Türk Telekom, NEM Summit'i Türkiye'ye taşıdı

CHIP Online
21-10-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türk Telekom, büyük teknoloji platformu NEM Summit'i Türkiye'ye taşıdı. İşte etkinlikte yaşananlar

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tur ... e-tasidi_36565.html

Türk Telekom, Avrupa'nın bilişim alanındaki en büyük etkinlikleri arasında yer alan NEM Summit'i bu yıl Türkiye'ye taşıdı. 2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen, üniversiteler ve sanayi kuruluşları için işbirliği ortamı sağlayan Avrupa'nın en büyük teknoloji platformu NEM Summit, bu yıl 16-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşti. Avrupa'dan 600'ün üzerinde şirketin üyesi olduğu NEM temsilcilerinin de hazır bulunduğu bu önemli organizasyon kapsamında tüm Avrupa'dan 200'ü aşkın araştırmacı Türkiye'ye geldi.


Geleceğin interneti ve elektronik medya alanında akademi ve sanayi çevrelerinin önde gelen isimlerini bir araya getiren NEM Summit; NEM Başkanı Jean-Dominique Meunier ve Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Direktörü Enis Erkel'in hoşgeldiniz konuşmaları, Avrupa Komisyonu Direktörü Robert Madelin ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı vekili Dr. Hasan Palaz'ın açılış konuşmaları ile başladı.


Ar-Ge alanında sektöre liderlik ettiklerini, AB Ar-Ge programlarında Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden biri olduklarını, bu alandaki en büyük etkinliklerden biri olan NEM Summit'i Türkiye'ye getirerek sektörün vizyonuna katkıda bulunduklarını belirten Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Direktörü Enis Erkel "Araştırma ve iş fırsatları yakalamak isteyenlerle AB fonları konusunda işbirliği yapmak için ortak arayanları bir araya getiren bu önemli platformu sektörün ayağına getirdik" dedi. 2011 yılında NEM Yönetim Kurulu'na seçilmelerinden bu yana çalışma gruplarına aktif katkıda bulunarak NEM Summit'i Türkiye'ye getirmek için çalıştıklarını belirten Erkel "Türk Telekom olarak TÜBİTAK'ın da desteği ile bu önemli etkinliği Türkiye'ye getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.


Medya uygulamaları, içerik üretimi, içerik arama gibi teknolojilere odaklanan çok sayıda sunumun ve panelin gerçekleştiği, proje çıktılarının ve demoların sergilendiği etkinlik 3 gün sürdü.

Tüm Konu: Türk Telekom, NEM Summit'i Türkiye'ye taşıdı

Kaynak: www.chip.com.tr