Ubuntu Çok iğrenç Berbat işletim sistemi

ECHELON_
25-05-2010, 20:29   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kal-el hangi dağıtıımı kullanıyorsun ve hangi linux dağıtımında hangi programla görüntülü görüşme yapıyorsun bilgilendirirsen sevinirim hadi nicoll'ün yazdıklarına eyvallah diyoruz belliki kişi uzman bu konuda, ama linux konusun açıldığında neden şurada hepi topu 1 yıldır linux kullanan adamlar ortalıkta linux uzmanı geçiniyor anlayamıyorum.

Kal-El
25-05-2010, 22:57   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Allah Allah. Nereden belliymiş uzman olduğu? İmzama Ubuntu logosu koysaydım benim için de uzman der miydin? Uzmandır veya değildir. Yorumları kendi tecrübelerinin yansımasıdır. 8.04 sürümünden bu yana Ubuntu kullanıyorum. Az buçuk da ucundan kıyısından Ubuntu'nun geliştirilmesine yardımcı oluyorum.

Şimdi, biraz önceki mesajımda belirttiğim durumun üstüne Şekil 1.A oldu resmen senin yorumun. Bildiğim kadarıyla macOS'ta da MSN görüntülü sohbeti desteklemiyor. Bu macOS'u berbat bir işletim sistemi mi yapar? Kaldı ki bu "destekleme" olayları işletim sisteminden ziyade donanım ve yazılım üreticilerinin bir sorunu. Microsoft macOS'a özel MSN sürümü çıkarmasaydı, macOS berbat bir sistem mi diyecektiniz? İşletim sistemlerini MSN vb. nedenlerle karalamayı gülünç buluyorum.

Benim yaptığım yorumları yapmak için uzman olmaya gerek yok. İki gram bilgisayar bilgisi olan, ortalama bir bilgisayar kullanıcısı bunları akıl edebilir. Bir işletim sistemini kurup 15 dakikada her şeyini çözüp alışacağını zannedip sonra alışamayınca da "Çok berbat" diyenlere akıl erdiremiyorum. Hepsi bu.

Olay Linux konusuna geldiğinde biraz hassas davranırım. Çünkü muhatap olduğumuz kişilerin %99'u "Forever Windows", "Linux berbat, exe bile çalıştıramıyor" sığlığından öte gidemiyor. Elinin altında, o gönüllü savunuculuğunu yaptığı Windows'tan hemen hemen hiçbir eksiği olmayan, çoğu konuda artısı bile olan dağıtımları keşfetme şansı varken kalkıp da korsanla, crackle, serial ile idame ettirdiği bilgisayar deneyimlerini hunharca savunan kişiler bir yerden sonra insanın komiğine gidiyor.

Sorunun cevabına gelince. Şahsen hiçbir görüntülü görüşme programını kullanmıyorum. Ancak çok istiyorsan aMSN, cheese,empathy ve Skype gibi yazılımlarla görüntülü görüşme yapabilirsin.

ECHELON_
26-05-2010, 01:48   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kal el şuna katılıyorum hemencecik kurupta  biraz çabalamadan aa bu ne dandik bişeymiş diyenlerle, "linux bir felsefe felan" teranelerine girenleri aynı kefeye koyuyorum. ancak sanada şunu demeden edemiyorum cheese bir görüntülü görüşme racaı değildir sadece webcame açar fotoğraf çekersin video çekersin sadece o işi görür amsn de bu güne dek görüntülü görüşme yapabilene rastlamadım ses varsa görüntü yok görüntü varsa ses yok genelde empaty den hiç bahsetmeyeceğim skype'ın linux için olanı var ama henüz denemedim denerde görüntülü görüşme yaparsam buraya gelip  haklıymışın diyeceğim.

Kal-El
26-05-2010, 18:11   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

"Linux bir felsefe yaşama biçimi" tarzında konuşmuyorum ben. Linux'un "mantalitesi" altında yatan budur. Özgür yazılım. Nasıl ki MS, kapalı kod fikrine sahipse ve bunu ticari olarak kullanıyorsa, Linux dağıtımlarının çoğunda da "herkes için açık kodlu, ticari amaç gütmeyen bir işletim sistemi" fikri yatar. O resmini koyduğunuz insanların demek istediği de bu. Yoksa kimse rahip kıyafetlerine girip "Linux felsefesi yaşıyorum" demiyor.

