Türkiye'de 3 Bin sattı, Hollywood'a senaryo oluyor

uGuR.uK
24-11-2007, 10:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007


Giresunlu Yerli ailesinin Almanya doğumlu 3 çocuğunun yarattığı bilgisayar oyunu Crysis, Türkiye'de bir haftada 3 bin adet sattı. Oyunun dağıtım hakkını EA aldı, Hollywood senaryonun peşine düştü..

1 haftada 3 bin adet satıp rekor kıran ve 3 kardeşin rüyalarını gerçekleştiren Crysis oyunu, Türkiye'de de büyük ilgi gördü. Türkiye'nin en büyük oyun dağıtıcısı Aral birkaç ayda yapmayı planladığı satışı 1 haftada yaptı. Tamamen Türkçe, 49.99 YTL fiyatla 1 haftada 3 bin adet satılan Crysis oyununun ikinci bölümü bekleniyor...

Oyunun gördüğü büyük ilgi Hollywood film stüdyolarının da dikkatini çekmiş. Yaklaşık 16 milyon Euro'ya mal olan Crysis oyununun 1 yılda 2 milyondan fazla satması bekleniyor. Intel'in katkısıyla Türkiye'ye tanıtım için gelen Yerli kardeşler tanıtım turuna Ukrayna'da devam ediyor. Faruk Yerli, bir gazeteye yaptığı açıklamada "Biz oyunun Türkçe sürümünün çıkması için ısrarcı olduk. Üstelik fiyatının da 50 YTL civarında olmasını hedefledik. Türkiye'de çok düşük adetlerde satılmasına ve korsan oyun piyasasının yaygın olmasına rağmen Türkçe oyun için çok çaba harcadık. Film stüdyoları ile Crysis oyununun hakları için görüşüyoruz. Zaten oyunun detayları film senaryolarına ve canlandırmaya çok yatkın" dedi.


Hayallerini bilgisayar oyunları tasarımıyla gerçekleştiren Almanya doğumlu 3 Türk kardeşin Türkçe ilk oyunu Crysis kapışıldı. Türk adını oyun dünyasına yazan Cevat, Avni ve Faruk Yerli adlı üç kardeş, 2007 yılının tüm dünyadaki oyun tutkunlarınca merakla beklenen bilgisayar oyunu Crysis'in de yaratıcısı. Cevat Yerli, dünyanın en saygın ve aranan oyun geliştiricilerinden biri ve pek çok teknoloji firmasının fikir danıştığı önemli bir isim. Cevat Yerli'nin hayatı, henüz 10 yaşlarında bir çocukken hediye edilen bir Commodore 64 ile değişiyor. Üç kardeşin bilgisayar oyunu tutkusuyla başlayan hikayesi, bugün dünya oyun pazarında adeta bir efsane. Bu üç kardeş, 1999'da bir gecede Crytek adlı şirketi kuruyor. Cevat Yerli bugün bu şirketin yöneticisi ve baş tasarımcısı. Faruk Yerli, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Avni Yerli de Operasyon ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Şu anda oyun tanıtımı için dünya turuna çıkan Yerli Kardeşler geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelmişti. FarCry oyunu ile tanınan kardeşler 1 milyon adetten fazla satınca dikkatleri üzerine çekti. Crytek özellikle kendi geliştirdikleri teknoloji ve arkalarında hiçbir sermaye grubu veya ortağı olmadan elde ettiği başarı ile tanınıyor.

SAVAŞ VE DAYANIŞMA
Yıl 2020. Dünyaya devasa bir meteor düşüyor. Meteorun düşmesi haberi her tarafa yayılıyor. İlk önce Kuzey Kore hükümeti meteorun düştüğü adayı abluka altına alıyor ve adanın tüm girişlerini kapatarak meteor ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye başlıyor. Çünkü bu meteorun sıradan bir taş parçası olmaması ve gizemli bir şeylerin olması Kuzey Koreli bilimadamlarını şaşırtıyor. ABD hükümeti de bu meteoru araştırmak için adaya özel bir tim gönderiyor. Özel tim adaya vardığında karşılarında Kuzey Kore ordusunu görünce savaş başlıyor. Ancak meteordaki gizem gün ışığına çıkıyor ve meteor beklenmedik bir şekilde patlıyor. Tüm ada buz kesiliyor. Bundan sonra Kuzey Koreli ve ABD'li askerler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Kurtulmaları için işbirliği yapmalılar. İşte bu şekilde müthiş macera başlıyor. Crytek ortaklarından Avni Yerli şunları söylüyor: "Crysis'in Türkçe versiyonunu duyurmaktan gerçekten büyük gurur duyuyoruz. Bu oyunun Türkiye'deki başarısı ve oradaki oyun sektörünün gelişmesi bizim için en büyük önceliklerden biri. Türk oyuncuların da bu jesti takdir edeceklerinden ve bizi tüm kalpleriyle destekleyeceklerinden eminiz." Çok sağlam ve kullanımı kolay mod aracı ile oyuncular hem çokluoyuncu, hem de tek kişilik oyun modları için kendi bölümlerini rahatça yaratabilecekler. CryENGINE 2 sayesinde son derece gerçekçi ortamlar, göz alıcı özel efektler, fizik motoru ve düşman yapay zeka dikkat çekici. Sürekli gelişen oyun; oyunda yaptığınız eylemler oyundaki geleceği etkileyerek her oyuncunun kendine has bir deneyim yaşamasını sağlayacak.

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 24 Kasım 2007 10:29
crixallis31
25-11-2007, 05:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

İlginç bir hikaye inşallah bizde ilerde böyle dünaynın diline güzel başarılarla adımızı duyururuz:)
Paylaşım için teşekkür ederim.

erdem187
25-11-2007, 10:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

güzel paylaşım..teşekkürler...

erdem187
25-11-2007, 10:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

güzel paylaşım..teşekkürler...

uGuR.uK
25-11-2007, 21:03   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

rica ederimm...

secfur
29-05-2008, 10:29   |  #6  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
375 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

crysis oyununu bende çok sevdim. buna şunuda eklemek isterim bu crytek firması(yani TÜRK YERLİ kardeşlerin firması) 200 çalışanı olan bir firma.ben ilk duyduğumda çok şaşırdım crytek'in Türk firması olduğuna ve grur duydum.Bizim elimizde imkan olsa daha neler yaparız neler.birde küçük bir hatırlatma oyun biraz güçlü bir bilgisayar istiyor. directx10 özelliğide mükemmel vistada ister9 ister 10da oynayabiliyorsunuz.

eolos
29-05-2008, 18:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

herşeye ragmen türkiyede bu oyunu korsan kullananlar oldu keşke olmasaydı. bu bence bi başlangın evet bu kardeşlerde biraz şans ta var ama neden türkiyeden daha fazla oyun cıkmasın demi?

Methodman
30-05-2008, 20:32   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Herşey iyi güzel de senaryosu öyle çok da mükemmel değil klasik şeyler hem ayrıca yine Amerikalıyız ve yine dünyayı kurtarıyoruz fln....bunlar haricinde oyuna zaten diyecek bir şeyim yok mükemmel yani.