Tim Cook'u "deli eden" kitap!

CHIP Online
28-03-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Steve Jobs sonrası Apple" hakkında yazılan bu kitap, Tim Cook'u adeta küplere bindirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tim ... en-kitap_46075.html

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen, Apple'ın kurucularından Steve Jobs'un yaşamı ve ölümü üzerine kitaplar yazılmaya devam ediliyor. Bu kitaplar seline yeni bir kitap da eskiden The Wall Street Journal bünyesinde olan Yukari Iwatani Kane'in kaleminden çıkıyor: "Haunted Empire: Apple after Steve Jobs."


HarperBusiness tarafından yayımlanan Kane'in yeni kitabının temelinde ise, Jobs'un ölümünün ardından Apple'ın bir gerileme döneminde olduğu düşüncesi yatıyor. Tabii ki Apple'ın CEO'su Tim Cook bu konuda Kane ile hemfikir değil. Öyle ki, Cook Kane'in kitabı hakkında konuşurken "saçmalık" gibi bir tanımlama yapmaktan bile çekinmiyor: "Bu saçmalık, Apple hakkında okuduğum bazı diğer kitaplardan bile daha fazla. (Bu durum) Apple'ı, Steve'i veya firmadaki herhangi başka birini yakalamaktan çok uzak."


Cook'un açıklaması "Apple'ın her gün ellerinden gelenin en iyisini yapmak, dünyanın en iyi ürünlerini üretmek, evren üzerinde bir iz bırakmak ve bulduklarından daha iyi bir şekilde bırakmak için çalışmaya gelen 85.000'in üzerinde çalışanı var. Bu, ilk günden beri Apple'ın kalbi olmuştur ve onlarca yıl boyunca böyle olmaya devam edecektir. Geleceğimizden oldukça eminim" cümleleri ile devam ediyor.


Kane ise, Cook'un "saçmalık" yorumuna son derece sakin cevaplar veriyor. Kitabının amacının Jobs sonrası Apple hakkında bir tartışma başlatmak olduğunu söyleyen Kane, aldığı tepkinin kitabının "hassas bir noktaya değinmiş olmasından" dolayı olduğunu düşünüyor ve istediği tartışmayı başlattığı için memnun olduğunu belirtiyor. Kitapta ulaştığı sonuçların kendisini de şaşırttığını söyleyen Kane, yaratılan duygusallığı anladığını belirtiyor ve Apple'daki herhangi biri ile konu hakkında halka açık veya özel bir şekilde konuşmaktan mutlu olacağını bildirmeyi de unutmuyor.

Tüm Konu: Tim Cook'u "deli eden" kitap!

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: www.chip.com.tr