Görüntülü konuşma programları içinse bir şey diyemem. Daha önce de dediğim gibi kullanmıyorum ama saydıklarımın bu iş için kullanıldığını biliyorum. Elbette ki sorunları olacaktır, en güncel ve kararlı sürümü kullanmak en iyisidir. Okuduklarıma göre Skype ve aMSN'de sorunsuz görüşme yapanlar çoğunlukta.

Banned
26-05-2010, 19:10   |  #30  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Ne kadar tartıştınız böyle. İsteyen windows kullansın, isteyen ubuntu, isteyen pardus, isteyen suse, isteyen mac , isteyen bilmem ne ..... Birilerinin sevdiğini herkes sevecek diye bir kaide yok.

Ve benim ubuntum.


bilgehankalkan
26-05-2010, 21:23   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
197 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009
Alıntı: Nicoll  
20 Milyon dolarlık bir süper bilgisayarda Linux tercih edilmiş. O kadar parayı donanıma verdikten sonra işletim sistemi alacak paraları mı kalmadı acaba?

Herkes bilgisayarı oyuncak olarak görmez; zira Linux genellikle ciddi işler için kullanılır... Ama o dediğin şey de wine'ye filen gerek kalmadan olacak merak etme...

Evet Linux ciddi işlerde kullanılır, ev kullanıcıları için Windowstur çünkü her tip uygulama bulunur. Parayla alakası yok o bilgisayar için Microsoft'a işletim sistemi yaptıracak halleri yok :). Kendi yapacağı işlemlere göre özel olarak üretilmiş Linux kullanıyor onlar.

Bence Linux düşük sistemler(performansı iyi olduğu için) için internet ve temel(ofis, vidyo, resim, müzik) işlevler içindir.

ali140
27-05-2010, 00:10   |  #32  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
724 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

SKYPE linux üzerinde kusursuz çalışyıor bi çok kişiye ubuntu kurdum skype nin sorun çıkardığını görmedim zaten ayarlarını kendisi otomatik yapıyor.
amsn konusuna gelince.
bi kaç ay öncesine kadar onuda sorunsuz kullanıyordum.Farsight eklentisi sayesinde ses ve görüntü ayarları kusursuz bi şekilde yapılabiliyordu.
ama o savunduğunuz microsoftun ne  kadar bencil kendini düşünen ve kullanıcıların seçme haklarını ellerinden alıp onları sömüren bi şirket oluşunun kanıtını kendi gözlerinizle görün
çünkü sayesinde artık amsn de görüntülü görüşme yapılamıyor.

pavel
07-06-2010, 01:45   |  #33  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

bende işlemci pentium4 ram 1 gb. benim pc de ubuntu çatır çatır çalışıyor.uçuyor hatta.ubuntu daha doğrusu linux ilk başlarda biraz karışık ve zor gelebilir.bu da çok normal.malum senelerce windows kullanıyoruz. gerekli olan tek şey biraz araştırma ve öğrenme hevesi.öğrendikçe alışacaksınız,alıştıkça seveceksiniz,sevdikçe resmen aşık olacaksınız.ve artık gözünüz windows'un w sini bile görmek istemeyecek. en önemlisi ise crack,keygen,serial vb şeyler peşinde o forumdan o foruma koşturmayacaksınız.çünkü böyle bir derdiniz olmayacak. EN ÖNEMLİSİ İSE KENDİNİZİ ÖZGÜR HİSSEDECEKSİNİZ.

