Turkcell'den çarpıcı 3G rakamları

CHIP Online
20-09-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Turkcell, yaz aylarındaki 3G kullanımını ve bu ilginç gerçekleri ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tur ... akamlari_42759.html

Turkcell, tüm yıl boyunca olduğu gibi yaz aylarında da mobil internet kampanyaları ve güçlü 3G altyapısıyla mobil dünyanın kapılarını yurdun her köşesinde kullanıcıların hizmetine sunmaya devam etti. Tatil beldelerinde bulunan yerli ve yabancı turistler Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan yaz döneminde mobil internet kullanımlarını giderek artırdılar.

Üç aylık dönemde Ege ve Akdeniz'in en popüler tatil yörelerinde Turkcell 3G ile gerçekleştirilen veri alışverişi 1.473 TB oldu. 1,5 milyon film büyüklüğündeki bu veri transferi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47'lik artışa karşılık geliyor.

"Artık tatil demek, dünyadan tamamen kopmak anlamına gelmiyor"


Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Türkiye'yi 3G teknolojisi ile buluşturdukları günden bu yana veri kullanımında kaydedilen hızlı büyümenin yaz aylarında tatil yörelerindeki artışta da gözlendiğini belirterek, "Artık tatil demek dünyadan tamamen kopmak anlamına gelmiyor. İnsanlar tatil için gittikleri yerlerden de işlerini yürütmek, online dünyadaki sosyal yaşantılarını sürdürmek, her türlü ihtiyaçlarını anında karşılayabilmek istiyor. Yaz aylarında Turkcell 3G kullanım verilerine baktığımızda, geçen sene 15 popüler tatil yöresinde 3 aylık dönemde 1000 TB olan veri kullanımının bu sene 1.473 TB'a çıktığını görüyoruz. Bu artışta Turkcell 3G kalitesi ile bağlantının rahatlığı ve uygun fiyatlı kampanyalarımızın önemli rol oynadığına inanıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her ortamda ve her anda yanlarında olmak için çalışıyoruz. Artan data kullanımları bu konudaki başarımızın bir göstergesi olarak bizlere büyük memnuniyet veriyor" diye konuştu.

En yoğun mobil internet Bodrum'da kullanıldı

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Turkcell 3G en yoğun olarak Bodrum'da kullanıldı. Tatilini Bodrum'da geçiren Turkcell'liler bu dönemde 314 TB (diğer bir deyişle 321 bin film) büyüklüğünde veri transferi gerçekleştirdiler.

Bodrum'un ardından en çok 3G kullanımının yaşandığı tatil yöreleri sırasıyla Çeşme, Alanya Kuşadası, Fethiye, Edremit, Manavgat, Marmaris, Konyaaltı, Milas, Ayvalık, Didim, Serik, Kemer ve Dikili oldu.

Yayla serinliğinde de mobil internet keyfi devam etti

Yaz aylarında sahil bölgelerine akın eden tatilcilerin yanı sıra sıcaktan kaçmak için yaylalara sığınanlar da mobil internet aracılığıyla dünya ile bağlantılarını sürdürdüler. Bu dönemde en çok 3G kullanımının gerçekleştiği 10 yaylada toplam veri trafiği 30 bin filme 30 TB'a ulaştı.

Turkcell'lilerin mobil interneti en çok kullandığı yaylaların başında Adana'daki Bürücek Yaylası geldi. Onu takip eden yaylalar sırasıyla Trabzon'daki Sultan Murat ve Hıdırnebi yaylaları, Rize'deki Ayder Yaylası, Mersin'deki Silifke Yaylaları, Hatay'daki Alan Yaylası, Gümüşhane'deki Kadırga Yaylası, Adana'da Horzum Yaylası, Trabzon'da Taşköprü Yaylası ve yine Adana'da Meydan Yaylası oldu.

Yoğun roaming trafiği

Tüm Türkiye'de yaygın olan ve 43.2 Mbps'e varan hızları destekleyen Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisine sahip Turkcell  3G'den ülkemize gelen turistler de yaz boyunca data kullanımında faydalandı.  3 ay boyunca günlük Turkcell 3G kullanımında ilk sırayı alan Almanları, Ruslar ve İngilizler takip etti. Hollanda ve Fransa'dan gelen turistler de günlük roaming kullanımlarıyla mobil internetin keyfini yaşadılar.

Tüm Konu: Turkcell'den çarpıcı 3G rakamları

Kaynak: www.chip.com.tr