türkiye'de tecavüz nedenleri

samet61
26-05-2016, 08:36   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

sık sık duyduğumuz "taciz" ve "tecavüz" kelimelerinin artık bizi rahatsız etmeyecek kadar sıradanlaşmaya doğru gittiği bu günlerde tutamadım, yazmak istedim.

"türkiye cinsel açlığın afrikasıdır" diye diye dilinde tüy bitti insanların. katılıyor muyum? kesinlikle katılıyorum. artık öyle bir hal aldık ki daha bugün hepimizi dumura uğratan "muavinin bir kadına mastürbasyonu" olayından sonra bunları yazmaya karar verdim. bu yazının içeriği bu olay tekelinde kesinlikle değildir.

cinsellikten konuşmayı, sevişmeyi, hatta hepsinden öte sarılmayı dahi zina diye toplumun o kadar dışına atıp, o kadar bastırıldı ki bu millet, sonucunda porno filmlerinden fırlama sahneleri bir nevi patlama gibi yaşayan sapkınları duyar olmaya başladık.

genele baktığımızda tecavüzcülerin büyük bir çoğunluğu cinsel bastırılmışlıklarından bu haldeler. bakarsanız eğer bu tecavüzcülerin büyük bir çoğunluğu kendi kızına yan bakanı bıçaklayan, kendi kızının bir erkekle dışarıya çıkmasına izin vermeyen, karısını dışarıya elinden gelen tüm gücüyle kapatan ancak dışarıda gördüğü elbiseli kadını ona mesaj veriyormuş gibi gören, istediği gibi hareket edebileceğini düşünen, sonunda işi tecavüze götüren insanların ta kendileri olduğunu görürsünüz. mahkemede savunmasını da "tahrik etti hakim bey" şeklinde yapar. halbuki tecavüz ettiği insanın suçu(!) sadece elbise giymekti. bu adam allem edip kullem edip salınır.

sokakta şiddete maruz kalan bir kadını gördüğünde ses çıkarmayan ancak, sarılırken, öpüşürken gördüğünde sanki üzerine hakmış gibi kalkıp uyarmaya kalkan bir halk yapısına sahibiz. (halkın büyük bir kesiminden bahsediyorum)

yanlış bir imaj da çizmek istemem, buraya kadarını okuduktan sonra, bir kısım insanların çıkıp "napalım sokakta sevişelim mi" algısı oluşturup bu konuda saldırgan bir tutum izleyebileceği de bir gerçek. ancak şunun anlaşılmasını istiyorum ki, insanların ne kadar kendilerini ve kadınları bastırıp sindirmeye çalışırsa o kadar ters etkiye maruz kalıp bir zaman sonra iğrenç ve sapkın şekilde patlıyor oluşunu görüyoruz. insanın doğasında olan bir şeyin bu şekilde sindirilmesinin cezasını yine insanın ta kendisi çekmiştir, böyle giderse çekecektir.

hepsi bir yana, insanların artık cinsellik konusunda kendilerini bastırmaları devam ederse çok daha kötülerini göreceğimize inanıyorum.

bir kadın düşünün, kızına iyi insan olmaktan, kendi seçimlerini nasıl doğru yapacağını göstermekten önce nasıl kapanacağını, nasıl korunacağını, bir erkekle beraber olmaması gerektiğini öğretiyor.

bir adam düşünün, oğlunun pipisini amcalara gösterirken gurur duyuyor, sabah akşam ağzında bir küfür, evde karısına şiddet uygularken oğlunun bunları görmesinden utanç duymuyor...

çifte standardın anasını ağlata ağlata kadınları erkeklerden uzak tutuyor, erkekleri de kadınlara istediği gibi muamelede bulunabilecek mentalitede yetiştiriyoruz.

ve sonucunda yine başa dönüyor, bu tip olayları yaşıyoruz, hayretlere düşüyoruz.

burada bu kadar yazara, okura karşın sokakta hangi chip forum okumak, alfabeyi okumayı yazmayı bilmeyen insanlar dolu. ve gerçekten bilgilendirilmesi gereken, birey kavramının kazandırılması gereken insanlar dolu. hal böyleyken biz bu haberleri, bu olayları daha sık duyacak, daha da sıradanlaştıracak ve yozlaşmakta dünya markası bir topluma sahip olacağız.