türkiye'de sıra kültürünün olmaması

samet61
02-12-2015, 13:32   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

türkiye'de sıranızı kaptırmama rehberi:
1- sıraya gireceğiniz mekanın dibinden ayrılmayın. gerekirse dakikalar öncesinden mekanın camına ağzınızı dayayın ve arada sırada salya akıtın ki korkup geri çekilsinler.
2- olur da sıranızı birileri kaparsa kesinlikle susmayın ve tıpkı sıranızı çalanın yaptığı gibi -yırtık dondan çıkar gibi- derdinizi anlatın. sıranızı çalanlarla yüzleşin.
3- sıra kavgasının çıkacağı ortamlar az çok bellidir. bu ortamlarda kontrolü elinize alın ve daime yanınızda taşıdığınızı not defteriniz ile ortamın sıra makinesi olun. her gelene numarasını verin ve sükuneti sağlayın.
4- sözünüzü geçirme kaygısı yaşıyorsanız:
a) erkekseniz zor zamanlar için yanınızda tespih taşıyın. bu sizi daha kararlı ve sert gösterecektir. (kumaş pantolon da ayrı bir hava katar.)
b) kadınsanız sesinizi solcu kızlar gibi olabildiğince tiz ve yüksek tonlarda kullanın. bu durumda sizden bıkan insanlar sıranızı anında iade ederler.

theironman
02-12-2015, 13:33   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

güzel olan neyin kültürü var ki memleketimde diye sordurtur. avrupa'da cidden herkes kendi derdinde. sıraya uyuyor herkes. kırmızı ışığa yayalar uyuyor market sepetini yerine koyuyor. bizimkiler onu bile ortaya koyuyorlar. ınsan utanır ama hayır böyle şeyden hiç utanmazlar.

[url=][/url][url=][/url]