Teyp kasetleri tam 50 yaşında!

CHIP Online
05-09-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

50 yıl önce ortaya çıktı, hepimizin hayatını değiştirdi ve ortadan kayboldu! İşte o efsane...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tey ... -yasinda_42347.html

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Philips, 1963 yılının sonlarında, dünyaya kaset teknolojisini tanıtarak, müzik dünyasında önemli bir devrim yarattı. Philips'sin bu buluşu tüm evlere, otomobillere ve radyolara çok hızlı bir giriş yaptı. 


<span style="line-height: 1.6em;">Ne varki kaset teknolojisinin tanıtımıyla Philips'in piyasaya sürdüğü ilk kaset okuyucu Philips EL330, çok da çekici değildi ve büyük ilgi görmedi. Bugün 3.000 Euro'ya denk gelen fiyatının da bunda büyük payı vardı. Philips'in daha sonra fiyatı 600 Euro'ya düşürmesi cihaza olan ilgiyi arttırdı. Ayrıca Dolby B gürültü azaltma teknolojisi ve otomobiller için üretilen radyo kaset çalarlar, kasetlerin popüler olmasını sağladı. Ancak asıl bomba Sony'nin ünlü Walkman'i geliştirmesiyle patladı. Artık insanlar sokakta bile müzik dinleyebilecekti. </span>


Bugünse kaset çalan modern bir müzik seti neredeyse kalmadı. Belki bazı otomobil teypleri, CD'nin yanında halen kaset de çalabiliyor ancak bunlar artık kasetlerin son demleri. Evlerde hala bulunabilen kaset çalarlar birgün kullanılmaz hale gelip antika bir eşya gibi depolara kalkınca, kasetler de piyasadan tamamen silinecek. Kasetlerin yerine geliştirilen CD teknolojisi bile artık eskimiz durumda; teknoloji devleri, CD ve DVD'nin yerine hangi formatı oturtacaklarını tartışıyorlar.

Tüm Konu: Teyp kasetleri tam 50 yaşında!

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Kaynak: www.chip.com.tr