Türksat frekansları değişiyor

viking20
15-10-2008, 00:00   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Türksat Frekansları Değişiyor
Türksart A.Ş. yönetimi 2A uydusunda yeni bir düzenleme yapacağını bildirerek transponder dizilimini tekrardan yapmak üzere 73 adet uydu TV ve Radyo yayın frekanslarını değiştireceğini bildirmiştir. (ulusal ve bölgesel tüm yayınlar)
Söz konusu değişim, 27 Ekim saat 02.00'da yapılacaktır. Bu tarihte tüm avrupa ve Türkiye yayınları mevcut frekanslarından, Türksat A.Ş. nin belirlediği yeni frekanslara taşınacağı için, Televizyon ve Radyo vericilerimizin uydu alış frekansları ayarlanana kadar yayın olmayacaktır.
Yayın kesintisi büyük şehirlerimizde yaşanmayacak ancak bazı küçük ilçelerde kısa süren yayın kesilmesi olacaktır. (teknik parametreler aşağıdadır)
Ayrıca;
- TV ve Radyo yayınlarını uydudan alan kişiler ,site ve ortak anten sistemleri uydu alıcı ayarlarını yapana kadar yayınları izleyemeyecektir.
- Türksat A.Ş. , 21 kablo TV merkezinden ilettiği kanalları ayni gün içinde ayarlayacak, ancak kısa süreli de olsa kesinti yaşanabilecektir.
- AGB peopelmetrelerinin özellikle digital olanları doğrudan , analog olanlar ise vericiler ayarlanana kadar ölçüm yapamayacaktır.
- Yurtdışı kablo TV - IPTV ve ortak sistemlerden iletilen yayınlarımız, ilgili operatörler ayar yapana kadar kesilmiş olacaktır.
Yapılacak olan frekans değişikliği nedeniyle hazırlıklar tamamlanmış, yurtiçi ve dışı ilgili kuruluşlara bilgi verilmiş olup, en kısa süre içinde frekans dönüşüm işi tamamlanacaktır.
(Haber 7)
Edit:
1-en son güncel frekans değişiklikleri sürekli bu linkten takip edebilirsiniz:


2-büyük küçük şehir yada kablo tv dsmart digitürk v.s hiç biri fark etmeksizin o gün degişmesi gereken frekanslar sonlanıcak diger bir tabirle frekansları kesecekler ve daha sonra yayıncı kuruluş ve yer istasyonu (türksat a.ş - gölbaşı ) ile tek tek yayıncı kuruluşla test edip yeni yayınlarını vericekler.Aslında burdaki amaç şu size net bir dille söyleyim.Bildiginiz üzre bir kaç ay önce türksat 3a fırlatıldı.Her uydunun çalışma frekansı aralıgı vardır.Türksat 1c nin tamamını Türksat 3a kapsıcak ve türksat 2a nın 11500 - 12750 frekansı aralıgını alıcak şekilde üretildi.Çünkü o aralıkta tp lerin tüpünün çogunu yaktılar ve kullanılamıyor.Uydunun T1c de olan yayınları türksat 3a ya alınmıştı ve T1c deki tpleri kapatmışlardı ve o zaman ayarlanması gereken ayarları şimdiye kadar sarkıttılar 27 ekimde bunuda halledicekler.Türksat 2a nın 11500 - 12750 frekansındaki yayınların tamamı kesilcek ve başka tp lerle T3a da yayına gecicek ve bu durumdan bir başka nedenden (yani t3a da tek bir tp yi kullanan kanallar var bunu sonlandırıp başka yere kaydırıp tp yi boşaltmaları için ) dolayı da bu aralıkta olmıyan birkaç yayın daha sonlanacak.
3-ayar için gerekli teknik uydu parametreleri:
2A uydusu Türkiye yayını
Frekans: 11.777,5 Polarizasyon: Horizontal (yatay) FEC: 5/6, Sembol: 4444
2A uydusu Avrupa yayını
Frekans: 11.830,5 Polarizasyon: Vertical(dikey)
FEC: 5/6, Sembol: 6666
(Alıntı)