Türkiye'nin En İyi Tatil Yerleri ve Otelleri

hfdturizm
11-11-2020, 11:57   |  #1  
hfdturizm avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Her yeri doğal güzelliklerle dolu Türkiye’de özellikle denizlerle çevrili olan konumunun getirisi olarak deniz, kum ve güneşin tadı bir başka güzel! Türkiye 4 mevsim tatile elverişli bir ülke. En güzel tatil beldeleri de Türkiye’de! Bu haftaki blog yazımızda birbirinden güzel tatil destinasyonlarını sizler için inceledik ve bazı otel önerilerinde bulunduk!


Türkiye’nin En İyi Tatil Yapılacak Yerleri“Türkiye’de en iyi tatil nerede yapılır?” bu sorunun kesin bir cevabı yok. Tatil imkanı çok geniş olduğu için tatil zevkleri de oldukça değişken durumda. Rağbet gören pek çok tatil yeri var. Biz bu yazımızda öne çıkan tatil bölgelerini sizinle paylaşmak istedik.

1.Antalya

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya, Türkiye’nin kalabalık şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri ile gönülleri fetheden, gezilecek pek çok yeri olan Antalya’da tabiri caizse “bitli turist” olabilirsiniz. Pek çok turistin de dikkatini çeken Antalya, her yıl binlerce yerli turistin tatil durağı oluyor. Hemen hemen her ilinde yüzlerce otel olan Antalya’da güneşin yakıcı sıcaklığını teninizde hissedebilirsiniz. Kendine ait mavi bayraklı plajları ve aquapark gibi seçenekleri ile serinlemek için pek çok fırsat ayağınıza seriliyor.

Antalya’da Kalınacak Oteller
Antalya’da konaklayabileceğiniz otelleri şu şekilde sıralayabiliriz;


2.Alanya

Akdeniz bölgesinin gözde tatil destinasyonlarından biri olan Alanya, Toros dağları ve Akdeniz’in mavi suları arasına sıkıştırılmış benzersiz bir güzelliktir. Doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile tatilinize anlam katacak Antalya’da denizin ve güneşin tadına doyabilirsiniz. Ayrıca alanya birçok şehire de konum itibariyle yakındır. Yaz tatilinizi kültürel bir etkinliğe dönüştürmek isterseniz Konya ve Karaman gibi şehirlere de uğramanızı öneririz.

Alanya’da Kalınacak OtellerAlanya’da konaklanacak otelleri şu şekilde sıralayabiliriz;


3. İzmir

Türkiye’nin 3. büyük şehri olan İzmir, “Ege’nin İncisi” olarak bilinir. Kendine hayran bırakan atmosferi ile İzmir, pek çok kişinin severek tatil yaptığı bir destinasyondur. Özellikle Foça, Seferihisar ve Çeşme gibi güzel plajlara sahip illeri ile tatil için tercih edilebilecek bir şehirdir. 8500 yıllık tarihi ile kültürel olarak da sizi besleyecek olan İzmir’de tatil yapmak isterseniz konaklayabileceğiniz birçok otel seçeneği mevcuttur.


İzmir’de Kalınacak Otellerİzmir’de konaklama yapabileceğiniz otelleri şu şekilde sıralamamız mümkün;


4. Balıkesir

Marmara ve Ege denizine kıyısı bulunan güzel bir şehir olan Balıkesir, daha sakin bir tatil arayışında olanların tercihidir. Özellikle Cunda adası gibi ilgi çekici tatil beldeleriyle turist çekmektedir. Tarihi oldukça eskiye dayanan Balıkesir’in haliyle her köşesi ayrı beğeni toplamaktadır. Denize girmek isterseniz ödüllü sahilleri size kucak açacak, derin bir nefes almak isterseniz ise tertemiz havası ciğerlerinize dolacak olan Balıkesir’de antik kent kalıntılarını ve yemyeşil parkları görmenizi öneririz.