Son Düzenleme: pavel ~ 07 Haziran 2010 01:47
Nicoll
07-06-2010, 17:00   |  #34  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Alıntı: pavel  
bende işlemci pentium4 ram 1 gb. benim pc de ubuntu çatır çatır çalışıyor.uçuyor hatta.ubuntu daha doğrusu linux ilk başlarda biraz karışık ve zor gelebilir.bu da çok normal.malum senelerce windows kullanıyoruz. gerekli olan tek şey biraz araştırma ve öğrenme hevesi.öğrendikçe alışacaksınız,alıştıkça seveceksiniz,sevdikçe resmen aşık olacaksınız.ve artık gözünüz windows'un w sini bile görmek istemeyecek. en önemlisi ise crack,keygen,serial vb şeyler peşinde o forumdan o foruma koşturmayacaksınız.çünkü böyle bir derdiniz olmayacak. EN ÖNEMLİSİ İSE KENDİNİZİ ÖZGÜR HİSSEDECEKSİNİZ.
@pavel,

Sizlere aynen katılıyorum. Ben de yakın çevremde birçok kişiye kendi ellerimle Linux kurdum. Ayrıca hazırda bulundurduğum Ubuntu 10.04 DVD'lerini ücretsiz olarak dağıtıyorum... Linux'taki o özgürlük ve kaliteyi bizzat görüp yaşadıktan sonra sizinde dediğiniz gibi resmen aşık oluyorlar... Linux'a alıştıktan sonra birçoğu Windows'u görmek bile istemiyor.

saslove1984
23-06-2010, 14:18   |  #35  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
463 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

konuyu ubuntudan anlamayn biri açmış millette ona resmen dalmış ubuntu/windows tamamen farklı şeyler. Kurmadan önce bi araştırlımalı ne de olsa linux türevleri az da olsa bilgi gerektiriyor. flası filan kuramadığın ordan belli

M3ric
25-09-2010, 03:57   |  #36  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Saslove1984 arkadasim, insanlarin karsi ciktiklari sey yaklasim tarzi. Kullanmayi bilmiyor olmaniz urunun kotu oldugu anlamina gelmez. Ubuntu/Debian binlerce kisinin en degerli seyden feragat ederek, yani vaktini ayirarak gelistirdigi bir sistem. Ve karsiliginda da hic bir sey beklemiyorlar sizden. Ben 10 yillik bir bilgisayarimda sorunsuzca kullabiliyorum. Pentium 3 1.2 ghz, 768 mb SD ram i olan bir makine. Su an Ubuntu 10.04, guncel yani. Onun yapamiyorum dedigi her seyi bu makine rahatlikla yapiyor. Pek cok win uygulamasini da wine ya da playonlinux ile kurdum, sorunsuz calisiyorlar. Oyle aman hangi antivirus daha iyi, firewall olarak neyi secmeliyim, bunlardan hangisi daha az sistem kaynagi goturur, makine bayilmasin v.b. dertlerim de yok. Firefox'ta 60 kadar eklenti yuklu ve 20 kadar tab acikken ram 600 mb'yi ancak goruyor. aMSN acik. Bu arada arkada apache + MySQL calisiyor. Bir iki terminal penceresi, gedit, amarok muzik calici, samba server filan da var yani calisan. Ustelik windowsta sorun cikaran bluetooth aparati ve webcam calisiyorlar. Biraz zorlanarak ta olsa USB ADSL modemi dahi kurdum. Ureticisi destek vermese de insanlar oturup surucu yazmislar bu modem icin. Bu arada IE7'de yuklu, unutmadan soylemeliyim. Arkadasimizin exe'ler calismiyor dedigi sistemde IE kullaniyorum ben, daha ne diyebilirim bilmiyorum. MS Office'de kurmak mumkun ama lisansim yok, kurmadim o yuzden. ;) Sonucta 3 pedal, bir direksiyon ve bir vitesten olusan otomobili kullanmak icin bile aylarca kursa gidiyor insan. 30.000'den fazla program iceren koca isletim sistemine uc gunluk tecrube ile, hangi mantiga dayanarak camur atiliyor anlamak mumkun degil. Acaba BSA chip'ten ip'sini istese ve telekomdan adresini bulsa bu arkadasimizin bilgisayarindan ne kadar "lisansli" yazilim cikar bir de onu dusunmek lazim.

