TEST: ZOTAC GeForce GTX Titan vs Asus Ares II

CHIP Online
08-04-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Küçük bir servete satılan 2 ekran kartı, ZOTAC GeForce GTX Titan ve Asus Ares II karşı karşıya!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/te ... -ares-ii_39502.html

Resimlerle: 2013'de tanışacağımız 30 muhteşem oyun!

AMD ve Nvidia, özellikle hard-core oyuncular için son kartlarını oynadılar: Radeon HD 7970 ve GeForce Titanium... Gücünü bu ikiliden alan kartlar, bugün küçük bir servet karşılığında satın alınabiliyor. Test merkesimizde konuk ettiğimiz Zotac Geforce GTX titanium ve Asus Ares II, işte bu serveti talep eden kartlardan ikisi. Ama testimize geçmeden söyleyelim: Bu 2 kart, bugün için piyasada bulabileceğiniz en iyi ikili...


ZOTAC GeForce GTX Titan


Nvidia cephesinde frafik kartları tahtına GeForce GTX kuruluyor. Bu sefer yanında Zotac var. GTX Titan, 6.008 MHz saat hızında çalışıyor ve 6 GB GDDR5 grafik hafızayla donanmış. Hafıza, 384 bit arabirimle kartın çip setine bağlanıyor. GPU 837 MHz saat hızında ve CUDA-çekirdekleri denen 2.688'den fazla shader birimine sahip.


Ne var ki şunu da söylemeli: ZOTAC GeForce GTX Titan karşılaştığımız en hızlı grafik kartı değil. Piyasada ondan daha hızlı kartlar var. Ama sonuçta enerji tüketimini, fan gürültüsünü ve teknik özelliklerini hesaba katınca çok üst seviyede bir kart olduğunu da belirtmeliyiz.


Kartın fiyatı 2.260 TL.


Asus Ares II


Su soğutmalı ASUS Ares II'nin temeli AMD'nin, iki GPU'yu bir kartta birleştiren Radeon HD-7970 çip setine dayanıyor. Asus, referans tasarımla kıyaslandığında saat hızlarını iyice yükseltmiş: 1.050 MHz saat hızıyla kart normların yaklaşık yüzde 10 üzerinde bulunuyor. Asus, kartta bulunan iki adet 3 GB'lik GDDR5 VRAM'in saat hızını, 6.600 MHz'e (standardı: 5.500 MHz) çıkarmış ki bu da çok açık bir avantaj demek.


Eğer performans değerlendirmesini tek başına dikkate alırsak, ASUS Ares II karşılaştığımız en hızlı kart. Yine de bu tek başına testte zafer kazanmaya yetmiyor, çünkü soğutma ve enerji tüketimi GeForce GTX Titan'a kıyasla belirgin şekilde kötü. Tüm değerlendirme kategorileri göz önüne alındığında GTX Titan belirgin şekilde önde bitiriyor yarışı.


Kartları karşılaştırırken dikkate almadığımız fiyat ölçütünde de durum farklı değil: Ares II tartışmasız bir şekilde rakibinin gerisinde kalıyor çünkü şu anki piyasa fiyatı tam 3.760 TL.


Gelelim testimize...


Tüm Konu: TEST: ZOTAC GeForce GTX Titan vs Asus Ares II

Resimlerle: 2013'de tanışacağımız 30 muhteşem oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr