Tüm dertlerin ilacı Android 4.0 mı?

CHIP Online
13-11-2011, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in en büyük sorunu, 4.0 ile geride mi kalacak? İşte cep devlerinin yorumları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tum- ... d-4.0-mi_30182.html

Resimlerle: Android 4.0 Ice Cream Sandwich resmen tanıtıldı!

iOS karşısında başarılı olabilen tek mobil işletim sistemi olan Android'in 4.0 sürümü Ice Cream Sandwich, bir çok çevreden olumlu eleştiriler almaya devam ediyor.

En son gelen haberler ise Google açısından hem önemli hem de güzel. Zira telefon üreticilerinin teknik açıdan yorumları da gelmeye başladı. Başta Samsung, LG, ZTE ve Sony Ericsson olmak üzere pek çok üreticinin yaptığı açıklamalrda ortak bir nokta var: Android işletim sistemi sürümlerinin çok dağınık bir biçimde kullanılmasının engellenecek olması.

Son kullanıcıya şu an sadece Galaxy Nexus üzerinden ulabilen Ice Cream Sandwich, diğer cihazlara entegrasyon noktasında henüz gizemini koruyor ama kullanıma hazır olduğunda, gelecek eleştirilerin büyük kısmının olumlu olacağı noktasında hemfikir olunmuş gibi görünüyor. Tabi bu durum biraz da üreticilere bağlı. Henüz pek çok üretici, hangi modellerinin Andoid 4.0'a güncelleneceğini açıklamış değil. Eğer Android 4.0 yelpazesini çok fazla açmaz ve sadece yeni modeller ile kısıtlı tutarlarsa, dağınıklık, Google'ın tüm çabalarına rağmen tam anlamıyla ortadan kalkamayabilir.

iOS'un gelişimi sürekli bir düzen içerisinde olduğundan ve Android fazla hızlı geliştiğinden, piyasada pek çok farklı Android sürümünü kullanan pek çok farklı model var ve bu durum, yazılım geliştiricileri de, donanım geliştiricileri de zor durumda bırakabiliyor. Aynı sorun, tek alden geliştirilen ve kullanılan iOS'ta yaşanmıyor.

Bir çok farklı sürüm cihazın aynı uygulama marketine erişmesi de önemli bir problem olarak değerlendiriliyor. Eğer Google, Android 4.0 ile, söz verdiği gibi bu karmaşaya son noktayı koyacaksa, Android için daha parlak günler çok yakında olabilir.

Tüm konu: Tüm dertlerin ilacı Android 4.0 mı?

Resimlerle: Android 4.0 Ice Cream Sandwich resmen tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Android 4.0, dağınıklığı giderebilecek mi?