Televizyonlar buluta merhaba diyor!

CHIP Online
05-09-2013, 18:20   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sıradan TV kanalları tarihe karışıyor, akıllı TV'ler içeriklerini buluttan almaya başlıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tel ... ba-diyor_43575.html

Bu yıl IFA fuarına damgasını vuran en önemli gelişmelerden biri hiç şüphesiz akıllı TV'lerin içerik seçeneklerinin bulut sıçraması ile inanılmaz ölçüde artması oldu. CHIP Online olarak IFA ziyaretimizde Bu konuda cephenin en önlerinde savaşan ve akıllı TV modellerini artık dünya için bir standart yapmayı hedefleyen Philips'in TPVision Smart TV Başkanı Albert Mombarg ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.


CHIP Online: Philips IFA fuarında hangi açıdan öne çıkmayı hedefliyor?


Albert Mombarg: Bu yıl IFA fuarında en öne çıkarttığımız özellik Cloud (bulut) oldu. Bulut ve internetin Smart TV için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda burada Philips CLOUD TV'yi tanıtıyoruz. CLOUD TV yüzlerce televizyon kanalının internetten direk olarak Smart TV aracılığıyla izlenilebilmesini sağlayacak.


CHIP Online: Smart TV'nin özelliklerini kısaca anlatır mısınız?


Albert Mombarg: Smart TV kendini devamlı olarak yenileyen ve gün geçtikçe teknolojisini geliştiren bir sistem. Smart TV Philips tarafından özel olarak hazırlanan ve sizin de özelleştirebileceğiniz buluta erişim sağlayarak tüm kanallara, oyunlara ulaşabiliyor. Bizim bu hafta fuarda tanıttığımız televizyonlarımız bütün bunları yapabilecek kapasitede olacaktır.


CHIP Online: İçerik üretenler de dâhil olmak üzere, bu alanda bir standartlaşmaya gitmek kaçınılmaz gibi görünüyor. Teknolojik anlamda gelişmeleri bize yorumlar mısınız?


Albert Mombarg: Hayatımızda artık geniş bir yeri olan telefon ve tabletlerdeki görüntüleri televizyonumuzdan da izlemek istiyoruz. Bunu yapabilmek için en kolay yol, bir endüstri standardı olan Miracast ve Wideeye teknolojisini destekleyen bir tablet ya da telefon kullanmak. Tüm Philips Smart TV'leri bu standardı destekliyor. Diğer bir teknolojinin adı da Wifeeye; aynı şekilde televizyon ekranındaki görüntüyü tabletinizden izlemenizi sağlıyor. Örneğin, bir yerde TV izlerken o odadan dışarıya çıktığınızda veya terasınızda otururken tabletinizden TV programlarını kaldığınız yerden izlemeye devam edebileceksiniz. Son olarak da "Multi Room" özelliğine değinmek isterim. Bu özellik sayesinde salondaki televizyon kanalını yatak odanızdaki veya farklı odalardaki televizyonlarınızda izleyebilmeniz mümkün oluyor. Kısacası Philips olarak Smart TV'yi evde hayatınızın tam ortasına oturtuyor ve her türlü bilgi, resim, medyayı televizyonunuzda rahatça izlemenizi hedefliyoruz.


CHIP Online: Bulut, Philips için ne anlam ifade ediyor?


Albert Mombarg: Bence Philips bulutta en iddialı ve bulutu en yaygın, en hırslı kullanan firma. Biz herhangi bir telefon veya tablet üretimi yapmıyoruz ve sadece bu konuya odaklanıyoruz. Bu sebepten dolayı sistemimiz bir çok farklı model telefon ve tabletle orta olarak çalışabilmekte. Philips geleneksel olarak en iyi görüntü ve ses teknolojilerine sahiptir. Bu sebeple 6 kere üst üste en iyi TV dalında EISA ödülünü aldık.


CHIP Online: Bulut içeriğini yeterli buluyor musunuz? Geliştirmek için adımlar atıyor musunuz?


Albert Mombarg: Amacımız Smart TV için mümkün olan en çok sayıda programın oluşması. Bu yüzden Philips olarak stüdyolar ve diğer yayın organlarıyla direk olarak çalışarak, yayınlarını buluta aktarmalarını ve daha fazla kullanıcıya daha esnek seçeneklerle ulaşmalarını sağlamak istiyoruz.


CHIP Online: Philips Türkiye pazarına nasıl bakıyor?


Albert Mombarg: Türkiye sürekli büyüyen ve gelişen bir pazar. Bize göre Avrupa pazarı artık belli bir doygunluğa erişti. Bu yüzden Avrupa pazarını durağan bir pazar olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden yatırımlarımızı yaparken bu pazarlara daha fazla ağırlık veriyoruz. Rusya ve Türkiye'de 3 yıl önce Smart TV yatırımları yaptık, Türkçe uygulamalar hazırladık. Türkiye'de de yayınevleriyle, kanallarla yakın bir şekilde çalışıyor, onları kendi uzman ekibimizle bir araya getirip içeriklerini buluta ve Philips Smart TV'lere aktarmalarına yardımcı oluyoruz.


CHIP Online: Bundan sonra yatırımlarınızı hangi alan ve hangi teknolojiler üzerinde yoğunlaştıracaksınız?


Albert Mombarg: IFA fuarında özetle tanıttığımız ve uzmanlık sahibi olduğumuz 3 ana alanımız var. Bunlar Cloud TV, TV'ler ile oyun ve akıllı evler (Smart Home).


Özellikle Oyun ve Akıllı Ev alanlarına çok önem veriyor ve yatırımlar yapıyoruz. Örneğin bu yıl fuarda Ambilight ile ortak çalışan ve TV seyredilen odanın ışıklarını TV ekranındaki içeriğe göre en uygun şekilde özel olarak değiştiren özel ışıklandırma sistemlerimi tanıttık. Oyunlarda ise en iyi görüntüleme seçeneğini sunmayı hedefliyoruz.


10 yıl sonrasını görmemiz elbette çok zor, çünkü Smart TV çok hızlı bir şekilde gelişmekte ve büyümekte. Tasarım ve içerik en önemli değişkenlerden olacak. Bence 10 yıl sonra TV'ler şu anda bildiğimiz görüntüsünden çok daha farklı tasarımlarda, eviniz, odalarınız dekoruna uyumlu tasarımlarda olacak.


CHIP Online: Vakit ayırıp sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz.


 

Tüm Konu: Televizyonlar buluta merhaba diyor!

Kaynak: www.chip.com.tr