Türkiye'de Hız Testi Nasıl Kontrol Edilir?

sachinmhan
13-04-2018, 14:42   |  #1  
sachinmhan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

Birkaç tıklamayla, internetten bilgisayarınıza aktarmanın ne kadar sürdüğünü öğrenebilirsiniz.

Adım 1: Gereksiz programları kapatın
Bağlantı hızınızı kontrol etmeden önce bilgisayarınızın arka planında çalışan tüm uygulamaları ve programları kapatın.

2. Adım: Bir web tarayıcısını açın
Bir web tarayıcısı açın ve internete bağlı olduğunuzdan emin olun.

3. Adım: "hız testi" için git > turk-internethiztesti.info.tr
Bir arama motoruna git ve "hız testi" yaz. Ücretsiz bir internet hız testi yardımcı programına götüren en iyi sonuçlardan birine tıklayın.

Adım 4: Hız testi yapın
"Git" e tıklayın ya da herhangi bir düğme ya da yardımcı programdaki hız testi başlıyor. Saniyede megabit veya kilobit cinsinden verilen internet hızınızı not edin. Kilobitlerde tipik hızlar, çevirmeli modem için 10 ila 30, DSL veya kablo modem için 500, T1 ağı için 1.000 ve üzeridir.

Bahşiş
Hızınızı test etmek için hangi sunucunun kullanıldığını seçme seçeneğiniz varsa, coğrafi konumunuza en yakın olanı seçin.

Adım 5: PC'de ağ hızını izleyin
Bir Windows PC'de ağ hızınızı veya bilgisayarınızın internet kaynağını ve bağlı olduğu diğer bilgisayarlarla ne kadar hızlı konuştuğunu kontrol edin. Başlat menüsüne gidin ve Ağ'a sağ tıklayın veya arayın. İnternet hızınızı görmek için Durumu Görüntüle'ye tıklayın.

6. Adım: Macintosh'ta ağ hızını izleyin
Mac'te, Komut F'ye basın ve arama alanına Activity Monitor yazın. Activity Monitor uygulamasına çift tıklayın, ağınıza bağladığınız en yüksek hızı görmek için Ağ sekmesine tıklayın.

7. Adım: Periyodik olarak kontrol edin
Ağ hızınızı periyodik olarak kontrol edin. Günün belirli saatlerinde yavaşladığını veya özellikle yavaş olduğunu fark ederseniz, internet servis sağlayıcınıza başvurun.

Biliyor musun?
FCC, "geniş bantlı" interneti, İnternet'ten kullanıcıya veya kullanıcıdan internete, saniyede 200 kilobit'i aşan veri iletimi olarak tanımlar.