twitstreet twitter borsasi oyunu

bisanthe
14-03-2012, 13:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Merhaba Arkadaslar, 
Bir twitter oyunu yaptim, hala gelistirmesine devam ediyoruz ama oyun bir iki aydir oynanabilir halde, bende yavas yavas insanlarla paylasmaya basladim, hem artan kullanici sayisina gore mevcut server sayisi hardware yetiyor mu anlamak, hem de sizin goruslerinizi almak icin. 
Oyunun kodlari https://github.com/bisanthe/twitstreet adresinde isterseniz cekip inceleyebilirsiniz. 
Oyun nedir nasil oynanir ondan bahsedeyim biraz, 
www.twitstreet.com adresinden oynayabilirsiniz. Twitter hesabinizla login oluyorsunuz. twitter - wall street kelimelerinin birlesiminden sectim ismi.Oyun bir twitter borsa oyunu soyle ki. 
Oyuna basladiginizda $1,000 paraniz oluyor. Diyelimki yalan dunya dizisi yeni basladi ve twitterda YalanDunya_KnlD hesabinin 10,000 tane followeri var. Siz $1,000 ile 1,000 tane follower satin aliyorsunuz. YalanDunya_KnlD hesabinin %10 followeri sizin olmus oluyor. Ve ilerleyen gunlerde bu dizi cok sevildi ve tuttu follower sayisi ikiye katlandi 20,000 oldu bu durumda siz %10 a sahib oldugunuz icin paranizda $2,000 olmus oluyor. 
Amac ilerleyen gunlerde populer olabilecek kisileri bulmak veya yeni twitter hesabi acan unluleri yakalamak. 
Sezonlarimiz bugune kadar bi ay suruyordu fakat bir ayin cok uzun olduguna karar verdik artik haftada bir yeni sezona basliyoruz yani paralar alim satimlar hersey sifirlaniyor oyun tekrar basliyor. 
Buraya kadar okuduysaniz cok tesekkur ederim iyi eglenceler. 

efeoglu
14-03-2012, 14:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

çok yaratıcı olmuş :D ama ben pek anlamadım? şimdi tam olarak burdaki amacımız ne?

bisanthe
14-03-2012, 14:21   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Aslında cok sıkı bir twitter kullanicisi iseniz oyun biraz daha sariyor. Trend topicleri, twitterdaki unluleri takip ediyorsaniz.
Oyundaki ust siralara cikmak istiyorsaniz, trend olabilcek konulari herkesten once bilmek ve ilgili kisinin followerlarini satin almak, yada yeni hesap acan unluleri herkesten once kesfetmek. Sanal borsa oyunu gibi dusunebilirsiniz ama twitter kullanicilari uzerinden oynaniyor. borsada nasilki cok para kazanmak icin haber daha borsaya dusmeden o hisseyi almaniz gerekiyorsa burdada ayni sekilde. Oyundaki para sanal para sadece kendinizi ust siralarda goruyorsunuz ve dunyada insanlar neler konusuyor, yarin neler konusacak haberiniz oluyor. Her hafta en cok puani yapana Steve Jobs'in biyografi kitabini gonderiyoruz ufak bi hediye bu sekilde.