U3 yerine PortableApps

Aras Yurtman
10-12-2007, 09:44   |  #1  
Aras Yurtman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

İki hafta önce U3 özellikli SANDISK CRUZER COUNTORU 8GB USB flash bellek aldım:

Evde Windows XP ve Windows Vista yüklü iki bilgisayarım var ve ikisinde de U3 sorunsuzca çalışıyor. Ama okuldaki bilgisayarların tümünde Windows 2000 SP4 yüklü ve U3 programı bu bilgisayarlarda bazen çalışıyor bazen de hata veriyor (Error Code: 1002). Aynı bilgisayarda USB belleği çıkarıp tekrar takınca ya da birkaç kez "Start U3" kısayolunu açınca bazen çalışabiliyor. Bir kez hata vermeden başlayınca hiçbir sorun olmuyor; bütün programlar düzgün çalışıyor. Ama başlatmak çok zor.

U3'ün uyumsuzluk sorunları yüzünden belleğe PortableApps'ı kurdum ((). Bu program tüm bilgisayarlarda sorunsuzca çalıştı. U3'ten kalır yanı da yok.

Doğrusu özel donanım gerektiren U3 teknolojisinin daha uyumlu ve kullanışlı olmasını beklerdim. Bilseydim U3 özelliğine para vermeyip bunun gibi yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli daha uygun fiyatlı başka bir belleği tercih ederdim. Yani U3 özelliğine gerek yok çünkü aynı programları çalıştıran ve her USB belleğe yüklenebilen PortableApps gibi başka taşınabilir programlar var. Ayrıca isteyenler Firefox Portable, OpenOffice Portable gibi taşınabilir programları bağımsız olarak da USB belleklerine yüklüyübilirler ama bu durumda programları ayrı ayrı başlatmak gerekiyor.

Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 18 Aralık 2007 15:56