Türk öğrenciler ABD üniversitelerini şaşırttı

CHIP Online
05-05-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'den 7 öğrenci, büyük bir başarı göstererek ABD'nin en prestijli okullarına girdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tur ... sasirtti_46937.html

Her yıl binlerce öğrencinin hayalini kurduğu dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League'e bu yıl Türk öğrenciler damga vurdu. Türkiye'den 7 öğrenci hem ABD'nin en prestijli okullarına girdi hem de toplamda 1 milyon 400 bin dolar (2 Milyon 983 bin TL) gibi rekor bir burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.


Türkiye'nin Ivy League konusunda uzman danışmanlık şirketlerinden Ivy Learning'in danışmanlık desteği verdiği 25 öğrencinin tamamı, Amerika'nın ve dünyanın en etkili kişilerini, düşünürlerini, bilim insanlarını ve iş adamlarını yetiştiren dünyaca ünlü üniversitelerinden kabul alarak bir ilke imza attı. Bu 25 öğrenci içerisinden 7 öğrenci de tam 1 milyon 400 bin dolar burs kazanarak büyük ses getirdi.


Ivy Learning, Amerika'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere, ihtiyaçları olan tüm desteği profesyonel danışmanları ile veren bir kurum. Ivy Learning aynı zamanda öğrencileri SAT, TOEFL,


ACT, IELTS sınavlarına tecrübeli Amerikalı eğitmenler ile hazırlıyor.


Ivy League'e girmek isteyen öğrencilere, geleceklerini doğru yönetmeleri konusunda kapsamlı bir program sunan Ivy Learning'in Genel Müdürü İsmail Topkaya, öğrencilerin başarısıyla ilgili: "Çok az sayıda öğrencinin kabul edildiği Ivy League üniversitelerinde eğitim almak için kapsamlı bir çalışma programı ve kuvvetli bir başvuru gerekiyor. Öğrencilerin profesyonel eğitimcilerden destek almaları başarı fırsatlarını arttırıyor. Bu anlamda kurumumuzdan destek alan öğrencilerimiz de bizi şaşırtmadı. Yoğun bir çalışma temposunun ardından beklediğimiz başarıyı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Her öğrenciyi, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirip, sosyal yönlerini de kuvvetlendirerek zorlu sınavlara hazırlıyor ve güçlü bir başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Öğrenciler bu süreçte edindikleri tecrübelerle daha da olgunlaşırken, güvenleri gelişiyor ve ulaşmak istedikleri hedeflere sağlam adımlarla ilerliyorlar" dedi.


Türk öğrenciler aldıkları burs kadar başarı hikayeleriyle de oldukça şaşırtıyor. İşte başarı hikayeleri:


Yunus Tuncbilek (Yale Üniversitesi, Matematik)


Intel'in düzenlediği dünyanın en prestijli uluslararası Matematik ve Bilim Projeleri yarışmasında finale kaldı. Türkiye genelinde yapılan matematik olimpiyatlarında gümüş ve bronz madalya sahibi oldu. İstanbul Atatürk  Fen Lisesi'nde okuyan Tunçbilek, gençlerin Birleşmiş Milletler (BM) delegesi rolünü üstlendiği liseler arasında düzenlenen uluslararası Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MBMBR) konferansında en iyi delege seçildi. Matematik alanında yazmış olduğu 5 yazı, 'College Math Journal', 'Math Horizons' ve 'American Mathematical Monthly' gibi saygın dergilerde yayınlandı. Harvard Üniversitesi'nin yayınladığı 'Mathemamatical Review' dergisindeki 2 yıldır çözülemeyen bir soruyu çözdü.


Tüm Konu: Türk öğrenciler ABD üniversitelerini şaşırttı

Kaynak: www.chip.com.tr