Total War Rome 2 Geliyor Hazır Mısınız?

hüsetin87
28-07-2013, 23:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

Değerli oyuncu kardeşlerim, çok sevdiğim bir oyun serisi olan Total War'un son üyesi Rome 2 kısa bir süre sonra raflarda yerini alacak. Ben çok heyecanlıyım, size biraz Rome 2'den ve önceki Total War oyunlarından bahsetmek istiyorum. 

Total War oyunlarında tur ve gerçek zamanlı stratejiler birleşmiştir. Strateji haritasında devletinizi yönetir ve askeri hamlelerinizi yaparsınız, savaş haritasında da binlerce askeri yönetir ve savaşırsınız. Total War, tarihin belli dönem aralıklarını konu edinen harika oyunlara sahip bir strateji oyunları ailesidir. Bence eşi, benzeri ve rakibi yoktur. Çünkü bünyesinde birleştirdiği türlerle strateji oyunları listesinde farklı bir kategoridedir. PC oyunculuğunun da bir diyer kalesi olan Total War oyunlarına bir bakış atalım.

Total War Rome 2

Antik dönemde geçen oyunda Roma İmparatorluğu'nun yönetimi bizim ellerimize veriliyor. Dilerseniz aynı dönemde başka bir medeniyeti de seçebilirsiniz. Örneğin Sparta, Kartaca, Makedonya veya Galya'dan bir barbar kabileyi de yöneterek o dönemde bilinen dünyaya hükmedebilirsiniz. Neredeyse her medeniyetin kültürü farklı. Bu da askerlerinden devlet adamlarına, yapı kültürlerinden savaş taktiklerine kadar her şeyin farklı olması demektir. Eğer bu döneme bir ilginiz varsa henüz çıkmamış olan bu oyunun son teknoloji ile geliştirildiğini de ekleyeyim. Yani öyle bir oyun olacak ki adeta tarihi bir film veya bir belgesel izliyor moduna geçiş yapacaksınız oyunu oynarken. Oyunda seçilebilir 10'dan fazla medeniyet var, oyunun içeriğinde ise saymakla bitmeyecek bir sürü medeniyet sizinle savaşmak için hazır bekliyor. Bir şey daha söylemem lazım, bu zamana kadar hangi oyunda antik çağdaki deniz savaşlarını tecrübe ettiniz? İşte Rome 2 bunu size sunuyor! 300 Sparta filmini izlerken hanginiz gaza gelmedi? Aynı atmosferin 10 katı bu oyunda mevcut! Binlerce ordu, birbirinden farklı özellikleri olan yüzlerce asker birimi ve sizin adaletinizi bekleyen bir toplum! Rome 2 satışa sunulduğunda kesinlikle denemelisiniz!

Total War Shogun 2

Japonların neredeyse 1000 yıllık bir geçmişini bu oyunda görebilirsiniz. Ek paketleri ve indirilebilir içerik paketleriyle beraber Samuray sınıfının ortaya çıkışından çöküşüne kadar uzun bir dönemi Shogun 2 ile yaşayabilirsiniz. Bize çok uzak olan bu medeniyet ilginizi çekecek. Zira kalkan kullanmayan askerler, banzai moduna girip düşman klana ölümüne dalan ashigarularınız her saniye Son Samuray filminde yaşadığınız o epik anıları yeniden size yaşatacak. Gerek deniz savaşları gerek kara savaşlarıyla bu oyun da paha biçilemez bir değere sahip. Ama beni en çok etkileyen Japonların kültürel olarak son derece oyunda iyi işlenmesi oldu. Ne demek istediğimi ancak oyuna sahip olursanız anlayabilirsiniz. Oyundan öte sanat tarihi, medeniyet tarihi dersi gibi bir oyun var karşınızda!

