Twitter'a nasıl girilir?

CHIP Online
21-03-2014, 01:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8, 7 ve XP'de Twitter'a nasıl girilir? İşte "zamanlaması manidar" bir rehber!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/twitter-a-nasil-girilir_46099.html

Resimlerle: 10 başarılı Web uygulaması

Alan adı sistemi, internet üzerinde rakamlarla ifade edilen IP adreslerine, tarayıcıya isim yazarak ulaşılabilmesi için çeviren hizmet. Adres tarifi yapan bu hizmet, internetin temel taşlarından birisi. DNS'i (Domain Name Server) aşarak sörf yapmak mümkün ama bunun için her sitenin IP adresini bilmek gerekiyor. Bu da pratikte mümkün değil, bu iş için DNS var.


Genellikle internet servis sağlayıcınızın size sağladığı DNS sunucu adresini değiştirmeniz gerekmez. Ancak bazı durumlarda DNS adresini değiştirerek sitelere daha hızlı bağlanmanız, web bağlantı sorunlarını gidermeniz ve bazı engellemeleri aşmanız mümkün olabilir. IP tabanlı engellemeleri DNS yoluyla aşmanız genellikle mümkün olmayacaktır. Bu durumda VPN'lerden faydalanmalısınız.


DNS seçiminde dikkatli davranmanız gerekiyor. Çünkü örneğin sizden çok uzak bir konumda bulunan bir sunucu, sizi hızlandırmak yerine yavaşlatabilir. Google ve OpenDNS'in sunduğu hizmetler çok iyi olduklarından sorun yaşama ihtimaliniz düşük. En hızlı DNS'leri bulmak için bu yazımıza göz atabilirsiniz.


DNS ayarlarını nasıl değiştireceğinizi makalemizin ilerleyen sayfalarında bulabileceksiniz.


Tüm Konu: Twitter'a nasıl girilir?

Resimlerle: 10 başarılı Web uygulaması

Kaynak: www.chip.com.tr

hepyasemin
21-03-2014, 23:10   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

dns ayarlarını değiştirmeden de twittera girebiliyorsunuz http://www.gulilebulbul.com/twit ... -nasil-yapilir.html

bosluk
22-03-2014, 00:58   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

İnşallah yıllardır kullandığım dns'ler bu popülerlik yüzünden ülkemiz ip'lerine yasaklanmaz ya da hızları düşmez. Şuna inanıyorum aslında. DNS ayarını yapmayı bilmeyen adam günümüz güvenliksizliği ortamında ne tweetıra girsin, ne feyste paylaşım yapsın. Annemler bile feysçi olup çıktılar iki gramlık ekran açma bilgisi ile. Hayır o değil, yazı çıksa tıklayın şu şu bilgilerinizi girin hede hödö kazandığınız diye anında atlayıp evlerin tapusunu bile gönderebilirler karşı tarafa. Linuxçu arkadaşlar gibi düşünüyorum valla artık. Bilgisayar konusunda en azından orta derece bilgiye sahip olmayanların çevrimiçi olma hakları, kendi güvenlik ve refahları açısından hiç mi hiç olmamalı...

---- Bir an çok kafatasçı gördüm kendimi yahu :-) sabit sürücü fiyatları ile windows 8.1 arayüzüne kızdım biraz evvel, gerginim :-P ----