Tüm Donanım Sürücüleri Sorunçözümleri

Kapalı Hesap (34907)
11-05-2007, 09:22   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Sürücü (Driver) nedir?
Sürücü (Driver),belirli bir donanım aygıtının bilgisayarla iletişim kurmasını sağlayan  bir yazılımdır.
Bilgisayar'ımızın çalışmasını sağlayan temel aygıt,Donanımlar nedir.?
Donanım :
Bilgisayarınıza bağlı olan ve bilgisayarınızın mikro işlemcisi tarafından denetlenen aygıtlardır. Üretim sırasında bilgisayarınıza takılan donatımlar ve sonradan eklediğiniz çevresel aygıtlar da buna dahildir.
Donanımlar,
Aygıtların örnekleri:
Anakart : İngilizce: (mainboard, motherboard, baseboard, system board veya planar board),
Bilgisayar donanımlarını birbirlerine bağlantı için ve koordineli uyumlu,uygun çalışmalarını sağlamak için kullanılan bir donanımdır.
Ekran kartı : (Grafik işleme ünitesi)Ekran kartı bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan birimdir.
ingilizce:GPU (Graphics processing unit) ISA, VLB, PCI, AGP veya PCI-Express veriyollarını kullanan PC kartları olarak veya Anakart üzerinde Chipset içerisinde yerleşik olarak bulunmaktadır.
İşlemci : (Merkezi işlem birimi) İngilizce: CPU (Central Process Unit),  Kısaca CPU olarak anılan işlemciler, bir bilgisayardaki işlemleri yürüten ve sonuçları gerekli yerlere gönderen elemandır.
Ram İngilizce :Memory (Random Access Memory) İşlemci tarafından okunup yazılabilen, üzerinde bilgilerin geçici olarak tutulduğu bellek  
Evrensel Seri yolu (USB)İngilizce: (universial serial bus)bilgisayarınıza çeşitliaygıtları takmanıza olanak tanıyan bir çevre birimi veri yolu standardıdır.  
Disk sürücüleri (HDD)CD-ROM,DVD Disket sürücüleri
(HDD)Sabit disk bilgisayarinizin "veri merkezi"dir. Tüm programlariniz ve verileriniz burada saklanir. CD­-ROM,DVD Disket sürücüleri yedekleme birimidir,
Yazıcılar,Tarayıcı,Fotokopi makinası.
Yazıcılar: Bir belgeyi kağıt üzerine basmanızı sağlayan cihazlara, genel olarak yazıcı ismi verilir.
Tarayıcı : fotoğrafların ya da önemli belgelerin PC'de dijital resimler (resim dosyaları) halinde görüntülenmelerini sağlayan cihazlardır.
Fotokopi Makinası: çeşitli belgeleri ve diğer görsel materyalleri hızlı ve ucuz bir şekilde çoğaltmak için kullanılan bir cihazdır.
Ağ bağdaştırıcıları ( Modemler ) : Modem,Bilgisayarın  İnternete bağlantısını sağlayan ve bir bilgisayarı diğer bir bilgisayara yerel ağ ile bağlayan aygıttır.
Klavye,Maus :Klavye, üzerinde harf, rakam, özel karakterler ve özel fonksiyon tuşlarının bulunduğu bir bilgisayar giriş birimidir. Bilgisayar temelde klavye aracılığıyla yönlendirilir ve kumanda edilir. Klavyenin tuşlarına basıldığında, basılan tuşun kodu bilgisayarın CPU'su tarafından değerlendirilmek üzere belleğe aktarılır ve yankısı yada neticesi ekrana gelir. Klavyeler üzerindeki harf tuşlarının diziliş şekline göre F veya Q tipi olmaktadır.
Video bağdaştırıcısı kartları (TV kartları) :
Bilgisayarlarda TV izlemeye olanak sağlayan bilgisayar parçasına verilen isimdir.
Oyun denetleyicileri (Oyun Konsulları v.b)
 PC,TELEVİZYON  bağlantısı  yoluyla oyun oynama imkânı veren oyun,eğlence cihazıdır.
Aygıtlar:
(Tak ve Kullan, ve Tak ve Kullan olmayan) bilgisayarınıza birkaç yoldan takılabilir. Ağ bağdaştırıcıları ve ses kartları gibi bazı aygıtlar, bilgisayarınızın içindeki genişletme yuvalarına takılır. Yazıcılar ve tarayıcılar gibi diğer aygıtlar, bilgisayarınızın dışındaki bağlantı noktalarına bağlanır. PC kartları olarak bilinen bazı aygıtlar, yalnızca taşınabilir bilgisayarların PC kartı yuvalarına takılır.
  Bir aygıtın Windows'da gerektiği biçimde çalışabilmesi için, aygıt sürücüsü olarak adlandırılan yazılımın bilgisayara yüklenmesi gerekir. Her aygıt, tipik olarak üreticisi tarafından sağlanan bir veya daha fazla aygıt sürücüsü tarafından desteklenir. Ancak bazı aygıt sürücüleri Windows ile birlikte gelir. Aygıt Tak ve Kullan özelliğindeyse, Windows aygıtı otomatik olarak algılar ve uygun aygıt sürücülerine yükler.
  Aygıt Windows tarafından otomatik olarak yüklenmezse, Yeni Donanımı Bulma Sihirbazı görünecek ve aygıtla birlikte sağlanan ortamı (CD veya disket) yerleştirmenizi isteyecektir . Tak ve Kullan olmayan aygıtlar Denetim Masası'ndaki Donanım Ekle Sihirbazı kullanılarak yüklenir. Aygıt sürücülerini el ile yüklemek isterseniz, Aygıt Yöneticisi'ni kullanmalısınız. Aygıt sürücülerini elle yüklemeden önce, üretici tarafından sağlanan aygıtınızın belgelerine başvurmalısınız.
Bilgisayarınızın yavaşladığını düşünüyorsanız, donanım güncellemesinden önce Sürücü (Driver) güncellemesini deneyebilirsiniz.
CHIP, sürücü güncellemesi hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda anlatıyor.
Yeni Sürücülerle Yüksek Güç
 Not: Aygıt yüklemek veya yapılandırmak için bir yönetici olarak oturum açmanız gereklidir.
 Sürücü kurulumuna Engel olan yüklenemeyen durumlar,sebebler neler olabilir bir gözatalım.,
1. Aygıt sürücüsünün Designed for Windows Logosu veya dijital imzası yoktur.
2. Aygıtı yüklemek için, Windows'un bir kullanıcı arabirimi görüntülemesini gerektiren bir eylem yapılmalıdır.
3. Aygıt sürücüsü bilgisayarınızda yoktur.
4. Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak aygıtı yapılandırmanız gereklidir.
5. Bilgisayarınız bir ağa bağlıdır; ağ ilkesi ayarları da donanım yüklemenize engel olabilir.
 Donanım Sürücülerini onarma veya güncelleştirme
Yazılım lisansı, size bir yazılımı kullanmanız için yasal hakkı verir. Kullandığınız her yazılım programı için, lisans sözleşmesinin sizin adınıza düzenlenmiş olduğu bir lisansa sahip olmalısınız.
Windows Güncelleştirme Lisans Koşulları kapsamında size sağlanmakta ve lisanslanmaktadır. Windows 8   Windows 7  Windows(Vista)'nın Windows (XP)nin tüm sürümlerine uygulanabilir. Donanım düzenli çalışmıyorsa veya yüklemekte olduğunuz bir program veya oyun, bilgisayarınızda yüklü olandan daha yeni sürücüler gerektirdiğini belirtirse, veya yeni güncelleştirilmiş sürümlerinin olduğuna emin iseniz diskten,cd den veya web sitesinden sürücüler yüklemeniz
gerekliyse, aygıtınız için sürücüleri iki şekilde güncelleme yapabilirsiniz. Windows Vista'da, Internet'e ilk bağlandığınızda sürücü güncelleştirmelerini, kritik yazılım güncelleştirmelerini ve önerilen yazılım güncelleştirmelerini yüklemeniz istenir. Windows Vista'yı yüklerken varsayılan Windows Update seçeneğini belirlerseniz, bu güncelleştirmeler otomatik olarak karşıdan yüklenip kurulur.

