Unity, yeni sürümü ile Microsoft'a da sıçradı

CHIP Online
25-07-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android ve iOS'taki oyunların bu önemli ismi, bu dev platformu da destekleyeceği müjdesini verdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/uni ... -sicradi_41663.html

Gerçekleşmesi uzun zaman aldı ancak günümüzdeki oyun firmalarının en büyük isimlerinden biri sonunda bedava yazılım araçlarını Windows 8, RT ve Windows Phone 8 platformlarını destekleyecek şekilde geliştirdi. Bahsettiğimiz isim ise Unity. Unity'nin açıkladığına göre Unity 4.2 artık Microsoft platformlarını ve BlackBerry 10'u destekleyebilecek. Unity daha önceden Windows 8 ve Windows Phone 8 kullanan yapımcılar için yazılımın bir beta sürümünü sunmuştu.


Unity'nin basın açıklamasına göre, "Tüm kullanıcılar, Unity 4.2 ile beraber tek bir kuruş ödemeden ister Android veya iOS olsun, ister BB10, Windows Phone 8 veya Windows Store, istedikleri mobil platform üzerinden yayınlama yapabilecekler... Unity Pro kullanıcılar ise buna ek olarak Windows Store Pro yayım seçeneğini bedava olarak kullanabilecekler."


Unity oyun motoru, özellikle küçük girişimciler tarafından, günümüzün en tercih edilenlerinden biri. Bunun en büyük sebebi ise Unity araçlarının indirilmesinin ve kullanılmasının bedava olması. Unity 4.2 ile ise firma, paralı olan Unity Pro'dan üç özelliği daha ürünün bedava versiyonuna geçirdi. Bu özellikler; gerçek zamanlı gölgeler, yazı tabanlı serileştirme ve NavMesh Baking.


Unity ve Microsoft, Microsoft Studios tarafından yayınlanan Xbox 360 ve Xbox One oyunları yapımcıları için Unity araçlarının bedava sunulacağını daha önceden duyurmuşlardı. Öyle gözüküyor ki, Unity yakın zaman içerisinde büyüme hızını daha da arttırarak pek çok oyun firmasını yerinden edebilecek güce kavuşabilir. 20 yıllık oyun devleri, dikkatli olun!

Tüm Konu: Unity, yeni sürümü ile Microsoft'a da sıçradı

Kaynak: www.chip.com.tr