Türk TV'lerindeki Tek Bilim Teknoloji Programı

yilmazmuh
18-05-2014, 21:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Bazen tesadüfen duyduğumuz konulardır, Türk öğrencileri veya Türk bilim insanlarının herhangi bir konuda dünya çapında elde ettikleri başarılar. Ana akım kanallar, taşıdıkları rating kaygısından ötürü yer veremezler çoğunlukla böylesi haberlere, programlara. Oysa bir yerlerde çok önemli başarılar kazanılmakta ve insanlarımıza duyurulamadan unutulup gitmektedir. Bazıları da sırf kendini ifade edemediği için destek bulamaz ve projesi yarım kalır.

"Her hafta bilimin farklı bir köşesine ışık tutmak" amacıyla yayın hayatına başlayan Aktüel Bilim Programı; Türk gençlerinin çalışmaları ile bilime yaptıkları evrensel katkıları; uluslararası platformlarda katıldıkları yarışmalarda aldıkları önemli dereceleri ve bu başarıların mimarlarını(öğrenci veya akademisyen) ekrana taşıyor. Türk gençlerinin de bilim ve teknoloji ile uğraştığını ve aslında önemli kazanımları olduğu farkındalığını yaratmaya çalışıyor. İnsanların "bilim ve teknoloji rehberi" olmayı arzuluyor. Türk televizyonlarındaki tek bilim ve teknoloji programı olan Aktüel Bilim, rating kaygısı taşımadan, bilime teknolojiye ilgi duyan; bu ülkede de bir şeylerin olabilidiği algısı vererek bilim teknoloji meraklısı bir ekosistem yaratmayı amaçlar. Sizler de her hafta 25 dakika bambaşka konularda tamamen bizim insanımıza ait başarılar ve çalışmaları keyifle izleyebilir ve bu gururu yaşayabilirsiniz. ve hatta varsa kendi projeleriniz, başarılarınız programımızın konuğu olabilirsiniz.

Sosyal medyadan bizleri takip etmek; eski bölümlerimizi izlemek, önümüzdeki bölümlerde hangi konuları işleyeceğimizi görmek isterseniz;

yayınlanmış tüm bölümler
programın facebook sayfası
programın twitter sayfası