TP-Link, Gartner Magic Quadrant'ta Niş Oyuncu Oldu

TP-Link Türkiye
30-11-2020, 11:42   |  #1  
TP-Link Türkiye avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
192 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

TP-Link, araştırma şirketi Gartner’ın 2020 Magic Quadrant raporunda ‘Niş Oyuncu’ olarak konumlandı. Kablolu ve kablosuz LAN çözüm sağlayıcılarını kapsayan raporda TP-Link son iki yıldır üst üste yer alıyor.

TP-Link®, araştırma ve danışmanlık firması Gartner tarafından Kasım 2020'de yayınlanan en son rapora göre, Kablolu ve Kablosuz LAN Erişim Altyapısı için Gartner Magic Quadrant'ta* Niş Oyuncu olarak konumlandı. Gartner, kablolu ve kablosuz LAN erişim altyapısı pazarını, kuruluşlara kurumsal kablolu LAN veya Wi-Fi ağına bağlanmasını sağlayan ağ donanımı ve yazılımı sağlayan satıcılar olarak tanımlıyor.

TP-Link, Gartner’ın 2019 raporunda ‘Kritik Yetenekler’ listesinde yer almıştı. Magic Quadrant’ta son iki yıldır üst üste yer almayı başaran şirket, özellikle kurumsal çözümlerde son yıllarda elde ettiği başarıyı gözler önüne seriyor. Son yıllarda kurumsal ağ projelerinde dünya çapında önemli büyüme gösteren şirket, her ölçekte işletmeye uygun geniş bir çözüm portföyü sunuyor. TP-Link’in kurumsal ürünleri arasında Omada SDN, JetStream ve LiteWave ağ anahtarları (switch), SafeStream kurumsal yönlendiriciler (router) ve Pharos geniş bant çözümleri yer alıyor.

“Herkesin mevcut olan en son teknolojinin avantajlarından yararlanarak, basit, akıllı ve bağlantılı bir yaşam tarzı yaratmaları için gerekli çözümleri sunuyoruz. Bu misyonumuz doğrultusunda ürünler geliştirmeye devam ediyoruz” diyen TP-Link Ağ İşletme Departmanı Genel Müdürü Pingji Li, hedeflerinin

daha yüksek olduğunu vurgulayarak, güçlü Ar-Ge ekibi, güvenilir ve verimli ağ çözümlerini benimseyen ortakları ve müşterilerinin verdiği inanç sayesinde daha da başarılı olacaklarını belirtiyor.

Önde gelen bir başka araştırma şirketi IDC tarafından hazırlanan WLAN Pazarı raporunda TP-Link, arka arkaya 9 yıldan fazla süredir dünyanın 1 Numaralı Wi-Fi ürün sağlayıcısı olarak sıralanıyor (Q2 2020 sürümü). Kanıtlanmış bir istikrara sahip olan TP-Link, WLAN pazarındaki liderliğini sürdürmeye ve hem tüketicilerin hem de kurumların ağ gereksinimlerini karşılamaya devam etmek üzere çalışıyor.

*Kaynak: Gartner, “Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure”, Bill Menezes et al., 4 November 2020

Gartner Sorumluluk Reddi

Gartner, araştırma yayınlarında tasvir edilen herhangi bir satıcıyı, ürünü veya hizmeti desteklemez ve teknoloji kullanıcılarına yalnızca en yüksek derecelendirmeye veya diğer atamaya sahip satıcıları seçmelerini tavsiye etmez. Gartner araştırma yayınları, Gartner’ın araştırma ve danışmanlık kuruluşunun görüşlerinden oluşur ve gerçeklerin beyanı olarak yorumlanmamalıdır. Gartner, satılabilirlik veya belirli bir amaca uygunluk garantileri dahil olmak üzere, bu araştırma ile ilgili olarak açık veya zımni tüm garantileri reddeder.