Twitter, Facebook'u ikiye katladı!

CHIP Online
07-09-2012, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, en büyük rakibi karşısında belki de bugüne dek yaşadığı en büyük hüsranı yaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/twi ... -katladi_35800.html

Facebook ve Twitter başta Amerika olmak üzere, dünyanın birçok yerinde büyük bir rekabet içerisinde. Gelen son haberler göre, Facebook'un Amerika üzerinde yaptığı son büyük reklam çalışmasına rağmen, Twitter halen bir adım önde gidiyor.


eMarket tarafından yayınlanan rapora göre, bu yıl içerisinde Facebook, 72.7 milyon dolar kazanırken, Twitter 129.7 milyon doları cebe indirmiş durumda. Milennial Media ve Apple da reklam gelirlerini 2012 yılı içerisinde 84.1 milyon ve 75.1 milyon dolar gibi rakamlara yükselterek Facebook'u geride bırakmayı başardı.


Yayınlanan raporda en çok dikkat çeken satırlarsa şunlar oldu; "Twitter, Facebook ve diğer birçok dijital reklam yayıncısı tarafından giderek büyüyen mobil endüstrisi, Amerika'nın genelinde hiçbir şekilde yavaşlamayacak ve giderek daha da geniş kitlelere hitap edecek." Ayrıca eMarket, bu yıl bitmeden Amerika üzerindeki toplam dijital gelirlerinin 2.61 milyar doları bulacağını ön görmüş durumda.


Raporun geneline bakıldığındaysa, Twitter'ın mobil kullanıcılar tarafından büyük rağbet gördüğü, Facebook'un ise halen fazlasıyla masaüstü bilgisayar kullanıcısına hitap ettiği açık ve net bir şekilde gözler önüne seriliyor. eMarket'e göre Facebook reklam gelirleri 2014 yılına gelindiğinde 629 milyon dolar olacakken, Twitter 444.1 milyon dolarda kalacak ve iki yıl içerisinde piyasanın reklam gelir lideri olan Google'ın hemen ardından ikincilik koltuğuna oturacak.

Tüm Konu: Twitter, Facebook'u ikiye katladı!

Kaynak: www.chip.com.tr