tv de ve playerlerde görüntü yeşil

HPQ-User
23-04-2008, 09:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

orkun02 sormuş:
mrb benim sorunum filmlerde veya herhangi video larda vs.. görüntü yeşil çıkıyor tv de aynı sıkıntım var. vista multimed yükledim sıkıntı yok xp çevirdiğimde böyle sorunla karşılşıyorum codek fuul sürümünü de yükledim düzelmedi oyunlarda sıkıntı yok aklımı yiyecem ne yapmalıyım tüm playerleri denedim olmuyor ses var ama görüntü yeşil bilgilendirirseniz çok sevinirim teşk ederim..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus EAH2600PRo 512 pcı ekpres ekran kartı
2 gb ddr2 ram
160 gb hdd
asus p5kpl anakart
intel dual e2200 2.20
avertv

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Alibaba
23-04-2008, 11:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

webcam varsa sürücüsünü kaldır ve cihazı PCden ayır, tekrar başlat ve dene. tv kartın varsa onun sürücüsü ve programlarından da kaynaklanabilir. sisteminde video overlay pencere sorunu yaratan bir kuruluş var ve bu senin tarifinle anlaşılabilecek bir durumda değil, incelenmesi gerekiyor. video ile ilgili ordan burdan bulup kurduğun yazılımları kaldır, directx mart sürümünü indirip kur. hata düzelmezse tekrar yaz.

Alibaba
23-04-2008, 11:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

pardon en alttaki avertv kartın gözümden kaçmış. avermedya sitesinden en güncel XP sürücülerini indirip kurmayı da dene. dediğim gibi bu bir overlay sorunu ve kaynağı ekran kartı sürücüsünden başlayıp onu kullanan bütün uygulamalara kadar uzanır. ama overlay fonksiyonunu genelde tv kartı, kameralar, video oynatıcıları, directx vs kullanır. overlay penceresi imkanı çoğunlukla bir tanedir ekran kartlarında ve ona düzensizce el koyan bir yazılım olursa diğerleri bu şekilde etkisiz kalabilir. oynatıyor aslında ama, ekrana yansıtılamayan bir bellek bölgesinde oynatılıyor, o yeşil dediğin pencereye yansıtılamıyor. vistada sürücü ve kontroller daha gelişmiş olduğu için bu soruna rastlamıyorsu. yani sorun donanımsal değil, yazılımlar arasındaki bir paylaşım kavgasından kaynaklanıyor.

Borga-x
23-04-2008, 11:29   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Once ne kadar codec varsa hepsını guvenlı kıpte unınstal et. Daha sonra Ccleaner programı ıle sıstemdekı hataları ve fazla dosyaları temızle. Normal kıpte sıstemı ac ve k-lite mega codec pack'ı yukle sadece bu olsun. Daha sonra VLC player'ı yuklemenı onerırım .Eger hala yeşil verıyorsa fılm ustune sag tus yap. Başka bır program seçmelısın bunun ıcın Media player classic var onu sec bırde bu programle dene. MPC k-lite içinde otomatık yuklenıyor zaten

Alibaba
23-04-2008, 12:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

farklı bir oynatıcı, codec denemesi sorunu çözemeyebilir. bazı oynatıcılar overlay kullanmaz, doğrudan pencere belleğine görüntüleri çizer.(daha yavaş çalışır) ve bu amatör kullanıcıları sorunun çözüldüğüne dair kandırır.
bu sorunla 64 bit vistalı bir laptopta bile karşılaştım. winamp(32bit haliyle) kurduktan sonra mesenger kamera penceresine görüntü gelmez oldu. winampı kaldırınca durum düzeldi. burada winampın video görüntüleme fonksiyonlarının overlay paylaşımına zarar verdiği ortada. aynı sorun önceki yıllarda daha yaygındı, piranha gibi sürücüsü eskilerden kalma, eğreti yazılmış bazı webcamler overlayı gaspediyordu ve tv kartlarının işlevi bozuluyordu.

Borga-x
Once ne kadar codec varsa hepsını guvenlı kıpte unınstal et. Daha sonra Ccleaner programı ıle sıstemdekı hataları ve fazla dosyaları temızle. Normal kıpte sıstemı ac ve k-lite mega codec pack'ı yukle sadece bu olsun. Daha sonra VLC player'ı yuklemenı onerırım .Eger hala yeşil verıyorsa fılm ustune sag tus yap. Başka bır program seçmelısın bunun ıcın Media player classic var onu sec bırde bu programle dene. MPC k-lite içinde otomatık yuklenıyor