Napoleon Total War

Osmanlı İmparatorluğu'nun belkide dünyadaki oyunlarda en iyi yansıtıldığı yapım Napoleon Total War desek hata yapmış olmayız. Napoleon'un asker olarak tarih sahnesine çıktığı ve yine tarih sahnesinden silindiği dönem arasında bulunan dönemde Orta Doğu, İspanya ve Avrupa'da ayrı ayrı kurşun atacağınız bir oyun Napoleon Total War. İsterseniz Napoleon'u yöneteceğiniz Fransa'yı isterseniz Mısır'ı kurtarmak için çabalayan Osmanlı İmparatorluğu'nu seçebilirsiniz. Grafikler muazzam, çarpışmalar buram buram barut kokuyor, diplomasi ise entrikalarla dolu. Eğer dönemi seviyorsanız ve yakın dönem savaşlarında insanların 3 saniye sonra öleceğini bilse de o üzerine mermiler akan savaş alanlarında nasıl korkusuzca savaştıklarının hissiyatını tadmak istiyorsanız işte size fırsat!

Empire Total War

Amerika, Avrupa, Hindistan! Dev bölgelere hükmetmek ister misiniz? Ticaret, savaşlar ve devlet yönetimi üçgeninde dönen devasa bir alanda esip gürlemenize olanak sağlayan ve 18. yy'nin başı ve sonunu size oyun alanı olarak sunan Empire Total War, ailenin en önemli üyelerinden birisi. İlk defa tüfeklerin konuştuğu bir dönemin işlendiği oyun onlarca devletin bulunduğu dev bir mücadele içerisine sizi sürüklüyor. Bu oyunda Osmanlı İmparatorluğu da tarihi gerçekçilik açısından çok büyük. Balkanlar, Anadolu, Orta Doğu, Kırım ve Kuzey Afrika sizde! Hele bir de Total War Türkiye'nin geliştirdiği Ottoman Empire Realism Modu'nu kurduğunuz zaman oyun daha da bir eğlenceli oluyor. Empire Total War da kesinlikle oynanması gereken harika bir oyun.

Medieval 2 Total War

Orta Çağ ve Coğrafi Keşifler dönemi ilginizi çekiyorsa Medieval 2 eşi benzeri olmayan bir oyun. Deniz savaşlarını göremiyorsunuz ama karadaki savaşların tadı bir başka. Kale kuşatmalarında kullandığınız o mancınıkların gıcırıtıları bile sizi alıp götürüyor. Cennetin Krallığı, Cesur Yürek gibi nice tanımı zor filmdeki savaş atmosferi bu oyunda mevcut. Haçlılar haçlı seferi düzenlerken siz de cihat ilan edip topraklarınızı koruyorsunuz. Onlarca devlet ve yüzlerce asker çeşidiyle dönemin savaşlarını tecrübe ettiğiniz gibi modlar sayesinde adeta başka oyunlar oynuyorsunuz. Üzerinde öyle emek harcanmış modlar var ki isterseniz bir anda kendinizi Orta Dünya'da bulup Isengard ordusunu yönetiyorsunuz. Modifikasyon yapanlar Medieval 2 Total War'un tüm dosyalarının sırrını çözmüş durumdalar. Eğer dediğim modu görseydiniz şöyle derdiniz 'Tolkien hayatta olsa kesinlikle bu oyunun başından kalkmazdı.' Medieval 2 de denenmeden bu dünyada göçülmemesi gereken bir oyun!

Rome Total War

Çıktığı dönemde 3 boyutlu olarak hiçbir oyunun sunmadığını sunan, multiplayer'daki dengesiyle nicelerini kendine çekmiş olan ve hala oynana harika bir yapıt. Roma İmparatorluğu'nun üç ailesinden birini seçerek senatodan gelen görevleri yerine getiriyoruz bu oyunda. Güçlenince tüm aileler düşman kesiliyor ve artık Roma'daki senatoya kimin lider olduğunu ispatlıyoruz! Rome 2'nin atası olan oyunda sadece Romalı değil farklı bir medeniyeti de seçebiliyorsunuz. Ek paketleri Alexander ile Büyük Makedonya veya Barbarian Invasion ile Avrupa Hun devletini seçip Roma kapılarını zorlayabilirsiniz. ROME TOTAL WAR ailenin en ünlü isimidir.

