Toshiba'nın Yeni Cep Telefonları

movy
25-07-2007, 23:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Lider firmalardan olan Toshiba yeni telefonlarıyla karşımızda.Toshiba bu sefer karşımıza cep telefonlarının çehresini değiştirebilecek yeni bir 3D motorunu duyurdu.

Firmanın hazırladığı ve TC35711XBG olarak isimlendirdiği yeni ARM 3D motoru özellikle yüksek performansı ile göz dolduruyor. Zira gelen bilgilere göre TC35711XBG, saniyede 100 milyon poligon ve 800 mega piksel yapabiliyor. Bu rakamlar yine üretici firma Toshiba'nın iddiasına göre bir önceki çip'den yaklaşık 38 kat daha hızlı olduğu gösteriyor.

Proglamlanabilir shader ünitesi ve Toshiba'nın Media Embedded Processor teknolojisine sahip olan yeni çip ayrıca WVGA LCD kontrolcülerine de sahip. Yine Toshiba'ya göre, firmanın yeni çipi TC35711XBG, geniş ekran oyun tecürebesi için gerekli alt yapıyı sağlayabiliyor. İlk örneklerinin Ekim ayında hazır olacağı belirtilen ve hacimli üretim için gelecek yılın 2. çeyreği hedeflenen yeni çipin maliyetinin ise 48 avro olacağı ifade ediliyor. Ayrıca çipin ilk etapta Japonya pazarına sunulacak cep telefonlarında kullanılacağı da söylenmekte.

Yazar: Denizhan Dakılır