Donanım Sürücüsü Güncellemelerini [2] şekilde yapabilirsiniz

1.(Önerilen)Windows update Web servisini,proğramını kulanarak otomatik güncelleştirebilirsiniz.
2.El ile, manuel Donanım ile birlikte verilen cd niz daha eski sürüm ise yoksa,web sitesinden Donanım sürücüsünü indir kur ve tüm Donanım sürücülerini güncelleştirebilirsiniz.
1. Donanım Sürücülerini Windows Update Web sitesine bakınız (Önerilen) kullanarak otomatik güncelleştirmek için.
A. Başlat düğmesi , Tüm Programlar ve ardından Windows Update'i tıklatarak Windows Update'i açın.  
B. Güncelleştirmeleri denetle'yi tıklatın.
C. Güncelleştirilmiş sürücüler olup olmadığına bakmak için Kullanılabilir güncelleştirmeleri görüntüle'yi tıklatın. Windows Update, varsa, bilgisayarınızda yüklü olan aygıtlar için kullanılabilen güncelleştirilmiş sürücüleri listeler.
D. Yönetici olarak oturum açın. Güncelleştirme varsa, yüklemek istediğiniz sürücüyü tıklatın ve sonra Yükle'yi tıklatın.  
2. Donanım Sürücülerini el ile manuel Yeniden (yapılandırmak ,Güncellemek) için.
Yönetici olarak oturum açın.
1.  Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açınız..Bir başka yol Bigisayarım mause sağ tıkla/özellikler/aygıt yöneticisini açınız.   
2. Aygıt Yöneticisi'nden, güncelleştirmek istediğiniz veya sorunlu,kaldırmak istediğiniz donanımı ,aygıtı bulun çift tıklıyoruz ,donanım,aygıt adını çift tıklatın.
3. Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.Güncelleme yapacak iseniz.yok donanım sorunlu yeniden yapılandırma yapmakistiyorum diyor iseniz.,
4. Sorunlu aygıtı kaldırıp yeniden yapılandırmak için aygıtın başlat/denetim masası/proğramlar/proğram kaldır seçeneği ile kurulu olan donanımın proğramı var ise kaldırıp yeniden başlatıyoruz.hayır sorunlu donanımı kaldırmak istiyorum diyor iseniz 2. ve 3 sırası ile yapınız ve donanımı kaldır seçeneğini seçiniz yeniden başlatınız.
5. Daha önceden temin ettiğimiz donanımınızın sürücüsünü kuruyoruz, yeniden başlatıyoruz. 
NOT:
Aygıt sürücülerini elle yüklemeden önce, üretici tarafından sağlanan aygıtınızın,donanımınızın bilgilerine mutlaka sahip olmanız gereklidir.
güncelleme yapacağınız sürücünün
İşletim Sistemi:.... ?
Sistem Özellikleri:. ?
Model seri no:...... ?
Bilgilerine dikkat etmeli  mutlaka sahip olduğunuz donanımın, bilgilerine sahip olmalısınız.,
aradığınız Driver(sürücü) üretici firma ad ,isim ile aramaya başlayabilirsiniz,Sorun olursa sorumluluk kullanıcıya aittir.Sorunlu sürücüyü tekrar çalışır durumdaki bir önceki sürücüye geri alabilirsiniz...
Donanım sürücülerini aramada dikkat etmeniz gereken KURAL.!
Önce sahip olduğunuz donanımın model,seri,no: gibi bilgilere sahip olmalısınız.sahip olduğunuz donanımın Önce üretici Web sitesinden yola çıkıyor ve aramaya başlıyoruz.,

 İşte size Tüm Donanım sürücülerini bulabileceğiniz Web siteleri


Amd-Ati = http://www.amd.com/tr/

Acerhttp://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/support
 
A4 tech = http://www.a4tech.com/ennew/downloads.asp

Abit = http://www.abit.com.tw/page/tu/index.php

Apple =  http://www.apple.com/support/downloads/

Aidata = http://www.aidata.com.tr/destek/download.aspx

Apache = http://www.apache-micro.com/index/index.asp

Asrock = http://www.asrock.com/support/index.htm

Asus= http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Avermedia = http://www.aver.com/support/downloads.shtml

