Ticari Amaçlı Kurulan Site Yazılımları

aybensermi
21-06-2011, 01:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Merhaba,

Bu forumda ilk mesajım. Bir teknoloji sitesine daha üyeyim.

Sorularım var. Diğer teknoloji sitesinin forumuna yazdığım şekilde aktarıyorum. Umarım sorun olmaz.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ticari kazanç amaçlı bir site hazırlayabilmek için başlıca olarak ne yapmamız gerekir ? Yani resmi kurumlardan izin, belge türü şeyler talep etmemize gerek var mı ? Vergi durumu ne olur ? (Bu belki de en sonunda sormam gereken soru ama sonuçta öğrenmem gerekli )

Reklam geliri yada ücretli üyelik gibi düzenli gelir getirebilecek bir site için ne gibi belgeler yada izinler gerekir ?

Reklam almak amaçlı kurulan bir siteye reklam yayınlanabilecek bir forum alttabanı nasıl hazırlanır ve kurulur ? Forum için gerekli programlar nelerdir ve en uygun ücretle en yüksek performans hangi programlardan alınabilir ?

2. el ürün satışına aracılık etmek amacıyla kurulacak bir sitede örneğin GittiGidiyor yada Sahibinden gibi sitelerde ürünlerin teşhir edileceği sayfaları hazırlamak, üye girişi ve sayfa düzenlemesine olanak sağlamak için, vitrin, anasayfa gibi ürünlerin öncelikli olarak sergileneceği bölgeler kurmak için hangi programlar ve yazılımlare gerekir ? En iyileri hangileridir ? Fiyat performans dengesi açısında en verimli olanları hangileridir ?

2. el ürün satışı yapılacak bir site kurmak için gerekecek bütün yazılımlar ve programların toplam gideri yaklaşık ne kadar olur ? (Domain ve hosting giderleri hariç)

Reklam almak amaçlı kurulan daha basit bir forum sitesinin kurulumu için gerekecek program ve yazılımların toplam gideri yaklaşık ne olur ?

Son Düzenleme: aybensermi ~ 21 Haziran 2011 01:52
aybensermi
24-06-2011, 23:47   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Arkadaşlar şu soruya bu yıl içerisinde yanıt alabilir miyim acaba ?

Gerçekten acelem var ve detaylı bilgi almak istiyorum. Birileri buraya bakabilir mi ?

aybensermi
29-06-2011, 14:07   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Bu forumun yetkilisi yok mu ? Üyeleri yok mu ? Arkadaşlar yeni gelenlere böyle mi davranıyorsunuz ?