Üç boyutlu sanallaştırma artık mümkün

CHIP Online
27-03-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

VMWare'in Horizon adlı hizmeti, NVIDIA sayesinde sanallaştırılmış masaüstlerine 3D olanağı sunacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/uc- ... k-mumkun_46217.html

Üç boyutlu sanallaştırma artık mümkün


NVIDIA'nın GRID adlı çözümü, GPU'yu bulutta çalıştırarak grafik işlemcinin sanallaştırılmasına ve paylaştırılmasına olanak tanıyor. NVIDIA, birkaç yıl önce gerçekleşmesi "çok zor" görünen bu teknolojisi hayata geçirmek için çok sayıda sorunu çözdü ve nihayet GRID, grafik ağırlıklı uygulamaları bulut üzerinden çalıştırmak isteyen kurumlar tarafından test edilmeye başlandı.


ABD'de yerinde takip ettiğimiz GTC 2014 konferasında NVIDIA, kurumsal sanallaştırmanın lideri VMWare ile işbirliğini duyurdu. VMWare'in Horizon adlı DaaS (hizmet olarak sunulan masaüstü / desktop as a service) hizmeti, NVIDIA sayesinde sanallaştırılmış masaüstlerinde 3D grafik imkânları sağlayacak.


Sektörde başka bir örneği olmayan bu birleşimle, hizmet sağlayıcılara mühendislik firmaları, otomobil üreticileri, film stüdyoları ve perakende tasarımcılar gibi görsel bilişim ihtiyacı olan müşterilere zengin grafik içerikli masaüstleri ve uygulamalar sunma imkânı verilmiş oldu.


DaaS, herhangi bir zamanda herhangi bir yerdeki bağlantılı aygıtta çalışan kullanıcılara grafik yoğun 3D uygulamalar sunarak farklı yerlerde bulunan proje ekipleri veya yükleniciler için mobil erişim ve uzaktan işbirliği imkânı tanıyıp üretkenliği iyileştirebilir. Çok kullanıcılı bir yazılım uygulamasının tek bir durumunun çok sayıda müşteriye hizmet etmesini sağlayarak hareketleri çabuklaştırıp maliyetleri düşüren bir yazılım mimarisidir.


NVIDIA'da Profesyonel Görselleştirme ve Tasarım genel müdürü Jeff Brown'un ifadesine göre, "NVIDIA GRID teknolojisi sanallaştırılmış görsel bilişimin kapılarını tüm dünyadaki girişimlere açtı. VMware ile beraber çalışarak müşterilere yerinde sanallaştırılmış ortamlar aracılığıyla veya bulutta GPU bilgisayar gücüne esnek erişim imkânı sunuyoruz. Böylece firmalarda çalışanların üretkenliği artarken donanım kaynakları verimli biçimde yönetilecek."


Tüm Konu: Üç boyutlu sanallaştırma artık mümkün

Kaynak: www.chip.com.tr