Torrent devi intikam almaya geliyor!

CHIP Online
18-02-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kendisine açılan sayısız davadan sonra, torrent devi öylr bir karşı davayla intikam alacak ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tor ... -geliyor_38706.html

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

İnternet üzerinden indirilen torrent dosyaları ile ilgili bugüne kadar envai çeşit habere şahit olduk ama daha önce bir anti korsan firmasını dava edebilen torrent sitesi ile karşılaşmamıştık...


Evet, duyduklarınız doğru; dünyaca ünlü The Pirate Bay isimli torrent paylaşım sitesi, Finlandiyalı anti korsan yazılım grubu olan theCopyright Information'ı ve aynı zamanda "Anti-Piracy Centre"yi (CIAPC) komşuları İsveçlilerden kod çaldıkları gerekçesi ile dava etmiş bulunuyor. Sitenin basına verdiği demeçteyse şu sözler yer alıyor; "Yapılan bu kopyalama olayından dolayı gerçekten çok sinirlendik. İnsanlar neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamak zorundalar. İnternet üzerinden bu ve benzeri materyal çalma durumu, tüm dünya çapındaki ekonomilere zarar vermektedir. Biz de böyle bir hareket karşısında daha fazla sessiz kalamayıp, telif hakkı ihlalinden dolayı ilgili firmaları dava etmiş bulunuyoruz."


CIAPC'nin, The Pirate Bay tarafından suçlandığı konu, firmanın kendisine ait o bilindik korsan gemisini batar şekilde yeniden tasarlayarak, the Big Content'in ana sayfasına yapıştırmaktan başka bir şey değil. Temelde bakıldığı zaman, görsel değiştirilerek farklı bir modellemeye dönüştürüldüğü için herhangi bir telif ihlali söz konusu değil. Nitekim CIAPC, CSS stilindeki kodları direkt olarak kopyalayıp üzerinde çalıştığı için, tamamen telif hakkı hırsızlığı yapmış oluyor ki bu durumda da The Pirate Bay, şimdilik tamamen haklı gibi gözüküyor.


Her ne kadar benzeri haberlerle çok karşılaşmasak da başta olayın kendisi ve akabinde The Pirate Bay'den gelen açıklamalar inanılmaz bir ironi örneği oluşturuyor.

Tüm Konu: Torrent devi intikam almaya geliyor!

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

Kaynak: www.chip.com.tr