ThreatFire ile antivirüsünüzü güçlendirin!

CHIP Online
25-05-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu araç sayesinde bedava antivirüsünüzün gücüne güç katabilirsiniz! İşte o araç ve sundukları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/thre ... lendirin_27112.html

Resimlerle: Dikkat etmeniz gereken 9 PC virüsü türü!

İmza tabanlı virüs algılama, iyi bir virüs tarayıcısının vazgeçilmez özelliklerinden. Virüs imzalarını güncellemek bu nedenle anahtar bir öneme sahip. Ücretli ve ücretsiz antivirüs yazılımları arasındaki en büyük fark ise ücretli olanların daha fazla güvenlik işlevi sunması. Ücretsiz antivirüslerin birçoğunda davranış tabanlı algılama özelliği bulunmuyor. ThreatFire adındaki güvenlik aracı ise bu eksikliği kapatıyor, üstelik sistem kaynaklarının da dostu.

İki antivirüs yazılımının beraber kullanılmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz, ancak ThreatFire bu noktada bir istisna oluşturuyor. Bununla beraber antivirüs yazılımınız, davranış algılama özelliklerine sahipse ThreatFire'a ihtiyacınız yok. Örneğin Avast'ın ücretsiz sürümünde artık davranış algılama özelliği mevcut ve ThreatFire ile bazı sorunlar yaşayabiliyor.

Arka planda çalışan ThreatFire, PC'nizde çalışan programların davranışını inceliyor. Bunu birkaç seviyede gerçekleştiren program, zararlıyı algıladığında işlemi durduruyor ve zararlıyı hemen siliyor. Kullanıcıya ise bir ileti gösteriliyor. Program içerisinde bir rootkit tarayıcısı da bulunuyor.

İndirin: ThreatFire

Tüm konu: ThreatFire ile antivirüsünüzü güçlendirin!

Resimlerle: Dikkat etmeniz gereken 9 PC virüsü türü!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Antivirüs yazılımına ek olarak hangi araçları kullanıyorsunuz?

M.G.G
25-05-2011, 16:25   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Antivrus yazlımı kullanmıyorum.Zemana antilogger trial kullanıyordum ayın yarısında süresi dolunca sil-yükle derdi oluryordu.Spyshelter'ın free versiyonu olduğunu fark ettim.Şimdi Spyshelter Personal kullanıyorum ;)