"Turkcell'in açıklaması doğru değil"

CHIP Online
12-07-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Turkcell'in duyurusunu yalanlayan önemli kuruluş, Türk Telekom'a adeta ateş püskürdü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tur ... ru-degil_34744.html

Telekomcular Derneği, geçtiğimiz günlerde Turkcell'in "telekom sektörünün ilk çevrim içi bireysel alışveriş sitesi" olarak tanıttığı sitenin ilk olmadığını ve ilk sitenin Türk Telekom'a ait olduğunu iddia etti. Telekomcular Derneği, bu konuda Türk Telekom'u sessiz kalmakla ağır bir biçimde eleştirdi. Yapılan açıklamayı noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:


"Turkcell'den yapılan açıklamada, Türkiye'de telekom sektörünün ilk çevrim içi bireysel alışveriş sitesi olan www.turkcelmagaza.com adresi üzerinden TL yükleme, internet paketi yükleme, web mesaj gibi hizmetlerin yanında telefon, notebook ve tabletler, aksesuarlar ve VINN satışlarının da sunulduğu belirtildi.


Ajansların bu haberi geçmesinin üzerinden 3 gün geçti. Bu süre zarfında  Telekom'un, sektörde ilk sanal marketi Türk Telekom'un kurduğunu açıklamasını bekledik. Bir açıklama gelmedi.


Ve görev başa düştü. Türkiye'de Telekom sektörünün ilk sanal marketini Türkcell değil Türk Telekom kurdu. Türk Telekom'un 16.Haziran.2001 tarihinde faaliyete geçirdiği TT Market, Telekom sektörünün ilk sanal alışveriş sitesiydi. Bu site ilk kamu alışveriş sitesi olma özelliğini de taşıyordu. Telekart, bilişim kitapları, telefon makineleri, clip/clir cihazlarının satıldığı bu sanal market , altı ay gibi kısa bir sürede yatırım bedelini amorti etmişti. 2003 Yılından sonra yenilenmeyen sitenin faaliyeti, bildiğimiz kadarıyla 2008 yılında durduruldu. Kamu'nun kısıtlı imkanlarıyla kurulan bu sitenin daha sonra yenilenmemesi, kapsamının genişletilmemesi ve nihayet faaliyetinin durdurulması Türk Telekom yönetiminin bir eksikliği. Ama bu eksiklik, Turkcell'in açıklamasının doğru olmadığı gerçeğini değiştirmez."


Tüm Konu: "Turkcell'in açıklaması doğru değil"

Kaynak: www.chip.com.tr

confickerbelasi
12-07-2012, 18:24   |  #2  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

yalan yanlış yok şuan varmı o site? yok Turkcell doğru söylüyor.

Roberts Julia
13-07-2012, 05:16   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

Bir açıklama gelmedi.