Ücretsiz Haber Sitesi Scripti " PHP

kriptex23
09-07-2014, 15:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Scriptin Özellikleri;

- Yazı Yönetimi 
- Video Yönetimi
- Foto Galeri Yönetimi 
- RSS Sistemi
- Yazar Sistemi 
- Sayfa Yönetimi

v.b. bir çok özelliği ile şahane bir script karşınız da...


Önemli : Yazı, haber ekleyemiyoruz diyenler Scriptte yazar sistemi olduğu için yazı eklemesi admin panelinden değil yazar girişi bölümündendir. Bunun için admin panelinden kendinize yazar üyeliği oluşturup üstte ki yazar giriş kısmından giriş yaparak yine aynı bölümde yer alan " Yazı Gönder " sayfasından yazılarınızı ekleyebilirsiniz.

Not 1 : Scriptte renk seçeneği yok lakin renkleri rahatça değiştirebilmeniz için bir arada topladım. css klasörü altında color.css dosyası scriptte renkli olan tüm alanların css kodlarıdır. Css dosyasında gerekli açıklama mevcuttur.

Not 2 : Scriptte resim upload'da mevcuttur. Resim upload ederken eğer bu ' permission denied (izin yok, yetki yok) ' hatayı alıyorsanız alttaki klasör listesinin CHMOD değerlerini 777 yapmanız yeterli olacaktır.

upload

upload/resimler


Not 3 : Demo da inceleyip farkedemeyenler için yazar giriş alanı üst bölümde ki aşağı ok butonuna bastığınız zaman aşağı doğru açılan bir bölüm vardır. Giriş alanı ve yazar ile ilgili sayfalar orada bulunmaktadır.


KURULUM

İndirdiğiniz dosyaları rar'dan çıkartıp siteniz'e ftp yoluyla bağlanarak dosyaları www(linux, cpanel), httpdocs(windows, plesk) klasörünün içine atıyoruz. (SQL dosyası hariç) Upload işlemini tamamlandıktan sonra sitenizin cpanel, plesk paneline bağlanıp veritabanı oluşturuyoruz. 
(nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız lütfen google'dan araştırın.)

Veritabanımızı oluşturduktan sonra oluşturduğumuz veritabanının phpMyAdmin'nine (veritabanı yönetim paneli) giriş yapıyoruz. İndirdiğiniz dosyalar arasında haberler.sql adında ki dosyayı veritabanı yönetim panelinde üst menü de bulunan İçe Aktar işlemini kullanarak dosyayı seçip diğer görünen seçenekler de bir değişiklik yapmadan hemen altında ki butona basarak veritabanı tablolarımızı oluşturuyoruz. En son işlemimiz ise dosyaların içinde bulunan config.php adlı dosyayı not defteri veya benzeri programlardan biriyle açıyoruz. (dosya içinde neyin nereye yazılması gerektiği açıklama satırlarıyla belirtilmiştir.)Dosyamızı kaydettikten sonra tekrar ftp'den değişiklik yaptığımız dosyamızı upload ediyoruz. 

Tebrikler sorunsuz bir şekilde script'i kurdunuz.


DEMO

Demo'ya ulaşmak için tıklayın.


İNDİRME

YANDEX -- ALTERNATİF

Kullanıcı Adı : admin 
Şifre : password

Sade Versiyon İndir