TV kartı ses problemi

HPQ-User
04-05-2007, 09:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 28
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

Serdar sormuş:
İyi Çalışmalar;

Avermedia TV kartımı belirttiğim yeni sistemime taktığımda ses alamıyorum. Daha önce Windows 98 ve 2000'de sorunsuz çalışmaktaydı. XP yüklü yeni sistemde ise sadece görüntü var. Avermedia sitesinden bir XP sürücüsü yükledim. Bağlantılarrm tamam. Ama sonuç aynı. Yalnız, aygıt yöneticisinde Avermedia WDM Audio driver yüklenmemiş görünüyor.  Sürücü güncelleştirmeden bir türlü uygun sürücüyü bulamadım. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.  Saygılarımla.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium DUO E660
G8800 GTS 640 MB
2 GB 800 Mhz Ram
250 GB hard disk
Gigabyte 965p S3 Anakart
Avermedia TV Studio TV kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

erkanc
04-05-2007, 10:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

tv kartının marka ve modelini tam yazmamamışsın ama heralde bu olsa gerek alttaki line tıklayarak bak bakalımbumu

Serdagir
04-05-2007, 11:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Çok teşekkür ederim. Şu anda işyerinde olduğum için biraz ezbere yazdım. Ama hatırladığım kadarıyla kutusunun üzerinde Model 203 yazıyordu. Bu modelle ilgili Aver'in sitesinden bir driver yüklemiştim ama acaba yalnış drivermıydı? Akşam eve gidince daha ayrıntılı bilgi veririm. Tekrardan teşekkürler.

erkanc
04-05-2007, 11:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Serdagir avertv studio 203 sürücüleri bunlar var


Serdagir
04-05-2007, 12:41   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Evet, sürücü versiyonunu görünce hatırladım. Benim de yüklediğim buydu ama maalesef sonuç yok. Bu arada, PC'den her türlü sesi alabiliyorum hiçbir problem yok. Ancak, Windows'un ses kontrol panelinde, mikrofon ses ayarı kısmı pasif gözükmetde. Ses düzeyini değişitemiyorum ama sessiz olarak da gözükmüyor. Biliyorsunuz, TV kartının sesini mikrofon girişinden ufak bir kablo ile alıyor. Acaba bununla ilgili bir problem olabilir mi?

Borga-x
04-05-2007, 13:30   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

bilgisayarım sag tık yap özelliklerde donanım >aygıt yonetıcısını aç unlem işreti olan yazıya sag tıkla ve surucu guncelle de ordan averın daha once yukledıgın surucu klasorunu sec kendısı audio suruculerını bulup yukluyo bende de var aynısı bu sekılde sorunu cozuyorum

Borga-x
04-05-2007, 13:31   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Ses kartının suruculerını de guncelle ınternet sıtesınden
daha sonra ozelliklerden line ın gırısını aktıf hale getır.
Bu arada mıkrofon gırısıne degıl line in girisine takman lazım o kabloyu

Serdagir
04-05-2007, 14:12   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Nedendir bilmiyorum ama bir önceki bilgisayarımda hep mikrofon girişine takıyordum. Akşam girişini değiştireyim ama düzeleceğini zannetmiyorum. çünkü neredeyse bütün girişlerini denemiştim. Ama asıl kafama takılan, demiş olduğunuz ünlem işareti yok. Yani, aygıt yöneticisinde ki ses kontrollerinde iki adet Avermedia sürücüsü gözüküyor. Biri WDM video driver diğeri WDM audio driver. ikiainde de sarı ünlem yok. Sadece audio driverın ayrıntılarında aygıt için sürücü yüklenmemiş ifadesi var. Hem sürücü yüklenmemiş deyip hem nasıl tanıyabiliyor? Bunu kafam anlamıyor birtürlü. Akşam ekran görüntülerimi gönderebilirim. Teşekkürler.

Serdagir
04-05-2007, 21:00   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Uğraştım ama yine bir sonuç yok. Ses almamam için (bahsettiğim "sürücü yok" uyarısı dışında) hiçbir neden gözükmüyor.

jeomania
05-05-2007, 00:50   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

kardeş senin tv kartın bumu???
resime bak bakalım. bu tv kartı aver tv studio 203 mpeg2 + fm bu kartın orjinal adı. kumadası da var. üstündeki kırmızı avertv yazısı bazı kartlarda farklı olabiliyor.. ama eğer buysa kafanı yorma sana bunun orjinal cd sini rarlayıp gönderecem. bu değilse boşyere uğraşmıyım dedim onun için resmini çektim çünkü 64 k uploadla rapide atmak zor olacak biraz Gülümseme

Serdagir
05-05-2007, 17:05   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Evet arkadaşım, kart tam olarak bu. Bende de orjinal CD'si var ama içinde XP driver'ı yok. Aver'in sitesinden model 203 için driver yüklemiştim. Gigabyte 965P-S3 model anakart var. Acaba bir uyumsuzluk sözkonusu olabilir mi? Daha önce dediğim gibi aygıt yöneticisinde WDM Audio Driver sorunsuz bir şekilde gözüküyor ancak detaylarına baktığımda, sürücü yüklü değil yazıyor. Bunun nedeni ne olabilir?

jeomania
05-05-2007, 20:11   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

arkadaşım kartın orjinal cdsini bu adresten indir:


resmini çektiğim aleti ben xpde bu driverla sorunsuz kullanıyorum. indirince tv kartına ait yüklediğin herşeyi kaldır, bunun içinden setup a tıklayarak yükle.