Aztech = http://www.aztech.com/support_download.html

BenQ = http://www.benq.com.tr/support/

Broadcom = http://www.broadcom.com/support/?source=top

Biostar = http://www.biostar.com.tw/support/driver/index.php3

Billion = http://www.billion.com/support/download/fd/fd.htm

Btc = http://www.btc.com.tw/english/3-1-8driver_download.htm

C-Media = http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver

Conan =  http://software.canon-europe.com/

Casper = ftp://213.194.123.227/

Cbox = http://www.cbox.com.tr/driver.asp

Creative = http://tr.creative.com/support/downloads

Casio = http://www.casio-intl.com/support/download.html

Dfi = http://www.dfi.com.tr/download.html

Datron = http://www.datron.com.tr/datron/suruculer.php

Dell = http://www1.euro.dell.com/content/default.aspx?c=tr&l=tr&s=gen

DirectX = http://www.microsoft.com/downloa ... 92a3&displaylang=en

Ecs = http://www.ecsusa.com/ECSWebSite ... x?MenuID=6&LanID=18

Epson = http://esupport.epson-europe.com/Sup...aspx?lng=tr-TR

Epox = http://www.epox.nl/support/

Edimax = http://www.edimax.com.tw/html/englis...b-download.htm

Escort = ftp://ftp.escort.com.tr/DRIVER/

Ess = http://www.esstech.com/techsupp/drivers.shtm

Exper = http://www.exper.com.tr/

Fly = http://www.turanli.com.tr/driver_lifeview.asp

Foxconn =  http://www.foxconnchannel.com/produc...otherboard.cfm

Frisby = http://www.comsis.com.tr/Scripts/suruculer.asp

Fujitsu-Siemens = http://www.fujitsu-siemens.com.tr/su...wnloads_1.html

Gateway = http://support.gateway.com/support/drivers/dlcenter.asp

Gigabyte = http://www.gigabyte.com.tr/

Geek = http://www.geek.com.tr/tr/support/

Hewlett-Packard =  http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html

His = http://turkey.hisdigital.com/html/driver.php

İntel = http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx?lang=eng

İBM = http://www.ibm.com/products/finder/us/finders?pg=ddfinder

İnca = http://incatech.net/support.htm

İtspeed = http://www.itp.hk/driverdownload.aspx

Jmicron = ftp://driver.jmicron.com.tw/

Kodak = http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...requestid=7245

