Turknet'ten Ayrıldım Kafam Rahat[TURKNET'e GEÇME]

schumacher
30-11-2020, 21:34   |  #1  
schumacher avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020

Herkese Merhaba,


Mayıs 2020'de Türk Telekom'dan Turknet'e geçtim. Geçiş süreci çok sıkıntılıydı. Yaklaşık 3 hafta sürdü. Geçişten sonra da VDSL porta geçişim çok uzun sürdü. Yaklaşık 4 hafta da ADSL den VDSL e geçiş için uğraştım.


VDSL e geçtikten sonra yaklaşık bir ay sorunsuzdu. İlk bir ay VAE'den hizmet aldım. Hem ping çok düşüktü hem de SNR margin değerleri çok iyiydi. Fakat daha sonra hattım istemememe rağmen YAPA'ya taşındı ve sorunlar tekrar başladı.


YAPA'da düşük SNR margin değerleri ve yüksek pinglerle beni Turknet'e geçtiğime pişman ettiren bir internet kullandım. SNR margin değerlerim ilk başlarda maksimum 8dB görüyordu fakat günler geçtikçe bu değer düştü ve son zamanlarda 4-5dB gibi kabul edilemeyecek değerlere indi. İnternete bağlanamaz duruma geldim. Defalarca destek kaydı oluşturdum. Ancak Turknet'in Bot müşteri hizmetleri aldığım hizmetin kabul edilebilir sınırlarda olduğunu söyledi. İnternetim kopuyor dediğimde hız testi yapın gibi saçma isteklerde bulundu. VAE'ye geçmek istedim ancak bunu da kabul etmediler. Ben de artık en sonunda Turknetten ayrıldım ve Türk Telekom'a geri geçtim. Türk Telekom da süper değil elbette ama sürekli internetim kesilir mi diye tedirgin olmaktan daha iyi.


Bundan sonra Turknetin adının geçtiği yerde bile durmam. Turknet'i kimseye tavsiye etmiyorum. Hele hele bölgenizde YAPA varsa Turknet'e kesinlikle geçmeyin.


Tecrübelerimi paylaşmak istedim. Elbette Turknet'te olup da çok iyi hizmet alanlar da vardır. Ancak Turknet'e geçip de sorun yaşarsanız çözüm ihtimali çok düşük.


Her ne kadar Turknet bu işin başını çekse de maalesef neredeyse bütün internet servis sağlayıcıları sorunlu. Bu firmalar için ciddi bir yasal düzenleme yapılması gerek. Reklamı bırakıp altyapı çalışmalarına para harcamalılar. Para odaklı değil hizmet ve müşteri odaklı çalışmalılar. Türkiye neden internet hızında dünyanın 100. ülkesi? İnternet servis sağlayıcıları bu sorunun cevabını kendilerinde arayıp Türkiye'nin internet konusundaki geri kalmışlığına bir son vermeliler.


İyi günler...

Son Düzenleme: schumacher ~ 30 Kasım 2020 21:35 Neden:
excel_mustafa
30-11-2020, 21:44   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

türkiyede internet konusunda malesef bir tekelleşme var. turkcell fiber altyapıyı tekelinde tutmakta ve diğer sağlayıcılarla anlaşmalar yapılmıyor. daha küçük çaplı sağlayıcılar da ucuza kaçarak altyapı kuruyor ve herbiri ayrı kafadan iş yapıyor. bu kadar karmaşa nasıl düzelecek ve daha da önemlisi ne kadara patlayacak bilemiyorum.