UFO hacker'ı kaderi nihayet belli oldu

CHIP Online
27-05-2010, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

8 yıl önce UFO'ları merak ettiği için NASA'nın sitesine sızan ünlü hacker'ın kaderi belli oluyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ufo- ... lli-oldu_20288.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Adı Gary McKinnon ama milyonlar onu hala UFO hacker'ı olarak tanıyor. Suçu; aşırı merakı yüzünden bundan tam 8 yıl önce NASA'nın sistemine sızmak ve dünya dışı akıllı varlıklarla ilgili olası bilgileri öğrenmeye çalışmaktı. Daha önce de karar aşamasına gelen dava bir türlü sonuçlanamamış, her şey aleyhine gibi görünürken aldığı beklenmedik desteklerle ayakta kalmayı başarmış McKinnon'ın annesi de kendisine büyük destek vermişti.

Şimdi 44 yaşında olan ve ender görülen bir otizm türünden muzdarip olan McKinnon, çağımız en büyük askeri bilgisayar hack davasının odağı. Belki hack ettiği bilgisayarlar NASA'nın olmasaydı şimdiye kadar çoktan kurtulacaktı ama ABD, NASA'nın bilgisayarına sızan bu İngiliz hacker'ı kendi hapishanelerinde görmek için büyük uğraş veriyor.

UFO hacker'ının ABD'ye teslim edilmesine engel olmak isteyenlere son katılan isim ise şimdiye kadar konuya dahil olan herkesden daha önemli. Bizzat İngiltere başbaşkanı David Cameron, McKinnon'ın ABD'ye teslim edilmesi kararının gözden geçirilmesini rica etti. Bu rica görünümdeki talep, McKinnon'ın çok büyük ihtimalle yuvada kalması ile sonuçlanacak.


Tüm konu: UFO hacker'ı kaderi nihayet belli oldu

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: ABD bu işe ne der?