toplama sistem sorunu

playerss
23-03-2007, 01:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

oncelıkle herkese selamlar.foruma yenı uye oldum.forumu tam olarak nasıl kullanacagımı bılemedıgım ıcın sorunumun bu kısıma uygun olacagını dusundum..benım sorunum 1 yıl once toplamıs oldugum sıstemımle ılgılı.sıstemımın ozellıklerı:
intel 945psnl board m64t destekli
512 mb 533 mhz elixir ram
3.0 ghz 64 bit işlemci (630)
7200 rpm 80gb samsung sata hdd
atı radeon x600 ekran kartı
frisby 400 watt kasa

oncelıkle belırtmek gerekırkı sıstemımden hıc memnun degılım.nedenıne gelınce asırı ses yapıyoo.ozellıklede hdd calısırken.bazen hdd kendılıgınden işlem yapıyo.bunun dısında klasorler arasında dolasırken beklemeler oluyo.512 mb ram ekledıgım zaman bu problem azalıyor ancak yınede bır yavaslık soz konusu.ozellıklede hdd içinde gezinirken kopyalama vs işlemleri yaparken asırı ses yapıyor.bır kasılma sozkonusu.anakarttın bıos ayarlarıda normal gozukuyor.eskı celeron 1.7 bılgısayarım daha ıyı calısıyordu.kafayı yemek uzereyım.acaba yanlıs bır ayarmı sozkonusu yoksa anakkartımda mı bır sorun.ya da kasadamı..lutfen yardım edın..

ufuks
23-03-2007, 01:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Arkadaşım öncelikle sistemden hiçbir zaman ikl gunki gibi olmasını bekleyemezsin.Bence bu sistem senn soylediğin kadar yavaş olmamalı.Eger bir antivrüs kullanıyorsan ondan olabilir yada altta çalışan giğer programlar bu yavaşlamaya neden olabilir.Samsung hddlerin sesli çalışmasından herkes şikayetçi.Artık sistemlere 1 gb şart.Boylece sorun biraz cözülür.Eger sistemi bir ekre kurduysan ve henüz format atmadıysan register kayıtlarının ve diğer gereksiz dosyaların kalabalıklaşmasından da bu yavaşlama olur.Tune Up Utilities ya da clean up gibi programlar la sistemini yapılandırabilirsin.Kolay gelsin.

egemengiga
23-03-2007, 09:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

isletim sistemini yeniden yuklemene ragmen sorun devam etti mi?

bu arada samsung mu sesli calisiyor??? kesin bir ariza vardir. ben de de 120gb SATAII samsung var ve en agir islemleri yaparken bile sesini duyamiyorum. hatta kulagimi dayamama ragmen. yine CHIP testlerinde en sessiz samsung secilmisti.

eger surekli suruculeri kontrol ediyorsa, (disket, hdd vs...) buyuk ihtimal autorun ile sicrayan bir virus kapmissindir. ozellikle flash belleklerden sicrarlar. eger sorun yazilimsal degilse ve imkanin varsa baska bir hdd ile dene. sorun bu sekilde duzelirse hdd yi servise gonder.

son olarak aygit yoneticisinden hdd ozelliklerine gel, buradan ilkeler sekmesinden "diskte yazma on bellegini etkinlestir" seceneginin isaretli olmasina dikkat et.

playerss
23-03-2007, 12:28   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

hdd ozellıklerınden ilkeler kısmından dedığınız secenek işaretli.ben bu sıstemı 1 yıldır kullanıyorum defalarca formatladım ve sıstem kurdum.ancak bazen makına calısırken hdd kenkendıne bır anda ıslem yapmaya baslıyor.uzun bır sure makınayla ınternete de baglı degıldım.dolayısıylada makınemde hıc antivirüs ya da benzer programlar bulunmuyordu..yalnız hdd asırı seslı calısıyor.yanı calısırken eskı sıstemlerdekı gıbı tıkır tıkır sesler gelıyor.aldıgım yere goturdum hıcbır sorun yok dedıler.aklıma gelenler soyle anakartımın bıos ayarlarını tam yapamamıs olabılılırmıyım..gercı sata ıle ılgılı kısım nonormal.farklı bır ayar yapmama gerek varmı.kasanın guc kaynagından kaynaklanıyor olabılırmı.kasam 400 watt ama cok kotu bır kasa.gercek 400 watt degıl.hddye scandısk ve defrag da yaptım ama hıcbır bozuk alan yok ve soruna devam.ramım bozuk olabılırmı markası elıxir.bırde sızce elımdekı anakart nasıl bır anakart?tesekkurler yardımcı oldugunuz ıcın.

playerss
23-03-2007, 12:34   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

sıstem zaten ılk gunde boyleydı.oncekı sıstemım celeron 1.7 ydı ve bu sıstemden cok fazla sey beklerken husran oldu.sıstemımde antıvirus ya da benzer programları uzun zaman kurmadım cunku ınternete baglı degıldım.hddnın seslı calısmasının yanında calısırken asırı kasılıyor eskı sıstemlerdekı gıbı.defalarca formatlayıp sıstem kurdum ama ıstedıgım performansı bır turlu goremedım.anakartımın ozellıklerı arasında M64t yazıyo.bu herhalde onun 64 bıt ıslemcı destekledıgını gosterıyor.ayrıca bu ozellık bıos ozellıklerınden acık.sıstem cıft ıslemcı gozukuyo ht destegı.ramtakvıyesı yaptıgımda bıraz dha hızlı oluyor ama hdd yle calısırken genel bır kasılma var.sata slotlarının yerını fılan degıstırdım oda ıse yaramadı.

egemengiga
23-03-2007, 13:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

anakartin ile ilgili bilgiye ulasamadim. linkler kirikti. bu durumu deneyerek cozmen gerek. sorun anakart mi, belleginde mi yoksa sabit diskinde mi kesin belirlemelisin. genelde bellekler bozuk oldugunda bellek hatalari verir ya da hic calismaz.