Torrent Hakkında

Çapulcu
16-12-2013, 17:29   |  #1  
Çapulcu avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

Arkadaşlar ben torrent kullanıcısı değildim İDM kullanıyordum ama bilmediğim bazı noktalar var onları bilen kişilerden öğrenmek için bu konuyu açtım.

1) Torrentde indirme yaptıktan sonra neden başkasına gönderme ihtiyacı duyuyoruz?(Bu güzel birşey bende yaparım soru sormadan ama merak ediyorum)

2) Torrente istediğimiz hızda indirme yapabiliyormuşuz hızı sınırlandırabiliyormuşuz üstelik birde gönderme hızı varmış bu ne oluyor ve bu  gönderme hızı dowland hızını etkiliyormuş ve gönderme hızını kıstığımız zaman banned gibi bir risk varmış neden ?

3) Dowland hızını ve gönderme hızını istediğimiz gibi nereden sınırlandırıyoruz ?

4) Ve bazı torrent sitelerinde üye olan kişilere 10gb civarında bir dowland tarzında hediye gibi birşeyden bahsediyorlar bu nedir?

Umarım sıkmamışımdır :)

tknsyen
16-12-2013, 19:38   |  #2  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

bir torrent ne kadar çok kullanıcı tarafından seed edilirse (paylaşılırsa) o kadar indirme hızı artar. diyelim ki sen torrent dosyasını indirdin torrent programın açıksa ve gönderim hızını kapatmamışsan başkası da o dosyayı senden çeker. seed azsa doğal olarak indirme hızı da düşer torrent kullanırken gönderim hızını minimum yap ama kapatma gönderim hızını çok fazla yaparsan internet bağlantında sorunlar olur. banlanma riski bazı torrent sitelerinde sadece download yapıp seed etmeyenler banlanır.

Ben BitComet kullanıyorum resimli olarak göstereyim sana.

Son Düzenleme: tknsyen ~ 16 Aralık 2013 19:43
tknsyen bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]