M3ric bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
infoman
28-09-2010, 07:06   |  #37  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: bilgehankalkan  
Evet Linux ciddi işlerde kullanılır, ev kullanıcıları için Windowstur çünkü her tip uygulama bulunur. Parayla alakası yok o bilgisayar için Microsoft'a işletim sistemi yaptıracak halleri yok :). Kendi yapacağı işlemlere göre özel olarak üretilmiş Linux kullanıyor onlar.

Bence Linux düşük sistemler(performansı iyi olduğu için) için internet ve temel(ofis, vidyo, resim, müzik) işlevler içindir.

Güzel cevap AlkışBeğendim

Son Düzenleme: infoman ~ 28 Eylül 2010 07:20
daloglubilisim
27-12-2012, 18:46   |  #38  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012
Alıntı: loseface  
İşin pek teknik detaylarına girmeden yorum yazacağım.Çünkü ubuntuyu kötülemek amacıyla daha kurmayı kullanmayı beceremeyen birinin teknik şeyleri anlayacağını pek zannetmiyorum.Öncelikle kendi beceriksizliklerinizi neden ubuntuya atıyorsunuz.Ben getiriyim Windows Xp nin başına 5 yaşındaki kardeşimi oturtayım oda XP ye küfür eder :) Kullanamadığımız şeylere neden kötü diyoruz ? Kedi uzanamadığı ciğere pis der :) Başka bi boyutla sizi ubuntuyu neden kullanmanız gerektiğini anlatayım :)-Kurulumu ve kapladığı alan windowstan daha az.-Donanım desteği az diye gözüksede 10.04 da hiçbir donanımla alakalı sorun çıkmadı.Windows 7 de tanınmayan kameramı Ubuntu tanıdı.-Görsellik olarak ubuntu 1000 çeker Windowsa :) compizi biraz kullanın demek istediğimi anlarsınız.Veya temaları falanda filan :)-Sistem stabilesi.Şimdiye kadar bozamadım o kadar şey silmeme kurcalamama rağmen windows 7 gün dayanmıştı bana :)-Herşeyden öte bedava ! İStediğiniz programa bir tık ile ulaşmak crack keygen vs aramamak kötü bişe değil mi ? Bedava ya o işten bişe olmaz diyorsunuz ? Klasik Türk mantığı işte.Pazardan 5 tlye t-shirt almazlar X mağazasında X işareti olan o Pazar T-shirtine 100 tl verirler marka koymak lazım.Eminim ki Ubuntunun adı Windows 10 olsaydı Windows7 den 3-4 kat daha fazla kullanılırdı
 

 

Katılıyorum , bende bugün kurdum , özellikle Microsoftun bilgisayarcıları basıp satıştaki bilgisayarlara ceza kestiğini yada lisans almaya zorladığını bilen biri olarak artık sattığım tüm cihazlara ubuntu kuruyorum ,internete giren ,office programları ile yazı yazan iş yerleri için bulunmaz bir nimettir , mesela işyerinize en uygun  olan Microsoft home basic box almak istediğinizde  bile bulmakta zorlanıyorsunuz ve bulsanız dahai 285 -300 TL arasında değişiyor , ben bilgisayar tamircisiyim ve satışta var 2. el 30 -40 adet pc alıyorum ve çoğunun lisans etiketi olsada ilk faturası olmuyor ,bunun içinde 40 -150 bin tl para cezası alma durumu ortaya çıkıyor , Microsoftta herşey güzel çalışabilir ,ama inanıyorum ki bizim desteğimizle Ubuntun da windosu geçecektir , hem ücretsiz hemde virüs bulaşmaması zaten bizim için yeterlidir ,ayrıca son sürümde flash e donanımları tanımaktadır .

orhantatar
27-12-2012, 23:15   |  #39  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
Alıntı: infoman  
Güzel cevap AlkışBeğendim

düşük sistemlerde kullanıldığını düşündüğünüz LİNUX, dünyadaki 500 süper bilgisayarın 496 sında kullanılıyor.

akıllı telefonlarda kullanılan "Android " işletim sistemi pazarın %72 sine sahip ve bir linux .

