Ülkemiz 122 ülke arasında kaçıncı sırada?

CHIP Online
22-04-2008, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya Ekonomik Forumu ülkelerin "Ağ'a Hazırlıklı Olma" endeksini açıkladı. Sonuçlar dikkat çekici...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ulke ... ci-sirada_6493.html

Endeks sonuçlarına göre, Türkiye 127 ülke içerisinde 55'inci sırada yer aldı.

Aynı endekste Türkiye geçen sene 122 ülke arasında 52'nciydi. Geçtiğimiz yılın sıralamasına dâhil olan ülkeler göz önüne alındığında sırası değişmeyen Türkiye'nin tüm çabalara rağmen yerinde saymış olduğu görülüyor. Sıralamada AB üyelerinden Yunanistan (56), Romanya (61), Polonya (62) ve Bulgaristan'ın (68) önünde olan Türkiye, yükselen ekonomiler olarak adlandırılan ülkelerden Çin (57), Meksika (58), Brezilya (59) ve Rusya'dan (72) da daha iyi bir konumda olmakla beraber Hindistan (50), Tunus (35) ve birçok Ortadoğu ülkesinin gerisinde kalıyor. Bu sonuçlara bakıldığında, diğer ülkelerdeki teknoloji alanındaki yatırım ve çabanın Türkiye'den daha fazla olduğu ortaya çıkıyor.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından bugün açıklanan "Ağ'a Hazırlıklı Olma" sıralamasında bilgi teknolojileri alanında en güçlü ülke Danimarka oldu. İkinciliği alan İsveç'i, sırasıyla, İsviçre, ABD, Singapur, Finlandiya, Hollanda ve İzlanda izliyor. On basamak birden yükselerek 9'unculuğa yerleşen Güney Kore'nin başarısı kayda değer.

Raporu yayıma hazırlayanlardan Dünya Ekonomik Forumu ekonomisti Irene Mia, "Kuzey Avrupa ülkelerine ek olarak Singapur, ABD ve Güney Kore'nin başarısı, eğitim ve inovasyona çok önceden odaklanmış olmanın yanında bilgi ve iletişim teknolojilerinin önemini kavramış yönetimlere sahip olmanın yalnızca sıralamada üstlerde yer almayı sağlamakla kalmadığını sürdürülebilir büyümenin de temelini oluşturduğunu gösteriyor" dedi.

Rapordaki sıralamayı indirmek ve öne çıkan bulgulara ulaşmak için weforum.org/gitr adresini tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Tübider

Tüm konu: Ülkemiz 122 ülke arasında kaçıncı sırada?

Kaynak: https://www.chip.com.tr