Medival Total War Ve Shogun Total War

Serinin başlangıç oyunları olan Medieval ve Shogun, şu an savaş alanı bakımından grafikleri oldukça geri de olsa da kendine has sunumuyla hala oynanabilir durumda. Ama bu oyunların asıl döndüğü yer strateji alanı dediğimiz diplomasinin, devlet yönetiminin ve ordu hamelelerinin yapıldığı yer. Sanatsal olarak oyuncuya sunulan tasarımlar adeta çok yönlü bir satranç oynuyormuş hissine kapılmanıza vesile oluyor. Genellikle savaşlar da strateji haritası üzerinde otomatik seçenekle yapılıyor. En azından ben böyle oynuyorum. Oyuncuyum ve oyun kültürüme güveniyorum ya da geliştirmek istiyorum diyebilmek için bu iki yapımın kesinlikle tecrübe edilmesi lazım.

Kısaca ailemi size tanıttım. Daha fazla bilgi için Türkiye'nin resmi Total War topluluk sitesi http://www.totalwar-turkiye.com/twforumbakabilirsiniz. Rehberler, incelemeler, modlar ve nice içerik burada mevcut. Eğer aklınıza takılan bir soru varsa buradan bana da sorabilirsiniz. Şimdilik herkese iyi oyunlar dilerim, Rome 2'yi satın alanlarla savaş alanında görüşürüz. Önerilerimi değerlendirin lütfen.

Qromodynmc
29-07-2013, 01:20   |  #2  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Rome 2yi bende bekliyorum,Deneyeceğim ama pek başarılı olcamı sanmıyorum. Age Of Empires 3ü bolca oynayan birisiyim ama,Total War serisi farklı,o yüzden beceremiyorum,En son Shogun 2yi denedim,Kısa süre sonra kaldırdım,Beceremedim.

okinkurt
29-07-2013, 01:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Valla ben 1. yi oynadım pek sevmedim ya civ 5 cok güzel gelmişti mesela total var sarmıyor beni şahsen.

Qromodynmc
29-07-2013, 01:31   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ben 1 adamla ülke kurmayı seviyorum Age'de mesela. Zamanında 1 komutan,2 köylü ile Yıkılan imparatorluğumu bi ada üzerinde tekrardan kurup,düşmanı yendim,Başka bi oyunda bunu yapamam sanırım. Kahkaha

okinkurt
29-07-2013, 01:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Age of efsanedir zaten ben en cok 1. yi severim :D

Denek123
30-07-2013, 11:41   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Rome total war çok güzel bir oyundu  2 'si çok daha müthiş olucaktır....

bahoo06
30-07-2013, 12:05   |  #7  
bahoo06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
110 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

en son medieval 2 yi oynamıstım rome 2 yide dört gözle bekliyor olacagım. Gerçekten age of dan daha fazla strateji gerektiriyor adeta kendimi bir komutan gibi hissediyorum :) filmlerde gördüğüm stratejileri bu oyunada uyarlamıstım bi kaç kez :)

tugberk_91
03-08-2013, 18:36   |  #8  
tugberk_91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Total War serisi benim için değişilmezdir. Örneğin şuan Empire Total War oynuyorum. Ve şu kadarını söyleyebilirim. Osmanlı İmparatorluğunu seçip çıkan isyanla beraber cumhuriyeti ilan ettikten sonra 1700 lü yıllarda gelişime ve değişime kucak açıp tüm dünyayı fethe giriştiğimde dünyayı ayaklarıma kapanırken izlemenin verdiği hazzı başka hiçbir oyunda bulamam. Ya da Napoleon Total War da Napolyona karşı savaşıp galip gelirken Napolyonu öldürmüş olmanın zevki. Hele de bir Medieval 2 var ki.....Anlatacak kelime bulamıyorum. Evet Age of efsanedir Civ 5 de iyi oyundur ama hiçbiri bununla kıyaslanamaz bile...