Kingston =  http://www.kingston.com/support/downloads/default.asp

Lexmark = http://support.lexmark.com/cgi-

Leadtek = http://www.gowinfast.com/download.htm

Lenovo = http://www.lenovo.com/tr/tr/index.html

LG = http://tr.lge.com/support/support.jsp

Logitech = http://www.logitech.com/tr-tr/support

Loopcomm = http://www.loopcomm.com/default_file.php

Minton = http://www.minton.com.tr/html/urun_destek.asp?destek=driver

Msi = http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex

Mercury = http://www.mercury-pc.com

Nvidia = http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

NCR = http://www5.ncr.com/support/support_drivers_patches.asp

Olivetti = http://www.olivetti.com/site/public/support.asp

Onixon = http://www.onixon.com/support.htm

Oki = http://turkey.oki.com/fcgi-bin/publi...cid=145&chid=1

Orite = http://www.orite.com.tr/html/destek.asp

Origo = http://www.kont.com.tr/tr/destek.asp

Quake = http://www.quake.com.tr/surucu/liste.asp

Packard Bell = http://www.packardbell.com/tr/

Palit = http://www.palit.biz/main/download.php?lang=tr

Philips = http://www.support.philips.com/support/html/index_tr_tr.html

Pikatel = http://www.adslburada.com/page.asp?id=26

Piranha =http://piranha.com.tr/support.php

Premier = http://premierelektronik.com.tr

Pitney Bowes = http://www.pitneybowes.co.uk/Pro ... ts-and-services.htm

Realtek = http://www.realtek.com.tw/downloads/

Rain =  http://www.baranbilgisayar.com.tr/co...l/download.htm

Sagem = http://www.sagem.com/index.php?id=49&L=0

Samsung = http://www.samsung.com/support/index.asp

Sapphire = http://www.sapphiretech.com/tu/support/drivers.php

Surecom = http://www.surecom-net.com/support/download

Segate = http://www.seagate.com/www/tr-tr/support/

Sony = http://www.sony.com/index.php

Sparkle = http://www.sparkle.com.tw/driver.asp?m_id=1

Sun Microsystems = http://tr.sun.com/

Toshiba = http://www.toshiba.com.tr/

UsRobotics = http://www.usr.com/support/s-main-menu.asp

Xerox = http://www.xerox.com.tr/destek/index.asp

Xfx = http://www.xfxforce.com/en-us/Home.aspx

Voodoo = http://www.voodoofiles.com

Via = http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2

Winfast = http://www.gowinfast.com/download.htm

Zotac = http://www.zotac.com/index.php?option=com_docman&Itemid=218

İşte son Çözüm
Intel® Driver Update Utility
http://www.intel.com/support/tr/detect.htm
Sürücüleri otomatik olarak tanımlayın ve bulun
Intel® Driver Update Utility sisteminizin güncel durumda kalmasını sağlar. Bilgisayarınızla ilgili güncelleştirmeleri algılayarak hızla ve kolayca yüklemenize yardımcı olur.

windows update
Güvenlik düzeltmeleri, hizmet paketleri, yeni Yardım dosyaları ve aygıt sürücüleri de dahil olmak üzere son güncelleştirmeler için Windows Update Web sitesinebakın.


Hewlett-Packard.Tüm Modellerde Donanım sürücüsünü kolay,hızlı ve doğru sürücüyü kurmak çok kolay nasılmı.?
(HP Softbaq Download Manager)yükleme yönetimi yazılımını  indirin kurun güncellemek istediğiniz sürücüyü seçin.,güncelleyin...
                                            Donanım sürücüsü isteklerinizi
         Sizin doğru ,tam bilgi alabilmeniz için Mutlaka .!Donanım sürücüsü isteklerinizi yapmadan önce Aşağıdaki örnekteki açıklamaya uygun istek yapınız.
İşletim Sistemi................................................................?
Masa üstü PC İse:ANAKART/EKRANKARTI/Model: .......?
Notebok,Laptop ise Modelno:.........................................?
Sistem Özellikleri.Bilgilerini mutlaka belirtiniz..

Daha fazla bilgi ve yardım için:
 Microsoft Destek 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (34907) ~ 12 Ağustos 2012 08:12
Kapalı Hesap (34907) bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
benersince
11-05-2007, 10:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

sagol arkadaşım araştırmış bulmuşsun eline saglık ihtiyac duyarsam bakacam Gözünü devirmişGülüşGöz kırpma

Recep Baltaş
11-05-2007, 10:55   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Çalışmanız için sizi tebrik ediyoruz.

djnakres
11-05-2007, 11:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

GÜZELMİŞ

5734L7H
11-05-2007, 14:21   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
426 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Link reklam değildi sadece sürücüleri arayanlara alternatif olsun diye yazdım hem bende vista şçin gerekli sürücüyü burda buldum bunun ne sakıncası var.

nightsilver
12-05-2007, 19:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
455 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

tesekkürler suat666

Serkan Karadaş
12-05-2007, 19:34   |  #7  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

çok güzel bir çalışma olmuş suat666,tebrikler.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 12 Mayıs 2007 19:36
next_7500
13-05-2007, 01:49   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

1-Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 2825
2-Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 2820
3-PCI IDE Denetleyici
4-RV530 PRO
5-RV530 PRO Secondary


yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler

yanlız diriverler asus p5b 965 chipset li versiyonu 0806 anakart ve vista ultimate 32 bit e uygun olması lazım arkadaslar nasıl yapılacağınıda anlatırsanız sevinirim

next_7500
14-05-2007, 00:36   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

ilgilensen diyorum teşekkür ederim

Kapalı Hesap (34907)
15-05-2007, 09:33   |  #10  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

önce anakartının (p5b )özelliklerini içeren,kartının  driverini..
Asus= http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
indir,kur pcni yeniden başlat kolay gelsin...Beğendim

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (34907) ~ 15 Mayıs 2007 10:09
Kapalı Hesap (34907)
15-05-2007, 10:23   |  #11  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

yapman gereken son versiyon driverini
buradan JMB363 nolu driveri vista x86 sürümünü indir.

