TOSHIBA ve COMPAQ Presario Hakkında iki tane sorun

noluftu
21-12-2008, 17:34   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun bir mesaj olacak ama cevaplarınıza çok fazla ihtiyacım var.

Birinci sorunum kendi dizüstü bilgisayarımla ilgili. Bigisayarın Markası ve modeli TOSHIBA SATELLITE A100-036 PSAANE. Sorunum aslında yazılımsal. Fakat TNB'yi aradığımda da yardımcı olamadılar.

Bildiğiniz gibi Recovery DVD ile geliyor çoğu bilgisayar artık. Cihaz Windows Vista Home Basic ile geliyor. Elimde lisanslı Windows Vista Business var. Bunu kurdum. Web sitesinden kurulum dosyalarını ve hatta hangi sırayla kurulması gerektiğine dair txt dosyasını bile indirdim. Kararsız çalışan bir donanım yok. Fakat TOSHIBA'nın kendi uygulamalarından bazıları ( TOSHIBA ASSIST, SD KART OKUYUCU YAZILIMI VE FORMATLAMA MERKEZİ VE BÜTÜN TOSHIBA'YA ÖZGÜ DONANIMLARI YÖNETİP DÜZENLEYEBİLDİĞİNİZ ALANLAR) çalışmıyor. Programları açtığınızda ne Bluetooth ne Wireles ne de SD kart gibi uygulamalar gözükmüyor. İçleri tamamen boş. Bunları çok kullandığım için benim için fazlasıyla önemli. Çözüm önerilerinizi ya da çözümlerinizi bekliyorum.

İkinci sorunumsa arkadaşımda COMPAQ Presario C700 (c798TR) dizüstü var. Formatladık makinayı. Formattan sonra iki problem yaşadık. Birincisi webcam kaydedici Cyberlink YouCam yazılımı webcamden doğru kaydetmiyor. Görüntü birden hızlanıp sesle senkronunu kaybediyor ve atıyorum 20 saniyelik kayıt 6-7 saniyede bitiyor. Bu 6-7 saniyede görüntü hızlı ses normal gibi akıyor. Acaba yazılımdan mı dedim. MSN'den denedik aynı şekilde sorun devam ediyor. İkinci sorunu da bu noktada yaşadım. Hard-Disk'teki Recovery'den yüklemek istedim ama HP recovery yazılımını download kısmına koymamış ve nasıl recovery yapabileceğimi kestiremedim.

Cevaplar için teşekkürler şimdiden..