Toshiba'dan 1TB melez sabit disk

CHIP Online
22-10-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Toshiba, NAND flaş belleği ve yüksek hızlı sabit diski bir araya getiren melez diskini satışa sundu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tos ... bit-disk_36571.html

Toshiba, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara daha yüksek hızda okuma ve yazma performansı sağlayacak iki 2.5" Hibrit Sürücüyü piyasaya sunuyor. Yüksek kapasiteli sabit disk sürücüleri ile NAND flash belleği tek bir gövdede biraraya getiren yeni sürücüler, 1 terabyte (TB) ve 750 gigabyte (GB) kapasiteye sahip.


Yeni sürücüler—1TB MQ01ABD100H ve 750GB MQ01ABD075H—yüksek kapasite sunmak için sabit disklerden ve yüksek hızda veri işlemeyi sağlamak için 8GB NAND flash belleklerden yararlanıyor. Böylece, denk kapasiteli Toshiba sabit disk sürücülerinden yaklaşık üç kat daha hızlı okuma ve yazma sürelerine ulaşılıyor. Yeni Hibrit Sürücü, bilgisayarlarda uygulama başlatma süresini yaklaşık %40 azaltıyor.  2.5" biçim katsayısı ve yüksek kapasiteye sahip yeni sürücüler, taşınabilir ve masaüstü bilgisayarlar için alternatif yüksek performans seçenekleri olarak piyasada yer edinecekler.


İşlem sırasında veri, Hibrit Sürücünün üç bellek katmanından birine tahsis ediliyor: DRAM ara bellek, NAND flash bellek veya manyetik disk ortamı. Bu süreç, kullanıcının veri erişim şeklini dinamik biçimde öğrenerek veriyi buna uygun sırada depolayan özgün bir algoritma sayesinde geliştiriliyor. Yüksek hızda veri erişimi, sık erişilen verilerin NAND flash bellekte depolanması ile sağlanıyor.

Tüm Konu: Toshiba'dan 1TB melez sabit disk

Kaynak: www.chip.com.tr