Borga-x
05-05-2007, 22:29   |  #13  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Umarım sorunun çözülür.

Serdagir
08-05-2007, 09:11   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim, bayağı uğraştık bu problemle ama sonuç henüz alamadım. En son arkadaşın gönderdiği orjinal CD'den yükleme yaptım ama sonuç aynı. Yalnız, yükleme yaptıktan sonra programı başlattığımda, ilk defa "ses kartı bulunamadı" gibi bir ifade yazdı. Benim düşünceme göre sorun onboard ses kartıyla ilgili. Siz ne dersiniz? Gigabyte 965P-S3 anakartım var. Dediğim gibi, diğer uygulamaların hiçbirinde ses sorunu yaşamıyorum, sadece TV kartından ses alamıyorum. Bir öneriniz var mı? Tekrardan çok teşekkürler...

jeomania
08-05-2007, 09:46   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

tv kartının programında ses aygıtı seçilimi???
aslında bu kadar uğraştın eğer hiç format atmadıysan formatlamanı öneririm. format attıktan sonra (varsa) anakartın chipsetlerini, sonra ses driverini, sonra ekran kartı driverleri yükle. sonrada tv kartını yükle. yalnız tv kartı driverlerini aygıt yöneticisinden yüklemeyeceksin. gönderdiğim dosyada setupa tıklayarak autorundan tv kartı yazılımını seçerek yükleyeceksin driveri de kendi kurar aver tv studio programını da kendi kurar

Borga-x
08-05-2007, 09:49   |  #16  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

jeo... senin yolladıgın paketı bende kurdum gayet güzel çaılıyor.Onceden sadece capture ıcın kullanıyodum kartı şimdi tv arayuzu çalışınca ohhh ohhh yandan yandan saolasın Gülümseme

Serdagir
08-05-2007, 10:24   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Tamam. Bu akşam gerekli güncellemeleri yapmaya çalışırım. Varsayalım ki hiçbir şekilde sonuç alamadım. Acaba Gigabyte bana yardım edebilir mi? Var mı bilmiyorum ama, Ankara'da teknik servisi varsa, kasayı götürsem sorun için yardımcı olurlar belki!

Serdagir
10-05-2007, 08:52   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Olmuyor arkadaşlar.Dün format atıp tekrardan XP yükledim ama maalesef sonuç aynıydı. Yaklaşık sekiz yıldır evde bilgisayar kullanıyorum. Ve böyle bir problemi çözemediğime inanamıyorum. En sonunda karar verdim, TV kartını tekrar eski bilgisayarıma takıyorum. Hepinize tekrardan çok teşekkür ederim. Elinizden gelen herşeyi yaptınız.

Recep Baltaş
10-05-2007, 14:46   |  #19  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Mic in yerine bir de Line-İn e takın kabloyu.

Serdagir
10-05-2007, 18:38   |  #20  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Denedim dostum. TV kartı ile ses kartında bulunan tüm giriş çıkış kombinasyonlarını denedim ama olmuyor. Büyük ihtimalle ses kartının sürücüleriyle alakalı ama yapmadığım güncelleme kalmadı.

Recep Baltaş
11-05-2007, 00:23   |  #21  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Ses kartınız Jak'ları otomatik tanıyor mu?

öcüü
11-05-2007, 03:05   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
259 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

tv kartı bozuktur

Serdagir
11-05-2007, 08:39   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Dün akşam eski bilgisayarıma taktım TV kartını. Sorunsuz çalışıyor. Ve evet, yeni bilgisayarda taktığım jack otomatik algılanıyor. Ama dediğim gibi en başından beri input seslerin ses düzeyini ayarlamama sistem izin vermiyor. Format attıktan sonra da sonuç değişmedi. Benim sorun onboard ses kartımla ilgili ve Çok büyük ihtimalle ses kartının yazılımıyla.

nebikoska
12-05-2007, 16:56   |  #24  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

tv kartın yeni bilgisayarında çakışıyor olabilir
başka bir slota tak

oturduguna emin ol

ses kartnın xp de özelliklerini kontrol et tıpkı cd mikrofon ses ayarlarını aktif ettigin gibi
ses altında gelişmiş özelliklerden

ama genelde tv kartın eski ise pek randıman alamazsın
Göz kırpma


Aras Yurtman
14-05-2007, 13:17   |  #25  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

TV kartının çıkışından ses kartının Line-in girişine bağladığın kısa kablonun bir ucunu yeni bilgisayarının Line-in girişinde, diğer ucunu da Walkman ya da MP3 player gibi bir cihazın kulaklık çıkışına bağla. Bilgisayarından ses gelmiyorsa problem yeni bilgisayarının ser kartıyla ilgilidir. Ses geliyorsa TV kartı yeni bilgisayarında düzgin çalışmıyor olabilir.

İkinci bir yol da şu: TV kartının ses çıkışına (kısa kabloyu taktığın yere) bilgisayarının hoparlörlerinin ses girişini direkt bağla. Ses geliyorsa sorun ses kartındadır.