Türk polisi yakaladı, FBI kondu!

cino1623
26-10-2008, 16:02   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Türk polisinin liderini yakalayıp çökerttiği bir çete için, “Çeteyi biz çökerttik, Türk polisi de yardımcı oldu” diye bülten geçti.

FBI, Türk polisinin filmlere konu olacak operasyonla yakaladığı dünyanın bir numaralı internet korsanı ChaO lakaplı Çağatay Evyapan’ın ele geçirilmesini sahiplendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün  8 Eylül’de düzenlediği şok baskınla İstanbul Tuzla’daki villasında gözaltına alınan ChaO ve ekibinin, yakalanmasına sahip çıkan FBI, resmi sitesinden yaptığı basın açıklamasın Türk polisini görmezden geldi.

Yakalanmadan bir süre önce Haber 7'ye “Beni FBI yakalayamaz” şeklinde açıklama yaparak, Amerika Federal Soruşturma Bürosu FBI’ı hiçe sayan ChaO Türk polisinin 6 aylık takibi sonrasında yakalanırken, FBI’ın ChaO’yu yakalamak için 2 yıl uğraştığı fakat bir türlü yakalayamadığı da ortaya çıktı. FBI 16 Ekim 2008 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, üç üyenin referansıyla kayıt olunan darkmarket.ws adlı online dolandırıcılık formuna sızıldığını ve 2 yıl boyunca istihbarat topladığını duyurdu.

ÇETE Mİ DAHA ÖNEMLİ LİDERİ Mİ?
Sanal ortamda dolandırıcılık yapan kişilere ''bilirkişilik'' ve ''aracılık'' yapan dünyadaki bu alanda 4 kişiden biri olduğu kaydedilen ChaO’nun kuruculuğunu yaptığı ve kontrolü tamamen kendisinde olan ve dünya üzerindeki tecrübeli hackerlerin buluşma mekanı olarak tanımlanan “Dark Market” operasyonunun detaylarını açıklayan FBI, Türk polisinin ChaO’yu yakalamasına değinmedi.

ChaO’nun sahibi olduğu Dark Market operasyonunun tüm dünyada çapında yapıldığını ve 56 kişinin tutuklandığını açıklayan FBI, bu operasyonlarla internet korsanlarının verebileceği toplam 70 milyon dolarlık ekonomik kaybın önlendiğini belirtirken, kendisini ön plana çıkardı.

İLK BAŞTA FBI, SONRA CHAO ŞOKE OLDU
Haber 7’nin yaptığı araştırmalara göre bu operasyonların başında kendisini ön plana çıkaran FBI değil Türk polisi var. FBI, ChaO’yu 2 yıldır yakalamak için büyük bir çaba sarf ederken, İstanbul Emniyeti Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü teknik takip sonucu yerini tespit ettiği ChaO’yu 6 ay takibe aldı. Adım adım ChaO’nun yaptıklarını görüntülü olarak kaydeden Türk polisi, düzenlediği operasyondan sonra hem ChaO’yu hem de FBI şoke etti. FBI ChaO’nun yakalandığına ilk etapta inanmazken Türk polisinin ele geçirdiği bilgi ve belgelerden sonra, ChaO’nun lideri olduğu çeteye operasyon düzenledi ve Dark Market’i çökertti. Türk polisinin 6 ay teknik takibe aldığı ChaO’nun ise, sorgu esnasında izlendiğine dair görüntüleri izledikten sonra şoke olduğu öğrenildi.

Türk polisinin ChaO’nun takibi esnasında birim olarak FBI ile ortak bir çalışma düzenlememesine rağmen FBI bu olayı kendisine mal etmesi tepkiyle karşılandı.

FBI, Dark Market operasyonu, ABD içerisinde  bir çok yardımcı kurum ve yasal kuvvetlerin yanı sıra Adalet Bakanlığı, İngiltere Organize Suçlar Ajansı, Türk Polisi Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Birimi, Almanya Baden Wuertemberg Polisi ile  yürüttüğünü açıkladı.

500 MİLYON DOLAR ZARAR VERDİ
Haber 7’den İhsan Aydın ve Ersin Çelik’in yaptığı haberlerle kamuoyunun ismini duyduğu ChaO, Türkiye’de hiçbir kuruluşa yönelik iş yapmadığını vurgulamış ve tek hedefinin ABD şirketleri olduğunu belirtmişti.

Çağatay Evyapan’ın dünya ekonomisine 500 milyon dolarlık zarar verdiği tahmin edilirken mal varlığı olmadığı, para için değil zevk için bu işi yaptığı iddia edildi. Evyapan’ın lüks tutkunu olmadığı ve sade bir yaşamı tercih ettiği gelen bilgiler arasında. Evyapan’ın nasıl yakalandığına dair sır ise henüz açıklık kazanmadı.

ChaO’nun yakalanmasından sonra basında çıkan haberlerin yüzde 70’inin yanlış olduğu öğrenilirken, konuyla ilgili en doğru gelişmeler yine Haber7.com’da olacak
                                         ALINTIDIR.

Son Düzenleme: cino1623 ~ 27 Ekim 2008 19:27
uGuR.uK
27-10-2008, 00:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

vay lavuklar.

bu arada yazının rengini daha koyu bişi yapıver ya, gözümü yordu wallaGülümseme

sticker
27-10-2008, 00:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

olur böyle vakalar türk polisi yakalar...:)))))))))))

Banned
27-10-2008, 00:43   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,098 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007
cino1623
konuyla ilgili en doğru gelişmeler yine Haber7.com’da olacak.
haber7.com'sa yazılanların %90'ı yalan demektir.. (:

cino1623
27-10-2008, 19:28   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Artık orası size kalmıstır