Turkcell'in 4G'si, KKTC'de!

CHIP Online
10-02-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayanlar, geleceğin teknolojisini Turkcell sayesinde şimdiden deneyebiliyorlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/turkcell-in-4g-si-kktc-de_45305.html

Turkcell, 4G teknolojisini Türkiye'nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki grup şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kuzey Kıbrıs'a taşıdı. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dr. Ahmet Kaşif'in katıldığı ilk test törenin ardından teknoloji meraklıları 150 Mbps'e varan Long Term Evolution (LTE) hızlarını deneyimleme şansı buldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in başlattığı bu 4G testi sürecinde; Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'daki 4 farklı Turkcell İletişim Merkezi'nde 4G sinyali sağlanacak. Teknoloji severler test süreci boyunca deneyim noktalarının yanı sıra Turkcell Teknoloji Tırı'nın gezdiği kapsama noktalarında 4G hızında film indirme ve internet üzerinden oyun oynama fırsatı bulabilecek. Dileyenler ise 4G teknolojisiyle ilgili olarak, özel eğitilmiş teknoloji uzmanları tarafından bilgilendirilecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Turkcell olarak Türkiye'nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni 3G'de olduğu gibi 4G ile yine ilk kez  buluşturmanın gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz. KKTC'deki müşterilerimizi her zaman olduğu gibi son teknolojiyle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıslı teknoloji meraklıları 4G hızını birebir deneyimleme şansı bulacak. 4G hızını merak edenleri iletişim merkezlerimize bekliyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerimize her zaman en yeni teknolojileri sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar sayesinde 3G'de olduğu gibi 4G'ye geçiş konusunda da alt yapımız hazır diyebiliriz."

Tüm Konu: Turkcell'in 4G'si, KKTC'de!

Kaynak: www.chip.com.tr