Balıkesir’de Kalınacak OtellerBalıkesir’de konaklamaya uygun oteller şunlardır;



5. Manavgat

“Manavgat” denilince akla ilk gelen yerlerden biri Manavgat Şelalesi. Bu çağrışım bile aslında Manavgat’ın nasıl bir yer olduğunu anlamaya yetiyor da artıyor. Manavgat huzur veren bir doğaya, tertemiz bir havaya ve sakin bir atmosfere sahip tatil beldelerinden. Bu güzellikleriyle de her yıl dünyanın pek çok farklı yerinden pek çok farklı misafir ağırlıyor. Geçmişte birbirinden farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Manavgat’ta sadece doğal güzellikler değil tarihi yapılar da dikkat çekiyor. Tatilinizi dolu dolu geçirmek isterseniz Manavgat’ı seçebilirsiniz. Böylece birbirinden farklı konseptte konaklayabilirsiniz.Manavgat’ta Kalınacak OtellerManavgat’ta kalmak isterseniz konaklayabileceğiniz oteller şunlardır;


6. Fethiye

Fethiye Muğla’nın oldukça güzel ilçelerinden biridir. Denize kıyısı bulunan Fethiye oldukça huzur dolu bir ilçedir. Özellikle yoğun şehirlerde yaşayan tatil severler her yıl bu karmaşadan kaçmak için Fethiye’de tatil yapmayı tercih ederler. Koyları ve plajları ile oldukça sevilen Fethiye apayrı bir tatil deneyimi sunuyor. Kentte bulunan anıt mezarlar ve ilk yerleşim yerleri gibi tarihi güzellikleri ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bunun yanı sıra Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi gibi popüler sevilen yerlerde tatilinizi tadını çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

Fethiye’de Kalınacak Oteller
Fethiye’de konaklayabileceğiniz oteller şu şekilde sıralanabilir;


7. Bodrum

Bodrum’un akıllarda ilk canlanan görüntüsü şüphesiz ki kireç beyazı taş evleri ve çivit mavisi kapılarıdır. Begonviller, güzel koyları ve sıcakkanlı insanlarıyla Bodrum her tatil severin en az bir kez tatil yapmayı isteyeceği kadar güzel bir destinasyondur. Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biri olan Bodrum, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Dört mevsimi de ayrı ayrı birbirinden güzel olan Bodrum huzuru arayanların ortak tercihidir. Bodrum’da tam anlamıyla tatilin tadını çıkarabilir ve güneşe doyabilirsiniz.

8. Kuşadası

Çok fazla büyük bir belde olmasa da oldukça güzel bir tatil beldesi olan Kuşadası, eski çağlardan beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu geçmişinden dolayı Kuşadası’nda gezebileceğiniz pek çok tarihi güzellik bulunmaktadır. Milli park gibi doğal güzellikleri de bulunan Kuşadası’nda tatil için pek çok olanak sunulmaktadır. Dolu dolu bir tatil geçirmeye hazırsanız Kuşadası’nı favori tatil beldeniz olarak seçebilirsiniz. Doğa, tarih ve kültür dolu bir tatilin sırrının Kuşadası olduğunun altını çiziyor ve ekliyoruz; şimdiye kadar yaptığınız bütün tatilleri unutun!

Kuşadası’nda Kalınacak Oteller

Kuşadası konaklama seçenekleri şunlardır;



En güzel tatil yerlerine yer verdiğimiz blog yazımızın sonuna geldik. Siz de tatilinizi popüler ve güzel bir destinasyonda geçirmek isterseniz yazımızda yer verdiğimiz önerileri dikkate alabilirsiniz. Daha fazla tatil seçeneği arıyorsanız da yurtiçi otellerisayfasına göz atabilirsiniz.

kaynak:https://www.hfdturizm.com/turkiyenin-en-guzel-tatil-yerleri

Banned
11-11-2020, 15:35   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 18
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2019

bu güzel içerik için eline sağlık dostum