kur pcni yeniden başlat kolay gelsin....
Beğendim

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (34907) ~ 15 Mayıs 2007 12:09
mihrişah35
25-05-2007, 23:19   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

fly lifeview usb 100 webcam yardım elinde olan arkadaş varsa bana lütfen yardımcı olsun

aydinyusuf
27-05-2007, 20:13   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

slm arkadaslar
ben cezayir de calisiyorum ve buradan toshiba satellite L30 106 model dizustu aldim vista yukluydu agir diye sildim xp pro yukledim fakat ses yok seda yok orjinal gelen 2 cd var biri vista digeri kurtarma cd si icinde driver yok veya ben bulamadim site de drivers sayfasi acilmaz nette bulamadim donanim ekle de sari soru isareti olan donanimlar soyle: 1 ethernet denetleyici 2 video denetleyici(vga uyumlu) 3 pci device 4 sm bus denetleyici  ne yapcaz arkadaslar
once kendim yorulayim dedim ama bir haftadir tik yok son care sizler ...
yardimlarinizi bekliyorum selamlar cezayir oran kentinden

aydinyusuf
28-05-2007, 12:03   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

arkadaslar
acil yardim ltfen

OBA
29-05-2007, 13:04   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

http://eu.computers.toshiba-euro ... ad_drivers_bios.jsp

aydinyusuf
29-05-2007, 13:42   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

tesekkurler ilginize
sayfa acilmiyo ki
islem yapalim
slm

dr_serhan
07-07-2007, 15:06   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

benim laptopta ıntel proset kablosuz yazılımının desteklediği bağdaştırıcı yoq sence ne yapmalıyım suat yardım edersen sewinirim

sirikein
11-07-2007, 16:46   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

evet arkadaşlar benim de pegasus pc-2008 wep camim var ama uzunzamadır vista sürücüsünü bulamadık.
metro elektronikle de görüştüm bir sonuc alamadım . ama biraz inatcıyımdır sonunda ele gecirdim heheheh
sizlerle paylaşmaktanda gurur duyuyorum .
kurulum acıklamasıda var yanlız tek sorun camerayı etb usb wep cam diye tanıyor okadar camera sorunsuz calışyor
bu sürücüyü casper pc 2008 icinde kullanabilirsiniz
isteyen herkez alıntı yapabilir önemli olan paylaşmak
yorumlarınızı bekliyorum
ve beklenen an:link : http://dosyam.net/?id=76t2ff

neyzen64
15-07-2007, 15:00   |  #19  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Aslında pek çok konuda forumlara ihtiyaç duyuyoruz ama maalesef pek çok şeyi Türkçe forumlarda bulamıyoruz bulsakta sadece adres verilip bırakılıyor aslında mesele adres bulmak değil ihtiyacımız olan şeyi yapmak ....Yönlendirilen sayfalar ingilizce olursa bir nispette işimizi hallediyoruz ama fransız alman sitelerinde hiç bir şey anlaşılmıyor bunun için yönlendirilen sayfalarda mümkünse hangi linklere tıklayıcağımız ve downloada başlayacağımız belirtilirse daha faydalı olur diye düşününüyorum ve tüm chip üyelerine rica ediyorum forumlarımız öyle kapsamlı olsunki başka hiç bir foruma ihtiyaç duymayalım...
İlgilenen ve araştıran herkese minnetimi sunarım

cnkt_24
30-07-2007, 11:13   |  #20  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Bana Creative Labs CT4670 Ses Kartının Driver i Lazım.Creative nin Sitesinde Yok.Siz Bulursanız Çok Memnun Olucam...

Quad-Core
30-07-2007, 12:12   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

çok teşekküerler kardeşşşş ÇOK GÜZEL BİR ÇALISMA OLMUŞ

K.A.Y.A.H.A.N
24-08-2007, 16:27   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Eline sağlık dostum... Başarıları devamı bu arada arkadaşlar eski pc ler hakkında bilgi paylaşmak isterseniz KaYaHaN_88@yahoo.com`a maillerini beklerim....

pisahmet
06-09-2007, 14:03   |  #23  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

bazı linkler 2.80 uzanmış

mmintaz
07-09-2007, 13:22   |  #24  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
benersince
sagol arkadaşım araştırmış bulmuşsun eline saglık ihtiyac duyarsam bakacam Gözünü devirmişGülüşGöz kırpma
ya arkadaslar bana acer orbicam asripe 5101 in sürücüsü lazım bulamadım acil yardım pls

canavarPC
22-09-2007, 18:43   |  #25  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Ben  donanım ürünlerinin fiyat\performans  puanlı karşılaştırmalarını arıyorum nereden bulabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.