Türkiye'nin En Ünlü ve Başarılı 10 SEO Uzmanı

zirveegitim
07-09-2016, 13:54   |  #1  
zirveegitim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ VE BAŞARILI 10 SEO UZMANI

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Türkiye’de son 5 – 6 yılda hızla yükselişe geçen uygulamalar arasında yer alıyor. Arama motorlarında artan rekabet sonucunda web sitesi olan tüm firmalara SEO’nun önemini anlamış durumda. Google’ın Türkiye’de %95 Pazar payına sahip olması da SEO’nun bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri.
Türkiye’de SEO 10 yıl öncesine kadar bilinmiyordu. İnternetin ve teknolojik cihazların gelişmesiyle birlikte arama motorlarında yer almanın getirileri anlaşılmaya başlandı. Sonrasında ise internet meraklıları algoritmaları ve SEO uygulamalarını uzun süre araştırdı, ardından internet siteleri üzerinde denemeye başladılar. Bu denemeler zamanla sonuç verdiğinde yeni bir uzmanlık alanı da doğmuş oldu.

Türkiye’de SEO Uzmanlığı

Gelişen ve değişen teknolojinin SEO’yu, SEO’nun da uzmanlık alanını doğurduğunu söyledik. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki SEO Kursu kesinlikle bir yetenek işi. Analitik düşünme becerisi olmayan, hızlı karar veremeyen, araştırmacı ve meraklı bir yapıya sahip olmayan SEO yapamaz. Dolayısıyla bu özelliklere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.
Ülkemizde SEO konusunda kendini geliştirmiş, kitapları ve makaleleri olan, SEO eğitimleri ve seminerleri veren, SEO hizmeti vererek firmaları arama motorlarının üst sıralarına çıkaran isimler var elbette. Bu isimler arasından en iyi 10 kişiye yakından bakarsak:

1.Orhan Gürbüz
SEO çalışmalarına 2004 yılında kapsamlı reklam ajansı Web Home İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri’ni kurarak başlayan Orhan Gürbüz, 2005 yılında SEO Destek firmasını kurarak kişi ve kurumlara SEO, Dijital Pazarlama, Adwords ve Analytics gibi hizmetler vermeye başlamıştır. Sahip olduğu 2000 üzerinde domain ile Google’da ilk sırada yer alan web sitelerinin SEO çalışmalarını yürütmüştür.

2.Cem Orman
Adwords ve E-Ticaret alanlarında da uzman olan Cem Orman, Türkiye’nin en iyi SEO Uzmanları arasında gösterilmektedir. Özellikle görsel optimizasyon temelli web siteleri ile arama motorlarına uyumlu ve mobil destekli tasarımlar yapmaktadır.

3.Yılmaz Bozan
10 yılı aşkın süredir internet sektöründe yer alan Yılmaz Bozan, Türkiye’de ilk defa ev mobilyasının Asya ve Avrupa’ya internetten satış operasyonunu kurmuş ve sonrasında tüketici elektroniği, tatil, havayolu, tekstil, ayakkabı, hızlı tüketim malları gibi farklı sektörlerde de çalışma, danışmanlık yapma fırsatı bulmuştur.

4.Murat Ulusoy
Türkiye’nin en iyi SEO uzmanları arasında gösterilen Murat Ulusoy, makaleleri ve konuşmaları ile geleceğin uzmanlarına da yol göstermektedir.

5.Atalay Sıdar
Türkiye’nin en iyi SEO Uzmanları arasında gösterilen Atalay Sıdar, bilişim dünyasındaki çeşitli tecrübelerinden sonra SEO Ajansı Webtures’te Senior SEO Expert olarak çalışmaya başlamıştır. Hürriyet Gazetesine SEO Manager olarak transfer olduktan sonra Hürriyet, Hürriyet Aile, Bigpara, Mahmure gibi portallar üzerinden SEO çalışmalarına devam etmektedir.

6.Gökhan Barışkan
Türkiye’nin başarılı SEO Uzmanları arasında yer alan Gökhan Barışkan Anadolu Üniversitesinde Sosyoloji, Bilge Adam’da Yazılım Mühendisliği eğitimleri almıştır. 2012 yılında kurduğu Seoinno isimli şirketi ile birlikte bugüne kadar onlarca markaya kurumsal SEO Eğitimi vermiştir.

7.Tolga Ayriç
Türkiye’nin başarılı SEO Uzmanları arasında yer alan Tolga Ayrıç SEO eğitimlerinde ve seminerlerinde konuşmacı olarak deneyimlerini paylaşmaktadır.

8.Serkan Yıldız
Freelance olarak 2 yıl boyunca yazılım ve wordpress alanında kendini geliştirmiş ve birçok projeye imza atmıştır. 2014 itibari ile SEO ile tanışmış; kendi geliştirmiş olduğu Ar – Ge çalışmaları ile freelance olarak da adından söz ettirmiştir.

9.Yiğit Konur
Eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamlayan Yiğit Konur, 2010 yılında Bilkent Teknopark’ta faaliyet gösteren dijital pazarlama şirketi olan SEOzeo’yu kurmuştur.

10.Can Cankıran
Türkiye’de 6 kişilik dijital pazarlama ekibi yöneten Cankıran, kurumsal olarak hizmet vermeye devam etmekte olup, aynı zamanda içerisinde bulunduğu grup ve ajanslar ile ortak projelerini sürdürmektedir.

Türkiye’nin en ünlü ve başarılı 10 SEO uzmanı ile tanıştınız. Her biri alanında uzman, kendi markasının kuruculuğunu yapan, eğitimler ve seminerler veren bu isimler SEO alanında dünyada ülkemizi temsil etmektedirler.



Seo Akademi

Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkışı Sok. No: 32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 10

Email: info@seoegitimzirvesi.com

Web: www.seoegitimzirvesi.com

remzigur
26-01-2021, 16:51   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2019

Seo uzmanı diye geçinen çok firma veya şahıs var. Bundan ötürü o kişinin gerçek referanslarına ve çalışma yaptğı sitenin ahrefs semrush verilerine mutlaka bakmak lazımdır.

Son Düzenleme: remzigur ~ 26 Ocak 2021 16:52
seto__
26-01-2021, 17:23   |  #3  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
869 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

SEO değeri yeşil olunca SEO pek güzel oldu sayılıyor ama sistemin sunduğu algoritmaya uyum sağlamasında ziyade yazıyı ne kadar kaliteli sunduğu da çok önemli bence. Evet giden ve gelen link ekledik güzel oldu ancak arama motoru algoritmasından sonra faydası bir yere kadar.

rotk
27-01-2021, 19:21   |  #4  
rotk avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

başarıların devamını bekliyoruz o zaman