Trojenlerden nasıl kurtulabilirim?

arov45
07-01-2012, 19:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

Trojenlerin Özellikleri
hepimizin bildiği gibi trojenler (truva atları) çok tehlikeli virüslerdir. çünkü trojenler diğer virüslere benzemez.çünkü trojenler bilgisayara doğrudan zarar vermezler. trojenin bir bilgisayara zarar vermesi için bir kullanıcı lazımdır. trojen giren bilgisayara, trojen kiminse o zarar verir. yani bir trojen sayesinde başkasının bilgisayarını kendi bilgisayarımızmış gibi rahatça kullanabilir.
Bunlardan Nasıl Kurtulurum

diyelim bilgisayarınıza bir trojen geldi. bu trojen her programınıza girmenizi yasaklıyor. masaüstü resmini değiştirip duruyor ve disketinizi çıkarıp sokuyor.
not: bilgisayarınıza herhangi bir virüsün bulaştığını farkederseniz bilgisayarı sakın kapatmayın, yoksa kendini kopyalar.
bu durumda bilgisayarımızı kapatmayız ve görev yöneticisi tuşuna yani ctrl+alt+del tuşuna basın. görev yöneticisi açılırsa kullanıcılardan trojenin kullanıcısını kapatabilirsiniz. ama hata verirse kapatamazsınız. bu durumda başlat tuşuna basın, tüm programlara basın, donatılara basın, sistem araçlarına basın ve ordan sistemi geri yüklemeye gelin. virüs hangi tarihte bilgisayarınıza geldiyse ondan önce bir günü seçin. ayrıca bu tekniği diğer sorunlarınızda da uygululayabilirsiniz.
not: zamanı geri alırken bazı indirmiş veya yüklemiş olduğunuz programlar silinebilir.
olduysa +rep pls... Kahkaha

mehmet1
07-01-2012, 20:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

iyi güzel açıklamışşın ama bu işlem Günmüz Virüslerinde işe yaramıyo. bu işlemler yerine o anda eset veya herhangi bir vürüs programıyla  neti kapatım kapsaml tarama yaptıgında  sorun çozülür.

Kapalı Hesap (221406)
07-01-2012, 20:51   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

net'i kesip anti ile kapsamlı tarama yapıldığı zaman bağlı olan virüs exe veya her nasıl yolla bulaştıysa , antivirüs bulamayacak.çünkü net'i kesilmiş olarak taranıyor. o yüzden bulamaz. bunun en güzel yolu , net'i kesmeden genelleikle exe oalark bulanştığını varsayarsak görev yöneticisinden yabancı herhangi bir işlemi tanırsak görevini sonlandırırız en azından. aynı zamanda anti çalışacak.. net'i  kesersek nerede aktif olduğunu bulamayız aslına bakılırsa. 
genellikle kendi kullanıcı adımızla çalışıyor.
mesela kullanıcı adımız chip...           yansıma -svchost.exe            kullanıcı = chip  
olarak görünür. veya herjangi bi sistem dosyasını taklit ederekten bizi kandıradabilir..