türkiye'nin 3. dünya savaşında tek başına kalması

theironman
09-12-2015, 13:19   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

son gelişmeler neticesinde iyice ortaya çıkan durumdur.

mevcut durumda rusya-iran-suriye ve ırak kemik kadro olarak görünmekte. olası bir savaşta bu ittifaka eski sovyetler birliği ülkelerinin yanısıra çin ve kuzey kore'nin de açık veya kapalı destek vereceği ise aşikar. israil, ermenistan, yunanistan, bulgaristan ve kürtler zaten aportta bekliyor bir şey olsun da dalalım diye.

şimdi nato ve abd yanımızda diyenler çıkacaktır. onlara sadece gülüyorum. nato'nun suriye krizinden sonra patriotları gönülsüz olarak vermesinden sonra, rusya olayıyla ilgili de neredeyse hiç yanımızda durmadı. onu geç dün nato yaptığı açıklamada resmen müslümanlar için savaşmayız diyerek rengini belli etti zaten.

olayın özü herkesin zannettiği gibi olası 3. dünya savaşı abd-rus yada doğu-batı bloku çekişmesi değil, din savaşı olacak. zaten son 10 yıldır işgaller ve ayaklanmalarla müslüman ülkelerde ki kaleler bir bir düşürüldü. yalnız türkiye'de bu başarılamadı. son 3-5 yıldır da el-kaide, işid, boko haram gibi ısmarlama radikal islamcı örgütler ve batı ülkelerinde yapılan saldırılar da müslümanlara karşı olan nefreti körükleyerek batı halklarının da bu savaşa psikolojik olarak hazırlanması planının bir parçası.

evet bu savaş islam'a karşı verilecek ancak başta kukla suudlar olmak üzere hemen hemen hiç bir müslüman ülkenin buna taraf olacağını sanmam. bu durumda da türkiye tek başına kalmış görünüyor. evet tek başına. öylece sap gibi yani. üzücü.