tükürüğün gelecekte ilaç olarak kullanılması

theironman
05-11-2015, 14:20   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

isveçli bilim adamlarının bilimsel olarak ortaya koyduğu hadise.

baksanıza;

isveçli bir bilim adamı yaptığı araştırmada yaraların yalandığı zaman neden çabuk iyileştiğini ortaya çıkardı.
isveç’in lund üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, yaraların yalanması durumunda niçin daha çabuk iyileştiğini ortaya çıkardı.

isveçli bir bilim adamı yaptığı araştırmada, kedi ve köpeklerin çok sık başvurduğu bu metodun nedenlerini de öğrendiğini belirterek, tükürüğün içerisindeki farkı bileşenlerin bakteriye karşı ortak savaştığını keşfettiğini söyledi.

lund üniversitesi klinik bilimler bölümü profesörü ole sorensen, vücudun enfeksiyona karşı kendisini nasıl koruduğu, yaraları nasıl iyileştirdiği konusunda kapsamlı bir araştırma yaptı.
çalışmasıyla ilgili açıklama yapan ole sorensen, “uzun zamandır yaraları yalamanın yaranın iyileşmesine etkisi olduğu biliniyordu, ancak şimdi bunun bir çok sebebinin olduğunu öğrendik.” dedi.

kedi ve köpeklerin yaladığı hastaların yaralarının daha çabuk iyileştiğini gözlemlediğini belirten sorensen, “çalışma bize, tükürük içerisindeki mukusun, bakterileri öldürmek için beyaz kan hücrelerini harekete geçirdiğini gösterdi. tükürük ayrıca deri hücrelerinin bağışıklık tepkisini de artırıyor.” diye konuştu.

sorensen, ileride tükürüğün ilaç olarak kullanabileceğini de söyledi.