Torrent ve eMule sorunları..

Drunken Panda
15-01-2009, 12:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Selamlar arkadaşlar,
Ben bu sabah sınırsıza geçtim.Hemen jdownloader,emule ve utorrent kurdum tabi,fakat bazı sorunlarım var.
eMule low id olarak görünüyor,bunu High İD yapmak için modemin(Airties RT-205) sayfasına girdim,port açma rehberinde yazılanları işaretleyip kaydet'e tıkladım,ekran yenilendi fakat benim işaretlediğim yerler yine boştu.Tekrar denedim,sayfa tekrar yenilendi ve yine ilk girdiğim sayfayla karşı karşıya kaldım.Heralde açmıştır portları diye düşünüp emule'u tekrar başlattım;ama yine low id olarak tanıdı.Bari böyle indireyim dedim,indirmek istediğim dosyaya tıklayıp indire bastım,10 dakika beklememe rağmen %0da takıldı,gram indirmedi.
Bir de kad diye birşeye bağlanmak gerekiyormuş,sol üstte görünüyor.Fakat nasıl bağlanacağımı göremiyorum.
Bir umut utorrente sarıldım ben de,fakat üzerine taşıyıp bıraktığım torrent dosyaları bir türlü inmeye başlamıyor.İndirmiyor program...
Windows Vista kullanıyorum,firewall kapalı.O kadar da heveslenmiştim sınırsıza geçiyorum diye,ne yapmalıyım?

bwhiteb
15-01-2009, 13:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

ben diger programları degilde bi ara  utorrent kullandım modemim senn kullandıgın ile aynı ilk başta port açmayı bende beceremedim ama sonra yapmıştım epey oldu ama şuan hatırlayamıyorum ama google de port açmak diye aratırsan bulabilirsin utorrent de program bi sayı veriyor o sayıyı port açarken kullanacaksın yoksa olmuyordu sanırım kolay gelsin

silici06
15-01-2009, 13:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

port açmak ve kAd ağı vs vs bütün iğer emule ayarları aslında çok da zor değildir...

ayarların bazıları burda. diğer bütün ayarlar da divxforever ve turksipa.com forumlarında...
ne yaptığınızı bilin ve ne işe yaradığını anlayın, en azından öğrenmek için biraz da sabırlı olun, kısa bir zaman sonra birde bakarsınız ki sizde emule uzmanı olursunuz... ;) emule apayrı bir dünyadır. kolay gelsin.

uGuR.uK
15-01-2009, 16:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

olay sadece port açmakta değil o porta birde sabit ip numarası atayıp sürekli aynı yerden bağlantıyıda sağlamaktır;
ağ ve paylaşım merkezinden yerel ağ bağlantısının özelliklerine girip "internet protokol sürüm 4"e tıkla ve onunda özelliklerine gel, sonra modemde port açtığın sayfadaki "Hedef IP Adresi" kısmındaki ip'yi alıp burdaki "ip adresi" kısmına yaz, onun altındaki ağ maskesini olduğu gibi bırak(otomatik sayılar gelicektir), varsayılan ağ geçidi kısmınada 192.168.2.1 yazarsın(yani modeme girmek için kullandığın ip, farklı birşeyse onuda yazabilirsin ama önemli olan bu ip ile "hedef ip adresi"nin aynı olmaması). port açma işleminin doğruluğundan eminsen bu işlemlede ip yönlendirmelerini doğrulamış olursun ve hiçbir sorun olmadan bağlanabilirsin, tabi emule yada utorrent'de, modemden açtığın o portların numaralarınında doğru olduğundan emin ol.

silici06
15-01-2009, 17:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

elazığlı kardeş torrenti bilmem ama eMuLe de high-id almak için IP adreslerini sabit yapmaya gerek yoktur, ipler ve dnsler otomatikte kalmalıdır hiçbir sorun olmaz. önemli olan emule içinde tcp ve udp portları hangi numaralarda açıksa, o numaraları aynen modeme yazarak portları açmak ve varsa modemde mevcut olan firewall'u, windowsta kurulu firewall'u ve internet security yazılımını emuleye uygun şekilde ayarlamaktır.

ayrıca internet security yazılımından emuleye izin vermek tek başına yeterli değildir, emule.exe uygulama dosyasının da ANTIVIRUS e zararsızdır diye tanımlamak emulenin daha hızlı çalışmasını sağlar.

yalnız vistada durum nasıldır onu bilemem ama bu yazdıklarım windows xp de emule ile benim senelerce edindiğim tecrübelerimdir. vistada sabit ip almak gerekebilir ama sanmıyorum bence gerek olmaz..