Türk Mobil Oyunu - Logo UP!

oguzyurtsever
06-07-2016, 02:43   |  #1  
oguzyurtsever avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Yaklaşık 6 aydır geliştirdiğim mobil uygulamayı an itibari ile android platformu için yayınlayabildim. En eski sürümden en yeni sürüme tüm ekran çözünürlüklerine uyumlu durumdaki uygulamam Türkçe ve İngilizce dil desteğine sahip.

    Aslında bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu ancak Türkçe kaynakların kısıtlı olması ve ne yazık ki Türkiye'de yazılım alanındaki yetersizlik sebebiyle beklediğimden uzun sürdü. Hem öğrenip hem de aklımdaki tüm özellikleri yapmam gerçekten emek aldı fakat dediğim gibi sonunda bitti ve yayınlandı. Daha önce hiçbir Türk uygulamasının beklediği ilgiyi gördüğüne şahit olmadım belki de bu yüzden Türkiye'de yazılım gelişemiyor ancak keşkeler ile bir yere varamayız bundan sonra ne yapılabilir diye düşünmeliyiz. Mesele benim para kazanmam veya kazanmamam değil arkadaşlar gerçekten. Mesele bu işe gönül veren herkesin hakkettiği başarıyı yakalaması ve emeklerinin karşılığını görmesi.

     Bu kadar açıklamadan sonra biraz da oyundan bahsedeyim.

Daha önce Head's Up tarzı oyunları görmüşsünüzdür Nebuu da örnek gösterilebilir bilmiyorsanız, iki kişilik oyunlardır bunlar öncelikle telefonu ekran karşıya gelecek şekilde kafanıza hizalarsınız daha sonra ekrana seçtiğiniz kategoriden bir kelime gelir ve karşınızdaki kişi o kelimeyi söylemeden anlatmaya çalışır bildiğiniz takdirde telefonu yukarı bilemezseniz aşağı çevirirsiniz. Ben bunun logolu halini geliştirdim yani ekrana kelime yerine seçtiğiniz kategoriden bir logo geliyor ve arkadaşınız bunu açıklamaya çalışıyor. Süre bittikten sonra boş geçtiğiniz logolar ve isimlerini görebiliyorsunuz.

Basit gibi görünebilir ama tam anlamı ile yazılım kısmı 5 ayımı tasarım ve sesler ise 1 ayımı aldı. Dediğim gibi bunu imkanı ve bilgisi olan biri belki birkaç haftada bitirebilirdi ancak ben gerçek anlamda emek verip sıfırdan kendim yaptım. Marketteki onlarca hazır kaynak kodlu uygulama ve oyunlar milyonlarca indirme alırken(yabancı uygulamalar) benimkinin belki de 100'ü geçmeyeceğini tahmin ediyorum ancak bu konuyu açarak bir umut Türklerin birbirine olan desteğini, ilgisini ve alakasına şahit olacağımı düşünüyorum. Gerçekten indirmenize değecek bir uygulama geliştirdiğimi umuyorum en azından bir denersiniz. Ve son olarak bu projede hevesim kırılmazsa sonuna kadar yazılıma gönül verip Türkiye'de yazılımı sevdirme ve öğretme konusunda çalışmalar yapacağım. Lütfen herkes elinden geldiğince destek olsun kimisi kendi Facebook profilinde paylaşır kimisi bir arkadaşına önerir yardımın azı veya çoğu olmaz arkadaşlar.

Teşekkürler...


Uygulama Linki : https://play.google.com/store/ap ... ntertainment.logoup

Son Düzenleme: oguzyurtsever ~ 06 Temmuz 2016 02:44 Neden: