Tüm detaylarıyla yeni Xbox!

CHIP Online
25-01-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkesin merakla beklediği yeni Xbox hakkındaki en detaylı haber... İçeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tum ... eni-xbox_38280.html

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

İnternet ortamlarının günümüzde sıkça konuştuğu ve sürekli hakkında haber çıkan yeni jenerasyon konsollar, öyle görünüyor ki tam anlamıyla piyasaya çıkana kadar revaçta kalmaya devam edecekler...


Uzun zamandır dönen dedikodulardan olan ve bir derginin kapağı olarak herkesin iyice heyecanlanmasına sebep olan kod adı "Durango" isimli Microsoft'un yeni Xbox oyun konsolunun özellikleri, bir internet sitesi üzerinden sızdırıldı. Site tarafından detaylı bir şekilde ortaya koyulan şema sayesinde, yeni konsolun neye benzeyeceği hakkında net bilgilere ulaşmak mümkün... Ortaya çıkan şemaya göre cihaz 1.6 GHz hızında sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olacak ki her bir CPU kendisine özel 32 KB L1 "cache" ve 32 KB L1 "data cache"i üzerinde barındıracak.


Grafik kartına gelecek olursak, yeni sistem üzerinde tamamen D3D11.1 sınıfı, 800 MHz'lik ekran kartı bulunacak. En küçük işletme biriminin 768 "thread" olarak hesaplandığı kart, bu gücünü 12 "shader" çekirdeğinin her birisinden alarak halihazırda bulunan konsolların grafik kalitesini birkaç defa katlayacak. Sızdırılan bilgilerin geri kalanındaysa cihazın öteki özellikleri bulunuyor. 50 GB 6x Blu-ray disk sürücü, 8 GB DDR3 RAM, ayrıca 32 MB'lık SRAM, Gigabit Ethernet, Wi-Fi ve Wi-Fi Direct gibi birçok yeniliği üzerinde barındıracak.


Pek tabii bu bilgilerin hiçbirisi resmi değil ama konu hakkında araştırma yapan birçok teknoloji sitesi, haberin geldiği esas kaynağa bakarak verilerin doğru olduğu yönünde şimdiden uzlaşmış görünüyorlar.

Tüm Konu: Tüm detaylarıyla yeni Xbox!

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr