top Gear'in Tesla'nın şarjının bittiği izlenimi yarattığını ama testte kullanılan iki Tesla'dan hiç birinin %20'den daha az şarjı kalmadığını söyledi. BBC yetkilileri bunun şarjı bitecek olsa, durumun ne olacağını göstermek için yapıldığını söyleyip programa sahip çıksalar da, Tesla'nın incelendiği bölümün planlanmış tekrarını yayından kaldırmayı uygun buldular.

Tüm konu: Televizyon programı gerginliğe yol açtı

Resimlerle: Roadster: 109.000 Dolarlık elektrikli otomobil

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Top Gear ve Clarkson izleyicileri bilerek yanlış yönlendirmiş olabilir mi?

Fattur
26-12-2008, 16:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Sanmıyorum...

physfg
26-12-2008, 23:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

adının ne ile anıldığını görünce efsane bilim adamı-fizikçi-alternatif akımın babası-manyetizmanın piri-indüksiyonun kurucusu NIKOLA TESLA ' nın kemikleri sızlayacak...