barisgo
30-12-2012, 21:37   |  #40  
Üye
Teşekkür Sayısı: 7
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

Ne bekliyorsunuz İmkanı/ parası Olan Windows Alır Linux Fakir İşi / ya Da kullanım Alanlarımız farklı Olabilir bu Yuzden Farklı Açıdan Bakıyoruz

Kapalı Hesap (143179)
31-12-2012, 19:33   |  #41  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Başlığa bak. Yazıya bak. Bi de ciddiye alıp cevap yazan var.
Arkadaşım kurmayı/kullanmayı beceremediysen bırak linuxa çamur atmayı sorunu kendinde ara. Ya da git windows kullan. Zorla linux kullandırtmıyoruz ya.
Bi de demiş; ".exe uzantılıları açmak için türlü zahmete giriyoruz"
Normal .exe windowsun çalıştırılabilir dosya biçimi. Sen windows üzerinde .run, .sh dosyalarını çalıştır da göreyim.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (164261) ~ 31 Aralık 2012 19:47
Sameth_Yuce
06-01-2013, 00:36   |  #42  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

linux eğer para için tasarlanan bir sistem olsaydı emin ol microsoftu katlardı..bu gün linuxun ara yüzü kadar bir işletim sistemi daha yok, win yada mac fark etmez..açık koldu olması en güzel yanı ancak bir o kadarda kötü oldu aslında çünkü geliştiriciler kendi içlerinde ayrılıp farklı farklı linux sürümleri çıkarmaya başladılar, "ubuntu,mint,debian,unix,kubuntu vs" bir diğer sorun ise donanım üretici firmaların driverları, yada oyun ve yazılım firmalarının ürünlerini linux çekirdeğine uygun olarak çıkarmamaları yüzünden böyle düşünebilirsiniz.yeni yeni bu durumu göz önünde bulunduran firmalar var tabi..

Kapalı Hesap (172709)
06-01-2013, 23:11   |  #43  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

konu eski fakat mesele güncel kullananlar ve kullanabilenler güzel diyiyor fakat kullanmasını beceremediği için böyle bir konu açmıştır bence.

DiamondMines
06-01-2013, 23:43   |  #44  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Alışmak gerek, Windows'a alıştık diye böyledir. Bende kullandım, pürüzsüz bir şekilde çalışıyor. Virüs derdi yok. Sadece bazı şeyleri Windows gibi kolay bulamıyor ve ayarlıyamıyoruz, buda zaten zamanla olan birşey. Ama Apple işletim sistemi deseydin, KATILIRDIM sonuna kadar. :)

sabian
09-01-2013, 21:34   |  #45  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Ubuntu depolarında 30.000'den fazla uygulama var ve Ofis, Grafik, Müzik mix, Video Düzenleme, 3D modelleme, çeşitli seviyede oyunlar, Steam For Linux ve dahası var.

7.04 sürümünden itibaren Ubuntu kullanıyorum ve arasıra benden kaynaklanan çökmeler dışında problem yaşamadım.12.10 sürümün bi kullanın, bi stabiliteyi görün, virüssüz işletim sisteminin tadını o zaman görün.

Karalama için açılmış bir başlık, gerçekten uzak. Bilgisayarı sadece oyun oynamak olarak algılayanların Ubuntu'yu kötülemesi normal.

grezimonk
18-01-2013, 19:17   |  #46  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

beyi

n özürlü Winzort köleleri özgürlükten ne anlar ki? ubuntu'yu kötülüyor... beceriksiz moron...

EgeOz
01-02-2013, 13:46   |  #47  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Sen öyle bir işletim sistemi yap da görelim.Dans

baku89
02-02-2013, 09:47   |  #48  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

kardesim,bence sizin donaniminzda problem var. ubuntu en guzel sistem.

BOR31
07-05-2013, 09:59   |  #49  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Windows a alışan insan linux a zor alışır ama alıştığında ise bırakmak istemez :D

decrab
23-07-2013, 22:17   |  #50  
decrab avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

Benden eski bilgisayarlarla Ubuntu Kullanıp birde beğenmiyorlar .. Windows Köleleri